Yours Truly;

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Friday, November 27, 2015

New Home

Naahh, we didnt buy a new house. We rent another house. hahaha... Me and Rah fell in love with our new house. Annnnnndddddddd I am planning to decorate my room. Weeeeeeee

It has only 2 rooms and 2 bathrooms. Its a small house but I really love the surrounding. Compare to our current house, urrghhhh.. The management, the lifts, the environment, the practicality. Hate it :/

Semoga Allah permudahkan urusan kami. We might need to move this Sunday, so, I have approximately 1 day and a half to kemas everything. Especially the packing part. :(

And I dont know where to start?


:(

Wednesday, November 25, 2015

Of Job and New Home

Hi, I'm finally back.

Busyla this few days running errands here and there. Balik Jb, hantar Fa sambung belajar and whatnot. Balik Cyber balik, went for an interview, tengok rumah etc etc.

Finally dah buat keputusan nak pindah kat mana, rumah apa. I mean, dah pilih nak rumah apa. Oh gosh, wheres my writing skill gone? Macam berterabur pulak ayat.

Oh, dah submit thesis bytheway. It feels damn gooooddd..

Ah tu jelah for now. I dont feel like writing. I'm hungry and its already 10.08 P.M. Whenla can I lose my 20kgs fat? I gained 3 kgs bytheway. Terrible....

Tuesday, November 17, 2015

Post IPR Exam and Future Career

Hi, I'm done with my exam yesterday. It was tough. Not easy. But if you prepare for the paper one week earlier AT LEAST, you can score well, Insya-Allah..

I made notes one day before exam, and it miraculously helped a lot. Hahahaa.. Look at my messy handwriting. 


  • I focuses on few topics only. Luckily the lecturer was very kind, hahhaha thank you Mr Azmi for kantoikan the topics for the exam. Its just that the notes are incomplete and I even used google for more infos and knowledge. I dont want to blame the teacher, coz in the university, theres no such thing as makan suap anymore. Makan suap as in spoon feeding lah! Bukan rasuah! I think the lecturers in LKW are spoonfed us enough. But there are certain lecturers who prefer to bagi umpan and then its up to students. Hahahahha taktahu nak explain dalam English lah gila. Thus, Tak payah nak complain. Just come to class, listen to lectures. Few days before exam, jangan melagha, Tu je my tips. Especially in my course of study, you have to be SUPER GOOD in general knowledge. Lecturers' notes wont help much. Trust me.


  • I am so happy, I might already found a nice house to move. BY JANUARY ASAP. Please Ya Allah, please ease everything for us. Amiinnn...




  • I'm still thinking of where to work??!!!!!!!!!!!! One of my friend got a job in FashionValet as Products Executive. OMG OMG OMG. She is working with Vivy Yusof!!!!!!!! As a products exec some more! Maigod. She's not a fan of duckscarves tho, but when she saw the warehouse just for duckscarves, shes literally felt like wanna roll on the floor. Hahahha feel yea girl. I am so happy for her. :')




  • I did a job test which I found the link in FB. Its almost as boring as the IQ test that I did with ASTRO previously. Its more to what career or employer suits me best. 


And, they or it emailed the result to me.




Corporate enough ey? 


Wish me luck tho. Allahumma Yassir Wala Tu'assir.. :D

Saturday, November 14, 2015

Graduation Party and Exam

Thank God we only have one paper for this semester. Oh bytheway, we enjoyed the graduation party last nite so very much! Hahahahahha even we've not submitted the thesis yet! :p

At first we (TNF)  were so poyo, we tried to encourage each other to finish the thesis early so that we can enjoy the party. End up, krik...krik... Hahahhah!


Some of us (our classmates) did submit the thesis last week, anddddddddd we knew that they...are..not..that..type..who..can..finish..it..early... So, we are CURIOUS... We were asking them last 2 weeks about their thesis and their answer were, NOPE, we havent started anything....


Nadiah was being extra curious and assumed that they might hire someone professional to do their thesis. You know, everything is possible in LKW. Bahahahah! I totally agreed with Nadiah. Jahat kan? Tak jahat la. Noty jerr..


I supposed to study kay. I have paper this Monday, and its not easy tho. The subject is International PR. Its definitely in essay format and made me cringe. Previously I thought that I'm not the type yang boleh goreng time exam. You know, the type who can write everything in the answer paper.. I thought I'm not like that. Once I cant answer, then I will leave it blank. Bodo punya budak. Later, through out uni years, I learn to WRITE or hentam during exam. Sometimes, lecturers want to see the effort. Plus, I rarely ponteng class kot, eventhough I daydream most of the time in class (hahaha), sedikit sebanyak ilmu tu masuk jugakla kan dalam kepala otak. Orang kata, berkat air liur cikgu.. Haha


Thus, hopefully I can write well for my exam. Mr Azmi said that we must answer at least 2 and a half page for one question.. I almost passed out when I heard him saying that.


Our study here, I think most of comm student is more to practical rather than theories. So we have a lot of assignmentssssssssssssssssss compare to tests or exams. It has been a while since my last time sitting for exam. And I am totally not ready for that.

Oklah bye









Thursday, November 12, 2015

I am graduating...

Ayah just got back from Tokyo and he bought me things. Things like whut? Hahhaha.. He bought me a shawl and a perfume. The shawl is soooo beautiful! SOo unique and elegant! I love it. Same goes to the perfume. Dia tak cakap awal-awal dia nak belikan perfume, kalau tak, bolehla I suggest yang mahal2 sikit... Hahahaha! He bought me Chanel perfume. Chanel perfume semua bau best2. I love it too ayah. Thanks so much :) hehe..


He whatsapped me while he's still in Japan, I bought you and Rah shoul. Macam tu ke eja shoul? I dont know.


I literally rolled on the floor, laughing my ass off.


He is so cuuteeeeeeeeeeeeeeeeeee... You know what, aku ni sebenarnya anak yang paling degil dan paling selalu bergaduh dengan ayahku. Dulu,when I was a teenager (sekarang pon teenager lah, dulu tu, read as YOUNG TEEN), aku selalu bergaduh dengan ibuku. It was bad.. Really bad.. I wasnt a good person pun. And I'm still am.


Cuma bila dah besar sikit ni, aku lebih banyak berselisih pendapat dengan ayahku and I am more close with my mom. Dah lama tak gaduh dengan ibu. I think the last one was 2 years back? 3 years? Idk.


Aku punya degil ni. Kau akan rasa macam nak tuang minyak panas menggelegak je atas kepala, bagi lembik sikit keras kepalaku ini. Pleaselah, aku penatlah jadi degil. It makes me feel bad.. I hate being negative. *sigh*


OK! Hahahaha.. Back to fun2 stories. I told ayah yesterday that Rah wanted to buy tudung. (I am such a bad sister, its me who wanted to buy tudung at first place, HAHAHAH), and ayah replied, Kan dah banyak tudung? Lagipon ayah baru beli tudung dari Jepun.


He didnt get it!!!!!!!!!!!!!! Hahahaha GIRLS... 100k tudungs pun will never be enoughhhhhhhhhhhh. You buy one tudung for us, it will literally makes us to buy more tudung. I dont know how it works! But thats how our life works. Hahahahah!


Ala, I nak tudung for my graduation ajerr... Bukan la hari-hari beli tudung pun.. Sobs! And my favourite tudung brand will always be Duckscarves and Ariani. I love the exclusivity. Especially if you're planning to wear it to a special event, like your graduation day! :D


What about attire? Not sure. I am planning to buy a dress or a kurung, a very nice kurung! Songket would be perfect. But if I were not lucky to find any, I will just recycle my baju raya. Tak kisah pun, since we will wear the graduation robe for the whole day pun kaannnnnnnn. Thats why it is super duper crucial for me to buy a pair of NICE, SEXY HEELS! Tapi kaki cerewet. Diri sendiri pun cerewet. Tell me, where to find a sexy, comfortable, affordable price heels in this universe?!!!!!!!!!!!!!! *sigh hard*


Dont make me start about......MAKEUPS! Haihhhhhhhhhhh I dont even know how to makeup perfectly, nicely, that will make me look exactly like a primadona... Haha! Noob.. I am still learning tho. It has been years that I bought foundation for myself. I think  5 years? I have been using only BB cream or CCDD cream all this while.


I've subscribed tonnes of makeup tutorials in YouTube and I tried on me and my sister. Its horrible. I turned Rah's eyebrows to Sin Chan's eyebrows. I am not exaggerating. Not only her brows but her face literally turned to Sin Chan! HAhahahahaha I was laughing crazily, and she was mad!!! Hahahahahahha bodooooo.....it was fun laughing at her.


We are planning our makeup haul tonight. Hopefully taklah haul sangat. Taknaklah bazir banyak2. I promise that I will buy yang penting-penting ajer... Hehe...






I was sooo slim and slender back then (6 years back to be exact). Why on earth did I gain 20 kgs?!!!! WHAT DID I EAT?!!

Sunday, November 8, 2015

KAU DAN AKU

Dalam hidup aku selama 23 tahun 5 bulan ni, hanya ada beberapa orang sahaja yang aku betul-betul selesa apabila bersama mereka. Nak kata mereka betul-betul kenal aku pun, I wont say that la since aku pun tak berapa kenal siapakah aku ini yang sebenarnya? Lol

Mereka ialah, semestinya keluarga aku, cikgu kesayangan aku, dan Siti Shahira. Hahahaahha... Si puaka ni memang selalu je menghantui hidupku. Maka dengan ini, secara rasminya aku melabel diriku sebagai, selectively social or socially selective. Haha

Aku tak mudah terang-terang menjadi diri aku yang sebenar. Aku tak mudah mesra dengan orang. Aku tak berapa friendly, tapi aku juga bukan anti social. Kenapa aku close dengan cikgu aku yang satu tu? Hahaha kerana aku memang memilih. Kenapa aku close dengan si puaka Siti Shahira? Sama sebab la dengan kenapa aku pilih untuk selesa dengan Cikgu Fidz. Aku memilih orangnya. Hahahha puuuiiiii

Ada orang beranggapan, kata ganti nama diri AKU-KAU adalah kasar. Bagi aku personally, aku hampir menjadi diri aku dengan menggunakan kata ganti nama diri tersebut. Aku ni bukanlah lembut pun orangnya, sometimes I do curse tapi takdelah sampai macam zikir. I curse dengan certain people je contoh macam adik beradik, dan kawan-kawan rapat, terutamanya si puaka itu tadi.

Nonetheless, bagi aku, perbuatan asyik cursing di social networks adalah sangat TIDAK SOPAN. Especially jika kau pakai tudung lah ye. Tak payah la curse pakai perkataan BABI kerana bagiku, babi itu tidak bersalah. It might sounds cliche, tetapi memang benar. Babi takde salah apa-apa. Aku akan guna perkataan lain jika aku berasa terlalu marah dengan sesuatu. Dah meningkat usia ni, tak payahla nak dok maki-maki orang. Kataku kepada diriku sendiri.

Dan dengan mengakui bahawa kau tak curse langsung, tak menandakan yang kau ni baik hati ye? Orang macam ni, lagilah banyak psikonye. Hahaha

Ah, papejelah, itu je aku nak cakap.

Friday, November 6, 2015

Smule

Heyyyyyyyyy my imaginary readers!


I have SMULE account!


Just for fun ajerrrr.. Suara sedang-sedang ajerrr. But of course tidak boleh setanding Fynn Jamal. Hey! Jangan nak tandingkan I dengan dia kay. Takkan tertanding. :p


Oklah bye!


Wednesday, November 4, 2015

THE ARC, CYBERJAYA - REVIEW

The Arc's management is a.................



Total SUCKS.


Ayah once said to me, 'Iqa mesti sukakan duduk sini?'

*facepalm*

Its just that I don't want to complain to him. I don't want to burden him, since he's the one who pay for the rent and whatnot.

I'm not that type yang suka nak complain je memanjang. But today, I lost my patience. I argued with the manager regarding all the issues which I've been kept for literally 1 year. I hate everything here. I hate the management and the building itself. Hahahha..

Manager tu mesti ingat aku rude kan. Hahahahah kau ingat aku ni jenis diam dan redho je ke? Naahhhhhhh.. Bukanlah aku ni jenis manja, nak semua okay dan sempurna. Masa duduk previous place dulu pun, walaupun orang duk complain, for me everything was fine there. Until Ayah asked me to moved in to this horrible condo ever.

I am desperate to rent another house. THE ARC IS DISASTER and A TOTAL ARS-HOL.

The manager dengan bangganya berkata, Oh, if your dad wants the access card, then he has to pay for the parking which is RM 80 per month. Bullshit lah kau nyonya. Semua nak bayar. Dan banyak lagi isu yang aku malas nak elaborate.


I really hope that ayah will read this entry. Please. I need to move out from this place. The only one reason to make me feel a bit okay is, I've no other place to survive. Hahahha...

Tuesday, November 3, 2015

3 November 2015 - Talking about Yours Truly

Entah apa-apa je la yang aku tulis pada entry yang lalu. Walaubagaimanapun, kisah itu ada sambungannya.


1. 70% done with thesis.


2. 1 week left for semester 6 (meaning 1 week left to thesis' submission)


3. Not losing any weight at all


4. Recycle tudung and heels for graduation. I nak cari baju ajer, kalau tak jumpa, then I'll just pakai apa yang ada.


5. I'm confused with myself. I love to buy things, especially makeup and clothes, including scarves for sure. But sometimes I prefer to jimat-jimat ajer. I rela beli makeup sendiri and try makeup sendiri for my convocation instead of hire a MUA. All the girls might hire MUA an buy all new thangs from head to toe but I prefer to be simple yet sweet. :p


6. But I selalu cepat habis duit. I'm not sure where all the money gone. :/ In fact, I always and always prefer to buy the cheapest stuff in the universe, and I rarely shop ok! Ini semua salah barang semua mahal! LOL


7. I tak pakai heels for daily basis. I wish I can wear at least 4 inch heels everyday. Later lah kan mana tahu dah kerja nanti everyday I diwajibkan pakai heels kerr. For now, I am comfortable with crocs, or sketches. Oh bytheway, for heels, I will always go for EVERBEST. Mungkin kau tak pernah dengar, but for kaki yang manja like mine (k.......), EVERBEST is the BEST brand for high heels EVER. However, I always dream for Manolo Blahnik or Christian Louboutin? Yeaaahh...


8. I belum lagi menggilai handbag and shoes (heels). But I LOVE LOVE LOVE Chanel. Ala, biasala. I wanita tipikal yang mengimpikan seketul Chanel.


9. I dont do makeup everyday. Bolehlah dikatakan bahawa aku ni gemarkan peralatan makeups dan perbuatan makeup itu itself...kerana aku wanita biasa? Tapi bukanlah sejenis yang berfoundation untuk aktiviti sehari-hari. For everyday look, I will just moisturize, letak bb or ee cream which contains SPF of course, penting ok, eyebrow liner, eyeliner bawah mata and lip balm. I will look sooo natural and, exquisite at the same time. Kahkah


10. I am actually an ambivert. Nontheless, from the personality test, I am more to extrovert. Really, nigga? Based on friend's observation, aku ni sebenarnya seorang yang begitu pandai fake kan expression. As in, when meeting strangers ke, I will look like I know them for long time. borak-borak etc. Bila orang tu dah blah je, kawanku tanya, 'Kenal ke?' Me, nope, not at all, nadah. Hahhahaha


11. I might have a chance to get DL award during convocation nanti, unfortunately LKW tidak ada DL award bagai ni. I is sad. Study for my course is not that easy kay. At least hadiahkanlah I sesuatu wahai universitikuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu..


12. Sometimes, I am excellent at last minute task. Hahahha


13. I am so damn good in house chores kay. Ask me what is the best way to clean you glass's or cup's stain. Or even kotoran degil di dapur dan jambanmuuuu


14. My fashion icon is Vivy Yusof. Why? I sukakan fesyen yang clean and minimalist. Faham? I tak suka kelihatan seperti sejenis langsir atau seketul lampu tidur?


15. I can cook tapi tak rajin.


16. My favourite brand for clothes will be, Marks&Spencer, Poplook, FashionValet, H&M, Uniqlo, and Dorothy Perkins. I've never been in ZARA, I think I gonna like it too.


17. My favourite makeup brands will be, M.A.C, NARS, Benefit, TheBalm and BobbiBrown. For drugstore, saya suka SimplySiti, Revlon, Maybelline and Bourjois.


18. Tudung? Duckscarves. - Konflik apakah ini? Di perenggan atas I cakap I buy cheapest stuff in the universe, tetapi Duckscarves? Kbye...berundur...


Oklah bye penat lah. Nak sambung thesis kesayanganku. Pardon my words yang berrojak pasemboq. Daku memang perosak bahasa.

Monday, November 2, 2015

Terjatuh Sayang - Episod 1

Tadi rasa macam banyak je benda nak tulis, sekarang blank pulak. K nak buat cerita lah..



Di sebuah pasar menjual aneka barangan di Istanbul, Turki.


Naima sedang ralit membelek satu persatu selendang di salah sebuah gerai yang menjual jutaan selendang di pekan utama Turki itu. Sambil membelek, dia bertanyakan harga setiap selendang yang berjaya menarik perhatiannya. Ada juga dalam lima helai yang telah disenarai pendek oleh Naima. Jurujual lelaki berusia separuh abad itu setia menjawab setiap pertanyaan harga daripada Naima. 'Hm, mahal.. Nak ketuk aku la tu.. Biasala kalau aku jadi dia pun, aku jual harga mahal.. Haihh.. Nak beli ke tak entah..' Naima terfikir-fikir.  'Dahla datang sini bajet-bajet je. Honeymoon konon...' Sepantas kilat peristiwa minggu lepas muncul di benaknya.

---

'Mak ajak kita pergi Istanbul hujung bulan ni. Nak tak?' tanya Ammar, suami yang baru dikahwini Naima, 6 bulan yang lalu. 'Alamak, kena ke? Kena pergi ke? Honeymoon ke ni?' Malangnya soalan tersebut tidak terluah oleh Naima. Naima pura-pura ralit mengunyah biskut oreo kegemarannya. Naima mengahwini Ammar bukan atas dasar cinta. Ceritanya kedengaran tipikal. Mereka berkahwin kerana, pertamanya, takdir, keduanya, pilihan keluarga masing-masing. Ya, cerita novel tipikal. Lepasni boleh jadi drama.

'Orang dah ajak. Takkan lah nak tolak pulak kan.' suara Ammar memecah suasana sunyi di ruang makan rumah mereka. Rumah Ammar secara tepatnya. Naima memandang Ammar sekilas. 'Hmm, tak pernah-pernah berborak dengan aku macam ni? Siap tarik kerusi dan duduk tengok aku makan pula ni.' Sedar Ammar sedang menunggu jawapan darinya, cepat-cepat Naima membuat kira-kira dan bersedia untuk meluahkan ayat yang telah disusunnya beberapa saat tadi.

'Bayar macam mana?' Laaa itu je ke yang aku nak tanya? Naima menyedari, apa yang di fikirannya langsung berbeza dengan apa yang keluar dari mulutnya. Biskut Oreo yang hampir hancur terrendam dek susu, cepat-cepat diangkat dan ditelan oleh Naima. NIKMAT.

'Mak bayarkan tiket dengan hotel. Kira macam hadiah la. Lain-lain, macam makan ke shopping ke, bayar sendiri.' Suara Ammar kedengaran tegas pula. 'Lembab kan you ni? Ingat I ada masa sangat ke? I penat ni, nak mandi.' Ammar barangkali berang melihat sikap acuh tak acuh Naima. Naima sedikit tersentak. Cepat-cepat dia mengatur ayatnya.

'Takdela, pergi tu boleh.. Tapi I tengah nak saving ni. Tak boleh nak main-main sangat.. I pun ada benda nak beli bulan ni. Tapi I tahan je sebab...seriously, I tengah saving..' Huh, puas hati aku! Naima menarik nafas dan menghembus perlahan-lahan.

'So?' Balas Ammar. Naima menelan air liur. Entah kenapa, soalan Ammar membuatkan dirinya sedikit berpeluh dan umpama cacing kepanasan. Bukannya dirinya baru sahaja melakukan dosa pun.

'Takkan seribu pun takde?' Soal Ammar sambil matanya tajam merenung Naima yang sedang terkulat-kulat mencari jawapan.

'Seribu is a lot...for me..' Naima berkata perlahan.

'You koreklah mana-mana. I dah cakap kat Mak yang kita agree nak pergi.' Ammar bingkas bangun, memasukkan kerusi ke dalam meja, dan berlalu ke biliknya. Meninggalkan Naima yang masih kebingungan. Kenyataan daripada Ammar sebentar tadi membuatkan peluhnya muka muncul di bahagian atas dahinya.

Perasaannya bercampur-baur. Marah, sedih, kecewa, gembira.. Mestilah gembira! Orang belanja pergi bulan madu. Walaupun pergi dengan orang yang tak sayang kita.. Yang tak rela pun kahwin dengan kita.. Naima berdialog di dalam hati. Ada ke dia setuju tanpa berbincang dengan aku dulu? Yalah, aku ni siapa je? Mula-mula tanya macam nak bincang. Rupanya dah buat keputusan. Mana aku nak cari duit ni. Memanglah aku tak plan apa-apa pun, saving for the sake of saving. Kalau aku tak saving, nak makan apa aku? Kadang-kadang teringin juga nak makan sedap, pakai cantik-cantik. Kerja dahla kena pakai cantik je! Yalah, tambah-tambah lagi, gaji aku yang baru lepas degree ni berapa sen lah sangat. Naima lantas mengangkat gelas dan mangkuk kosong yang tadi diisi biskut oreo itu ke sinki dapur dan memulakan cucian. Otaknya ligat berfikir. Nak taknak, dia terpaksa setuju dengan keputusan Ammar. Selesai membasuh gelas dan mangkuknya, Naima bergerak menuju ke biliknya. Melintas di bilik Ammar, kedengaran suara Ammar sedang berbual di telefon dengan suara yang mesra. Boleh juga dikatakan dengan suara yang manja. Berbeza sungguh dengan nada suaranya ketika bersama Naima tadi. Naima cuba untuk mengamati dialog perbualan Ammar. Suara Ammar tenggelam timbul. Naima pantas sedar yang dia tidak sepatutnya ambil tahu, lantas masuk ke biliknya dan menutup pintu. Naima berperasaan aneh dan dia tahu yang dia tidak sepatutnya berperasaan sebegitu. Degupan jantungnya laju. Entah kenapa, Naima pantas menyimpulkan bahawa Ammar sedang berbual dengan seseorang yang dikasihinya. Yang pasti menduduki tempat teristimewa di hati suaminya itu. Ya, SUAMI. Naima baring di pembaringannya.  Dia menyoal dirinya berkali-kali. Sayangkah aku padanya? Ya, sayang itu ada. Tidaklah begitu banyak. Tetapi, perasaan yang aku rasa ini apa? Mengapalah aku boleh terjatuh sayang terhadap orang yang langsung tidak menyukaiku? Apatah lagi menyayangiku? Naima terfikir-fikir sehinggalah dia terlelap dan tersedar beberapa minit kemudian kerana dikejutkan oleh Ammar.

'Bangun. Siap macam biasa. I give you 5 minutes. Jumpa dalam bilik I.' arah Ammar. Naima yang masih lagi mengantuk, mencapai telefon bimbitnya. 10:45 P.M. Suara itu kedengaran tegas dan kasar. Jauh berbeza dengan suara yang didengari Naima beberapa minit sebelum dia terlelap tadi.
'Cepatlah.' Ammar yang masih lagi berdiri di muka pintu bilik Naima tiba-tiba bersuara. Bingkas Naima bangun dan menuju ke bilik air. Di hadapan cermin bilik air, Naima memandang dirinya sendiri. Dia berasa kecewa. Perkahwinan ini tidaklah seindah yang dia sangka. Permintaan Ammar pada malam ini bukanlah pertama kali baginya. Apalah dayanya, Ammar ialah suaminya. Suami yang dia secara tidak sengaja telah terjatuh sayang.

Selesai membersihkan diri dan menukar pakaiannya, Naima melangkah masuk ke bilik Ammar yang sedia terbuka. Ammar yang sedang duduk di atas salah sebuah sofa dibiliknya, memandang Naima tajam. 'Tutuplah pintu. Duduk sini.' arah Ammar. Naima menutup pintu bilik dan melangkah menuju ke suaminya. Dengan berhati-hati Naima meletakkan punggungnya di sebelah suaminya yang sedang memegang sebuah buku. Pandangan Ammar yang tadinya tajam melihat Naima, telah beralih ke buku itu.

'You baca apa?' tanya Naima perlahan. Ammar diam. Tidak bersuara sedikit pun. Naima berasa kekok dengan suasana itu. Matanya mula meliar melihat sekeliling bilik itu. Bilik yang sentiasa kemas tanpa dia perlu membersihkan bilik itu selalu. Terdapat ruang membaca merangkap ruang bekerja di penjuru bilik di mana dia dan Ammar sedang berada sekarang. Ammar rupanya seorang yang gemar membaca. Salah satu hobi Ammar, yang telah diketahui Naima berdasarkan pemerhatiannya.

'I dah cakap ke belum yang I suka bila you pakai perfume ni? Annick Goutal?' Suara Ammar bergema dan sedikit memeranjatkan Naima. Tone suaranya masih tegas dan formal.

'Oh dah, you dah cakap. Em, Annick Goutal, Petite Cherie.' Naima membalas ringkas dan menoleh ke arah Ammar yang masih membaca buku yang tidak diketahui tajuknya. Mungkin sebuah novel Inggeris.

'Hanya boleh pakai malam. SAHAJA. Di dalam bilik ini. SAHAJA.' Ammar berkata ringkas dan masih tegas. Sekali lagi, Naima berperasaan aneh. Sedikit sebanyak, kenyataan daripada Ammar tadi membuatkan Naima berasa...berbunga. Tetapi, pantas Naima membawa dirinya ke bumi yang nyata.

Ammar menutup bukunya dan meletakkan bukunya di meja berdekatan, lalu berjalan menuju ke katil bersaiz king miliknya dan segera baring di atasnya. Naima masih duduk kebingungan. Mungkin kesan bangun mengejut beberapa minit tadi masih belum hilang.

'Tutup lampu dan datang sini.' Arah Ammar ringkas.


----


HOI, apa yang aku tulis ni?! Thesis nak submit tak lama lagi la gileeeeee