Yours Truly;

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Friday, December 11, 2015

Begin to live a normal life

Not in the mood with English's post today... Campur2 jelah.. Jom rojakkan bahasa..


Alhamdulillah dah selamat pun habis belajar dan pindah rumah. Minggu kebelakangan ini merupakan minggu terbusy aku. Beberapa hari pindah rumah, I went for a job interview. Takut sangat takde kerja kan? Nahhhhh ameeekkkk dapat terus, alhamdulillah. In fact, bos macam suruh mula awal tapi aku cakap, Januari lah bos. Haha.

Aku sangat jatuh cinta dengan persekitaran rumah baru aku (Cyberjaya). Despite of the hectic weeks, akhirnya aku berjaya kemas rumah dan berjaya dapat kerja. Aku tak sure sama ada pekerjaan ini dapat menampung perbelanjaan aku kelak. Jika tak cukup (wakakakakak), akan kucari kerja tambahan. Aku dah fikir dah semua tu. Aku ni memang futuristic orangnya. Oh well.

Aku takde plan nak kahwin lagi kay, in case jika ada yang berminat nak tahu personal life aku lah kan. Hahahahha.. Jika dulu, yes, asyik fikir nak kahwin je. I kan tukar2 pakwe dulu,macam kau tak tahu pulak ye! But now, aku rasa aku belum settled down. Mungkin ada sesetengah orang berpendapat, dah kahwin pun boleh settled down atau dikira sebagai settled down, tetapi bagiku, jika kau tanya padaku, aku rasa macam hidup aku ni belum cukup 'siap'. Tapi, jodoh aku kan di tangan Allah. Siapalah aku, manusia biasa yang hanya merancang...

Aku dah selamat grad, cuma tunggu convo, aku dah berjaya memperoleh salah satu pekerjaan idaman aku, cuma tinggal lagi dua je. Aku nak senangkan ibu bapa dan adik2 aku serta orang terdekat aku lah. Dan aku ingin mengelilingi dunia. Tak dapat seluruh dunia, separuh dunia pun bolehlah. Aku nak merantau. Insya-Allah.. Allah sentiasa tahu yang terbaik buatku.

Aku takde mood sangat la nak bercerita. Laters ok. Xx.

2 comments:

azwan said...

Congratulations on the new job. Cyberjaya tu memang best duduk untuk orang bujang. Segala-galanya dekat. Nanti dah dapat gaji boleh enjoy. Simpan jugak sikit untuk masa depan. Selamat Maju Jaya.

Afeeqa Hazwany said...

terima kasih :)