Yours Truly;

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Tuesday, October 27, 2015

Kriteria Pasangan Idaman :P

Aku baca blog cousin aku tadi. And I went, nak tulis jugaklah kriteria pasangan idaman. It's 27 October  2015, 12:53 am and I am writing this.

Pertamanya, aku rasa aku ni menghidap imsomnia. Mild imsomnia, hopefully. Selagi tak pukul 2/3, aku tak boleh tidur. Ala biasala students kan, study and whatnot. Tetapi bagiku, hanya terkebil di atas peraduanku, mengenang nasib diri yang tak berapa malang ini...

Keduanya, tahukah anda? If you really want something, you are more than encourage to write it! Tak kiralah atas kertas ke dalam notes handphone ke, as long as your write it! Percayalah, 99% of the dreams will come true. Aku belajar ni dari pakar motivasi, Encik Uthman Affan. Tambahan lagi, aku observe orang sekeliling aku yang jenis tulis-tulis dreams ni, semua dreams dia dah dimakbulkan. Termasuklah impianku jua. :)

Baiklah, marilah kita ke pengisian utama.

Hahahaha.. Rasa macam kelako pulak nak tulis topik ni. Since aku rasa aku tak berapa nak ada readers, mampos situ. Aku nak tulis gak.

Tahukah anda??!!

1. Aku prefer husband aku kelak ialah non-Malay. Hahahahhaha! Ya, taste aku memang aneh sikit. Tapi aku tak kisah la kalau terrrrdapat Melayu ke. Hahaha pape jelah ko. Tapi, baru-baru ni, kalau pergi Jaya Grocer kat dPulze tu, nampak omputeh je, I waz like, *_* tiutnye iyeeee...

2. Aku rasa aku tahu kenapa aku suka omputeh ni. Biasanya mereka kelihatan sangat tenang dan tak kelihatan pervert. Geddit? Geddit? Ternyata, aku suka orang yang tenang. Kerana aku ni ribut orangnya..obviously?

3. Aku suka orang yang bijak.
   - Speaks very good English termasuk dalam definisi bijak bagi aku.
   - Knowledgeable - general knowledge powerful! I malas nak baca news, can you update me love?
   - Tak bajet bijak. Haha!
   - Bijak ilmu agama tu wajib. Tak payah explain banyak.

4. Yang fun to be with! As in, play sports, supaya boleh drag aku sekali ke dalam hobinya. Hahahahah! Mestilah kena kelakar jugak. Kau nak serious2 nak pergi mana?! Tapi bukan lawak bodo eh. Pijak kang.

5. Yang wangiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :') Pakai perfume and deodorant.

6. GIGI BERSIH PLEASE. Tak kisahla tak rata sangat takpe, asal bersih dan tak berbau for sure! So, I taknak yang merokok, kerana orang merokok biasa busuklah, sowi. :/

7. I taknak yang kurus sangat please, nak chubby tuff2 sikit. Bwahaha.

8. Taller than me, of course.

9. Umur, I tak kisah kay. As long as tak sebaya dengan mak ayah guwe dong! Tapi kalau TERRRsebaya, tak boleh nak buat apalah kay. I is redha. :p

10.. Yang suka makan please! Tapi masih titikberatkan soal kesihatan. Haha.. Yang suka makan pedas I kira bonus lah kay?

11. Yang menghormati semua orang terutama orang tuanya, dan juga hormat wanita.

12. Yang kemas dan bersih, dan suka benda-benda bersih. Kuku mesti pendek. I tak kisah berjambang ke tak, asal kemas dah lah kan. Ok? Deal eh? *refer point 5 dan 6

13. Bukan jenis bossy. Kerja rumah semua boleh buat sama-sama. Berat sama dipikul, ringan sama dijinjing. Kan indah begitu cayunk? Oh Tuhan, can I handle this entry a lil bit morhhhh!?

14. Kalau boleh, bolehla masak sikit2, I suka makan air tangan orang handsome dan baik hati ni.

15. Ringan tulang. *refer point 13

16. Yang jenis tegas bila di luar, dan hanya lembut pabila bersamaku.:p

17. Yang tak friendly di luar, rupanya friendly tika bersamaku sahaja..... :p :p

18. Yang very good in maths! Magad, please, SPM I punya maths, C aja donggg. Kata saling melengkapi?

19. Of courselah, ini dah point ke-19 tapi tak bermakna point ni tak penting, crucial kot point ni..Aku nak orang yang power mengaji. Yang mengaji Quran almost everyday. Bukan yang jenis baca Quran occasionally.. Nak yang jaga solat tu SEMESTINYA. Bukan apa, aku ni pun buat yang wajib2 je, so aku nak orang yang boleh push aku kuat2 supaya buat solat2 sunat yang lain..

20. Please, taknak yang hot temper atau terlalu cemburu. Aku suka yang relax2 je tapi very good in making decisions.

21. Yang berkomunikasi dengan baik. Cakap betul2 dan jelas2 please, dahla I ni suka interpret merepek2. Berkomunikasi dengan baik juga as in, boleh cakap topik apa2pon dengan aku dan bagi respon bila aku cakap.We can talk about anything and everything! Tanpa ada barrier. Ahhhh bestnya berborak merepek2 dengan yang tersayang..

22. Common sense 200 percent!!!!!!!!!!!!!!!!! Penting kot! Contoh, dah minum, cawan letak dalam sink. Baju yang menurun warna jangan campur dengan baju lain. Jangan sorong beg roda dalam rumah. Jangan lupa nak guna flush! Bila makan atau minum, beralas, dan elakkan tumpah2. Dan banyak lagilah. :P

23. Yang suka kucing best jugak, Boleh aku tumpang main. Tapi malaslah nak jaga dan maintain kucing... :/

24. Of course very understanding.. Phewww refer balikla point number 22 tu. Common sense = Understanding.

25. Yang suka budak2. :p

26. Yang tak membazir. Beli apa yang perlu je. Ok tak?

27. Very good in organizing.

28. Yang tak pakai barang kemas please, rantai, cincin segala.

29. Yang suka beri pendapat dan menerima pendapat. *Refer point 21

30. Tak berkira. Pemurah la kiranya. No,no, aku takkan kacau account you sangat k. Just in case papehal ke, aku memang paling tak suka orang berkira. Okla nak berkira sikit, tapi jangan semua benda nak berkira.

31. Yang reti pergi pasar. Laaa dah pandai masak takkan tak reti pergi pasar pilih ikan, sayur, daging kot?

Last but not least....

32. Yang terima aku seadanya diriku iniiiiiiiiii...yang tahpape ni...yang gemok ni...tapi I wangi dan tantek, insya-Allah boleh ngaji dengan baik. Hahahahaa. K lah penat ah tulis benda merepek ni.






Oklah, mengantuk pulak dah.



*I updated the list doh. Tahpape.....

No comments: