Yours Truly;

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Saturday, May 31, 2014

I dont know what title should I put here.

Assalam.. Bueno.

Betul-betul di dalam mood yang sungguh menganggu. Perasaan ini sungguh tidak enak sekali. Sekarang sedang berada di dalam minggu-minggu terakhir di dalam semester tigaku. Mood memang nak cuti dan bercuti sambil makan-makan dan ambil gambar.

Ni la lagi satu isu. Eee suka hati la nak ambil gambar lalu upload ke mana-mana media sosial. Tetiba ada la pula manusia 'bijak pandai' dalam bahasa sopannya kata kalau upload gambar makanan dikatanya sakit mental. Hihi kelakar tau. Kadang-kadang lawak si bodoh bahalol ni....eh bijak pandai la..memang buat tak kering gusi! Yang share tu setuju la tu padahal cemburu. Hiks. Maybe nak kata kesian kat orang miskin yang tak dapat makan macam awak makan. Sorry la but orang miskin dina biasanya takde duit nak beli dan main smartphone ataupun bayar RM 5 sejam di Cyber Cafe for social networking. Kays? Harap awak dapat la apa yang saya cuba maksudkan.

Kadang-kadang terfikir, di dalam zaman yang serba modernized ni, masih ada lagi yang menganggap golongan bertudung ni conservative? Yang cakap tu nampak je urban habis rupa-rupanya dia yang conservative! Hehe. Sekarang memang I percaya giler bahawa...sape yang cakap orang sebenarnya diri dia la yang dia maksudkan! Benar sekali ya. Hehe. Masih ada rupanya orang yang berpendapat sedemikian ya. I totally cannot brain tau! And I waz laik, Whutz? Are you talking about yourself? Hiks. I tak terasa.. I tak terasa..

Lagi satu la I nak cakap. Some people memang akan rasa macam dia tahu kelemahan kita walaupun dia hanya kenal kita beberapa bulan je. Well.. maybe awak kena tahu, orang macam saya, paling sukar untuk dibaca. Awak rasa macam awak dah tahu apa kelebihan dan kekurangan saya ya? You wrong. Saya pula yang dah tahu kelemahan awak apa. AWAK SUKA JUDGE ORANG. Ironinya, orang yang kononnya pada awalnya berkata, saya tak suka judge orang, menjadi orang yang paling judgemental dalam ini doniaaaa... I wanna make facepalm here...

Dan satu lagi perkara. Lain orang ada lain cara. Boleh tak awak senyap  dan biar orang dengan cara mereka masing-masing. Boleh tak awak stop suruh orang jadi macam awak? Oh Tuhan, mengapa awak begitu poyo sekali? Sorry tau saya tahu poyo too mainstream tapi perkataan poyo paling sesuai dengan muka awak. Hihih. Kenala letak hihih supaya tak kedengaran mean.

Tak perlu nak rasa diri awak paling teratas. Tak perlu nak underestimate orang. Sebab apa? Sebabnya cliche je. Awak TAKKAN selamanya berada di atas. Boleh la buat masa ni Tuhan bagi awak rasa best. Tapi kalau awak rasa best dengan mimijak kepala orang, Oh yes there will always other people yang always ready to pijak kepala awak, tau?

Ingat tu. Okaylah nak pergi tukar lagu blog. :D



Ala, I suka la lagu ni. I nak studio version punyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!

Tuesday, May 20, 2014

Oh Dear, I Need a Vacayyy

Oh my goodness! One month to go for the semester break! I really really really need to go somewhere! Mimpi pergi Paris dah juta-juta kali. Eiffel Tower looks soooo real in my mimpi! Haih, Dear ayah, please please please bring us somewhere! Out of this place... I wanna go to Japan also! Tak kisahla how cold or how hot the weather is! I am just sooooo in the mood to feeeeeeelll and to experience something different. Thats all. I was planned, when I am done with the Global Classroom in London, instead of straight away fly to Malaysia, lemme take my first selfie first in front of eiffel tower! Dah, tu je saya nak! Dapat 2 hari dekat Paris pun cukup. I just wanna taste their great coffees and eat churros and other desserts without hesitation!



You should know HOW they make their coffee there. Arghhhhhhh.. Sejuk-sejuk, take a sip of great coffee! How perfect huhhhhhhhhhhhhhh :D



















And the Churros!!

Kalau kat Japan pulak, just nak discover new things! How hi tech and neat they are!! Tak kisah sangat pasal makan coz I am sushi's number 1 fan. I would like to visit Japan's countryside and snap beautiful pictures :*






Okay thats all. Saja je nak luahkan perasaan. Hehe byebye. Xx

Saturday, May 10, 2014

OCD - A disease?

Assalamualaikum. Hello, Hi, Bueno!

Before I get started with my fiction writing assignment, let me write something not fiction here, in my own blog! :p

Its going to be fun. I guees so. Bhahaha.

Tahu tak OCD tu apa?

I'm not going to explain but I truly really hoping that you guys knew about it.

I am having OCD. :/

Mula sedar sejak memasuki usia 19 tahun. Rasanya lah. I did some research on myself. Luckily, its a MILD OCD. Taklah teruk tapi memang ada. Tapi, kalau yang betul-betul mengenali diri ini, the OCD makes me a weird person actually. Makes us (OCD people) untuk TIDAK menjadi TIDAK KISAH. I know you have to read the previous sentence again. There are LOTS of OCD symptoms but I will explain mine.

1. So freaking allergic to germs!
2. So freaking allergic to see hairs on the floor!! Even its a baby hair.
3. So freaking allergic to dust!
4. My hangers in my wardrobe HAVE TO BE THE SAME.
5. I dont campur my baju. I have few sections. Baju kurung, pants, casual shirts, scarfs, inner wears SHOULD keep separately.
6. I hate my toilet to be wet.
7. I rarely hilang barang coz I put all my things appropriately.
8. I will not buy things that I dont really need it. I HATE KEEP THINGS THAT I RARELY USE. Menyemak.
9. I love to see the surrounding to be clean. I will keep everything inside the cabinets or containers.
10. Everything have to be in order. TERSUSUN. Towel gantung senget juga boleh mengundang kesukaran tidur.
11. I wash my hands thousand times a day. Tapi ada orang tak faham why I have to live in a room with a toilet inside.
12. I prefer to keep my sampah dalam handbag BUKAN campak luar rumah atau tingkap kereta. You are totally have a buffalo brain in your head!
13. I HATE FINGERPRINTS

Dan banyak lagi. Kadang-kadang orang tak faham. Kita ada barang peribadi yang kita mungkin taknak share dengan orang. Contohnya, sikat rambut, compact powder, botol air dan earphone. Tapi ada juga orang yang tak faham bahasa. Bukanlah berkaitan OCD semata, tapi common sense. Blergh!

OCD is not something to be proud of. Hhhmmm... Kalau kritikal, kena jumpa pakar psikologi! Oh goodnesssssssss. I am trying so hard sometimes to get rid of my ocd. To be cool and relax. Sebab tu kadang-kadang, lebih baik tak buat kerja langsung daripada menanggung keperitan persekitaran yang blerrgjhhhhh. If you want me to do it, you gonna get crazy. Coz I'm a healthy fussy liddat.:p

However... I would LOVVEEEE to have a 'clean' kitchen like this. Not to big, not to small but easy to kemas. :D

You dont have any idea how insane it would be if you see me do cleaning in the kitchen!!


Off-white is nice.

But Ivory is perfect! :D

Dapur yang kemas bukanlah menandakan anda seorang yang pemalas nak masak. Dapur yang berlemuih barulah menandakan anda sebenarnya pemalas nak kemas! LOL

If I own a house one day, InsyaaAllah, I wont have a specific theme for it. Just CLEAN and NEAT. English style is no-no for me. I dont really like flowers. Ada serabut sikit. Hehe sorry penggemar bunga.

So... for the living room!


Just as simple as this.
 But if its white or ivory or cream or peach, it would be nicer! Kejap eh I carik!!



Ppffftttttt I didnt find any. My taste is weird. Haha but as long as its neat I would be more than happy ;) And dont forget about the lighting! I prefer light color furnitures but I want only all dim light in my house okay! Except for the study room and kitchen. :D

This is still in the OCD entry, right? Are we still in the right path? Bahahaha Okayla. I have to go.
Tattatatata! Au revoir peeepo!