Yours Truly;

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Saturday, May 31, 2014

I dont know what title should I put here.

Assalam.. Bueno.

Betul-betul di dalam mood yang sungguh menganggu. Perasaan ini sungguh tidak enak sekali. Sekarang sedang berada di dalam minggu-minggu terakhir di dalam semester tigaku. Mood memang nak cuti dan bercuti sambil makan-makan dan ambil gambar.

Ni la lagi satu isu. Eee suka hati la nak ambil gambar lalu upload ke mana-mana media sosial. Tetiba ada la pula manusia 'bijak pandai' dalam bahasa sopannya kata kalau upload gambar makanan dikatanya sakit mental. Hihi kelakar tau. Kadang-kadang lawak si bodoh bahalol ni....eh bijak pandai la..memang buat tak kering gusi! Yang share tu setuju la tu padahal cemburu. Hiks. Maybe nak kata kesian kat orang miskin yang tak dapat makan macam awak makan. Sorry la but orang miskin dina biasanya takde duit nak beli dan main smartphone ataupun bayar RM 5 sejam di Cyber Cafe for social networking. Kays? Harap awak dapat la apa yang saya cuba maksudkan.

Kadang-kadang terfikir, di dalam zaman yang serba modernized ni, masih ada lagi yang menganggap golongan bertudung ni conservative? Yang cakap tu nampak je urban habis rupa-rupanya dia yang conservative! Hehe. Sekarang memang I percaya giler bahawa...sape yang cakap orang sebenarnya diri dia la yang dia maksudkan! Benar sekali ya. Hehe. Masih ada rupanya orang yang berpendapat sedemikian ya. I totally cannot brain tau! And I waz laik, Whutz? Are you talking about yourself? Hiks. I tak terasa.. I tak terasa..

Lagi satu la I nak cakap. Some people memang akan rasa macam dia tahu kelemahan kita walaupun dia hanya kenal kita beberapa bulan je. Well.. maybe awak kena tahu, orang macam saya, paling sukar untuk dibaca. Awak rasa macam awak dah tahu apa kelebihan dan kekurangan saya ya? You wrong. Saya pula yang dah tahu kelemahan awak apa. AWAK SUKA JUDGE ORANG. Ironinya, orang yang kononnya pada awalnya berkata, saya tak suka judge orang, menjadi orang yang paling judgemental dalam ini doniaaaa... I wanna make facepalm here...

Dan satu lagi perkara. Lain orang ada lain cara. Boleh tak awak senyap  dan biar orang dengan cara mereka masing-masing. Boleh tak awak stop suruh orang jadi macam awak? Oh Tuhan, mengapa awak begitu poyo sekali? Sorry tau saya tahu poyo too mainstream tapi perkataan poyo paling sesuai dengan muka awak. Hihih. Kenala letak hihih supaya tak kedengaran mean.

Tak perlu nak rasa diri awak paling teratas. Tak perlu nak underestimate orang. Sebab apa? Sebabnya cliche je. Awak TAKKAN selamanya berada di atas. Boleh la buat masa ni Tuhan bagi awak rasa best. Tapi kalau awak rasa best dengan mimijak kepala orang, Oh yes there will always other people yang always ready to pijak kepala awak, tau?

Ingat tu. Okaylah nak pergi tukar lagu blog. :D



Ala, I suka la lagu ni. I nak studio version punyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!