Yours Truly;

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Monday, October 21, 2013

Coz I Miss Blogging Soooo Mucho


Assalamualaikum my dear loyal readers! Masih setia rupanya ya? Atau ke sini secara tak sengaja? Hehe. Apa-apapun, saya sungguh menghargainya! :D

Kagum sungguhlah dengan semangat zaman dahulu kala dalam berblogging. Setiap hari ada je idea tak kiralah sama ada bernas mahupun merepek. Haha. Lucu banget sih! ;p
Sungguh zaman muda mudi, apa yang aku merepek, yang konon-konon lawak, lawak tak jadi, lawak menjadi, emotional tak memasal, semua ada. I really miss my old and young me. Ihihi..

I miss my zaman remaja. Haha. I mean, zaman sekolah laa.. Joining competitions, sajakla, syarahanla, public speaking, pantun, drama, kolokium (sampai peringkat negeri tau!), tak lupa teater muzikal. Haha. Kena cerita eh? Kenalaaa...Sebab rindu. So rindu the active me. Diri saya yang aktif lagi kurus. Korek entry lama, Ya Allah.. Rindu! Rindu zaman beratku around 50's jaaaaaaaaaaaaa...  Sekarang? Hahahahampehs.

Ramai dah yang meninggalkan dunia blog ni. Betapa aku sedar akan kenyataan itu. Lama kelamaan blogspot akan pupus ditelan dek zaman. Selagi zaman tak telan dia, selagi aku rajin, selagi aku tetiba rindu nak tulis blog, yeah, I will be here. Writing craps as usual. ;p Cuma dah lama rasanya tak tulis kisah cinta. Kisah dengan siapakah aku berpacaran musim ini. Dengan siapakah aku bakal berumahtangga? Hahahahahahaha. Lawak gila. Biasanya kalau aku kata lawak gila, aku sendiri yang rasa lawak tu lawak. Cliche ;p

Sebenarnya, aku bakal berumahtangga pada penghujung tahun ini. 

Zzzzzzzzzzz.. Boring. Hahahha tak lawak! Takyah caya tau kalau entry aku banyak 'hahaha'.

So, alhamdulillah life aku macam ni ler.. Kejap okay kejap tak. Tapi SYUKUR ALHAMDULILLAH aku suka kehidupan aku sekarang. Jika dibandingkan dengan setahun dua lepas, hhmmm.. SIGH. Mungkin sebab aku dah tua (baca as matang). Hehehehehehee... Quadrillion thanks kepada mereka yang sering bersama dengan saya suka dan duka.. Through ups and downs. Ada 'S' ke eh? Tataulah. But yeah, ada sorang dua yang ada dengan aku dalam masa-masa aku jatuh teruk. Yang menenangkan aku saat rapuhnya jiwa. Yang sentiasa memberi dorongan. Yang sentiasa memberi nasihat. Yang menyayangi diri ini sungguh seadanya tak kira kulit buruk, mata sembam, gemok lagi menyedihkan.... :') Alamak aku rasa sedihlaaa.. Sebenarnya teringat hari aku dapat result STPM dua tahun lepas. Ya Allah.. Dah dua tahun.. Teringat petang itu.. Seseorang memujuk aku penuh kasih sayang, nasihat dan dorongan yang sungguh matang lagi membina. Beliau masih ada dengan aku hingga kini. Masih tak jemu memimpin aku...menolak aku dari belakang agar terus ke depan..memapah tangan aku agar tidak berhenti berusaha. :') Sedih betulla mengenang saat kekecewaan aku yang maha hebat pada saat itu. Syukur masih ada dia, iman dan Allah. :') :')


Dah laaaaaaa ko dala nak kena buat assignment ni!! Touching-touching la plaaakkkkk..



And now, I am in semester two BA in Prof. Comm Limkokwing Uni.
Still young and beautiful but not kurus. Hahaha statement whatafish



Its me, Sharmaine, Tasneem and Zahra. She's from Pakistan. So pretty, brilliant and single! Hehehehehehehehehehe. Semua single la dalam gambar ni kecuali Sharmaine sebab dah ada bayang nak berumahtangga tahun depan jer. Ahaahaha. Harap you tak baca la blog I kay. Ahahaha. 



Bakal bini orang try untuk pose ala gambar prewed or postwed. Hahahaha
Mestila kena ikut trend agar tidak ketinggalan!!



Four of us,
 bakal penerima anugerah dekan on our Graduation Day! Ameeeeeeeeeeeeeen ya Allah!!



Bakal bini orang, again...sedang practise cara-cara nak seduce husband sambil minum Ice lemon tea from Wings Coffee. LOL.  
Debabnya I sekarang kan? Hahahahahaha.. I lose and gained weight EASILY!! I can gain 10 kilo easily as EASY AS I LOSE 1 kilo!!  Hahahahahaha bongoklaaaa whatafroggggggggggg. Tapi I memang cakap benda real k. Tak main la olok-olok!

Hm.


Kasih, sampai di sini sahaja nampaknya kita bercengkerama di bawah bulan purnama nan indah ini. Doakan agar kita berjumpa lagi di purnama seterusnya. Doakan juga saya dapat dean list lagi sem ini dan sem-sem seterusnya!! Weeheee :D

Daaannnnnnnnnnnn....sila-silalah merindui diriku ini kerana diri ini sentiasa bersedia dirindui. :p

Sekian, Wassalam :)

P/s: Sorryla kalau korang rasa cam cerita I selalu anti climax. Kihkohkih

Tapi, still takkan lupa bagi hugs and kisses!


XxOo