Yours Truly;

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Wednesday, April 24, 2013

Kalaulah, Kalaulah, Kalaulah...

Kalaulah saya boleh cerita apa yang saya rasa sekarang...

Apa yang saya alami dua, tiga tahun ini...

Kalaulah.....

Apa yang saya simpan, saya sorokkan jauh di sudut hati ini.. Jauhhhhhhhhh terperosok ke dalam..

KALAULAH SAYA BOLEH CERITA....

Betapa saya takut.. Betapa saya tak bersedia menerima semua ini... BETAPA!

Tolong, jangan lukai saya... Tolong... Saya mahu bahagia itu...

MACAMNI JE? MACAMNI JE KE...

SENANGNYA?....

SUNGGUH MUDAH..

Pekat. Kenangan itu pekat. Masih pekat. Macam mana saya nak cairkan dia?

TAKDE SIAPA TAHU! TAKDE SIAPA PUN TAHU APA YANG SAYA SIMPAN INI.

Orang macam saya, bukan senang nak simpan perkara ini. Apatah lagi yang melibatkan hati dan perasaan? Seronoknya perasaan itu.

Tiba-tiba saya jadi seorang yang misteri. Takkan ada siapa tahu.. Takkan....

Tolong.. Teguhkan hati ini yang sedang luluh. Takkan saya cerita bagaimana luluhnya ia. Saya taknak fikir. Taknak. Jangankan ingatkan saya. Sedihnya.

Persoalannya, adakah saya boleh merasainya lagi....................... Boleh ke..... Yakinkanlah saya....

Tuesday, April 16, 2013

Ya Allah, randomnyaaaaaa entry ni. Tak payah baca pun takpe.

Assalamualaikum Warahmaatullahi Wabarakatuh to all my citizen!

Macam mana okay tak template kita kali ni. Hewhew. Ringan kan kan. Tak berat kan kan. Saya suka something yang kemas je sebenarnya. Hopefully kalau line tengah teruk ke tapi kalau orang sedang berkobar-kobar nak baca, harapnya kobaran tu tak musnahla. Seperti sikap saya terhadap beberapa blog lain. Mood nak baca blog berkobar-kobar tapi memandangkan line yang seakan zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz saya terus pangkah blog dia. Wuwu. Sowwi.

I really hope my web tech's lecturer will teach us how to make our own domain!! Excited gila haku padahal bukannya blogging sangat pun.

Persoalan satu;

Kenapa saya update blog ni?!! Ya Allah.. Khamis ni dah la kena bagi speech. Tu yang tetiba to all my citizen kat atas tu. Ouh! Saya suka angat subject Public Speaking and Presentation Skill ni. Antara subject yang yummy la.

Saya update blog sebaaabbbbbbbbb tak ramai orang rasanya sekarang ni kat kawasan tempat tinggal saya ni. Yelaa korunk sume kelas pagi kan. Hikhik. Kelas saya petang hari ni. Kelas Communication Theories.


Persoalan dua;

Hari ni nak makan apa ya for lunch? Macam nak makan Pizza. Tapi tapi tapi.... Nak ke mereka hantar makanan saya ke tempat yang ceruk serta hulu iniwww.. Dahla hari tu call McD dengan semangat membara-bara sekali jek dia kata, Maaf cik. Kami tak buat penghantaran ke tempat cik. Hmmmmm K lah fine. Takpe saya redha. TAKPE.


Nak masak. MALAS.

Okay apa lagi........................................



Hey!! I berjaya buka blogger and facebook dalam masa yang sama! Yayyyyyyyyyyyyyyy so I curik gambar from my friends' Facebook. Hahahaha nak harap gambar I sendiri, memang tidak sama sekali!




Those are my friends during orientation. From left; Vanessa from Mozambique, Mia from Malaysia (nampak mata jer), Fazura from Malaysia, Shimi from Malaysia, Me from United Arab Emirates LOLOL, Sasha from Malaysia, Alice from Malaysia, Ayda from errrr negara pelik but I think near to Russia and Keisy from Malaysia toooooooo!

Semasa orientation memang I berjaya kenal dengan ramai orang from different countries. Kiranya objektif  orientation tu berkesan la  kaaannnn.. I went for orientation seminggu cuma. Lepas tu, I realize kelas I dah start and I met new friends again which is semua tu classmates I yang I bakal jumpa hari-hari sehinggalah I berjaya grad dengan gemilangnya! Insya Allah.




Okay ni masa selesai photoshoot for IM4U new video. Photoshoot jer bukan videoshoot tau. Venuenya, toilet. Haha. From left; Keisy, Sharmaine (my classmate), Haifa and Yours Truly. 

Omey an.. Wiwiwi..





Last but not least, my crazy darling highschool's friends yang datang 2 hari kot sebelum I bertolak ke Cyberjaya. Sweeeeeeeeeeeeeeeeet habes ah. Rasa macam nak gomol jer hahahhaa. Sumpah sweet habis terharu gila gila gila punya! 

From left; Yours Truly, Aciwa, Bushrah and Rubi! 


I'll love you guys forever. Semoga ikatan persahabatan ini takkan pernah lerai. Ukhwah Fillah Abadan Abada. Rindunyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! BILA NAK JUMPA NI?!



Sorry gambar pecah. HAHA. Tak tahulah maybe my house punya lighting kot. :P






Okay till then. I need to have my shake. Rasa tak bermaya dah ni. Haha. See you guys soon kalau mood I excellent hahaha, I post lagi hokai. Thanks sebab sudi datang, sudi baca. Do come again! Xx

New Life Part 2. A MUST READ ENTRY! Lol

Assalamualaikum. Entah apa-apalah line malam ni. Tapi kerana mood yang ada ni (kendatipun secebis cuma) dan sedikit masa yang saya sempat curi ni, bolehla kaaann update sikit. Well. Kata layout dah baharu. Mana entry baharunya kan?! Tapi saya tak suka la gelap-gelap ni sebenarnya. Macam tak bermaya je nampak. Walaupun sexy giteww. WALAUPUN. Okay, mungkin akan ditukar dalam masa terdekat ni. Hal ini kerana, saya berpendapat, blog yang gelap ni mengundang malasnya pembaca nak membaca entry anda. Lebih kejam, nak kunjung pun malas! Eee blog gelap Apikah tu? Taknak ah. Annoying ah.

Hey. Alhamdulillah my life here, sungguh membahagiakan. I love all my subjects! I love my course! Ya Allah, bestnya masscomm!! Bestnya Lim Kok Wing!!! Apa lagi nak cakap? Zzzz idea hilang.



Both are pictures masa emmmmmmmmmmmmm masa shoot for IM4U new video. Huhu. Kenapa huhu? Sebab penat. Laaa penat lagi ker??! Wey. I almost nak muntah kot. Seriously like veryyyyyyyyyyyy almost!! Okaylah malas nak cerita. But yeah, we did have fun. I met new friends masa videoshoot which are from sound and music's students and fashion design's students. Seriously budak-budak seni ni memang cool gila. Coz at first, I terbangak gila rasa nak balik rumah jer. Duh.........
Luckily.. I cuba keluar dari what I named as, anti-social me, and joined them. Oh cool juga saya!

Tapi, being in Lim Kok Wing University of Creative Technology (LUCT), is really fun. I'm serious. Saya rasa campus ni happening sangat. They played music almost every hour. Setakat ni, stress pasal assignment pun takla stress macam masa pre-u dulu. Huhuks. Still boleh handle. Alhamdulillah. Jangan lupa baca Allahumma Yassir Wala Tuassir hari-hari. It helps! :D

Saya tak menyesal langsung pilih LUCT setakat ini. Insya Allah takkan menyesal. I love my friends, my lecturers, my course. Huiiiiiiiiiii bestnya course saya.. Jomla join us kat sini. Nanti masa daftar jangan lupa sebut nama saya coz.............I might get a reward from LUCT hokai! LOL menyempat.

If you guys tengah buat diploma/foundation somewhere, and you get dean list, you boleh datang sini and apply for scholarship tau! Suasana pembelajaran kat sini memang menyeronokkan. Tak tipu. Katanya social life kat sini begitu social. Tapi I yang anti-social ni rasa biaserrr jerr.. Seriously. Haha. As long as you boleh jaga diri sendiri, insya Allah okay. Jangan lupa la baca, Hasbiyallah hu wani'mal wakeel. Sebelum keluar rumah, jangan lupa baca ayat kursi jugak tau. (INI BUKAN PERENGGAN IKLAN.) ;p

Sebenarnya mesti ramai anggap entry ni sepatutnya ada banyak gambar kan... Isk Isk.. Alaa.. Banyak saya upload kat instagram je. Tu pun gambar makanan yang saya makan hari-hari. Gambar pakwe takde.. Sowwii.. ;p

Tu jelah dua gambar tu. Try jugak korek kat phone ni tapiiiiiii hampehz. Balik-balik gambar makanan! 

Overall, I love my life now. ALHAMDULILLAH. Worth it rasanya I tunggu lama-lama. Pilih sana sini. Berperang dengan perasaan negatif. Serba serbi negatif. But.. End up, I tercampak kat sini, an international university. Betul-betul membuka minda. You'll learn lot of new things! In fact, sebelum saya pergi sini, ada juga usha-usha through kenalan yang belajar di sini. And you know what, saya terima feedback yang sungguh negatif. Dahla masatu dah tolak UiTM. BAYANGKAN PERASAANKU KETIKA ITU. Daku menangis mengenangkan nasib diri yang malang sepanjang malam. Tak tahula mungkin dia ada masalah dia sendiri lalu automatik babitkan I dalam permasalahan itu. Kahkah. I dahla suka emosi. Tapi saya gagahkan jua langkah kaki ini atas dorongan insan TERPENTING dalam hidup (parents dan guru tercinta). Betapa beratnya kaki ini, Allah sahaja yang tahu. Tapi saya redha. Saya juga sudah beberapa kali melakukan solat istikharah. Dan saya percaya jalan ini. SAYA PERCAYA!

Alhamdulillah I made it. ALLAHUMMA YASSIR WALA TUASSIR. Ya Allah, permudahkanlah, janganlah dipersulit. Amin. InsyaAllah. Jumpa lagi. Jangan malas nak mai lagi kay. Anything, you can PM me through Facebook. Alohhhhhhhh Facebook I takkaan tatawu! :p

Saturday, April 13, 2013

Changes!




The mystery yet sexy look of my blog. Saja jer.




And I also changed the blog title. Transformasi la. Hehe. Okay see ya!





Wednesday, April 3, 2013

Me and My Blog's Conversation

Assalamualaikum sayang!

Hey Pika what are you doing here?! Wujud lagi kah?! You should finish you speech's draft baby! What are you doing here, AGAIN?! Miss me, huh?

I'm doing my job la der. Updating you............. Kata rindu...

Yeah, I do Miss you. Bila nak tukar nama I? Adakah I masih Bitara pada you?

Yes you do. Always do, honey.

Tipu.

I DO!! Nak lempang ke tendang ke apa?

Takmo.

Then? Delete kang?

How could you.... *tears coming

No.. I wont okay I wont! You meant so much to me. *Kiss

Thank you. But...

Yes, honey?

Kiss me again.

I will, baby. Come. Nearer.

Hmmmmmmm.. You smelly...

Zzz.. You pissed me off dude. You la smelly!

You stink!!

Okay, I gonna delete you. Bye.

No. You wont..

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz........... Tidur.


*HAHA. SORRY! I'M BORED! COME HELP ME FINISH MY PRIME MINISTER'S SPEECH!! I REALLY WANNA UPDATE ANOTHER ENTRY ABOUT MY NEW LIFE HERE BUT I'M BUSYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY! SUPER BUSY! SEE YA! 

THANKS FOR COMING! GONNA MISS YOU! X