Yours Truly;

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Tuesday, November 26, 2013

My Precious Man

So hello hi! Assalamualaykum~~

Heyyyyyyyyyy I am soooooooo into making new entry NOW but my mobile hotspot is continuously being retarded!! Stop being retarded pleaseeee….its not cute at all. Do you hear me? ITS NOT CUTE AT ALL!! Sincerely, me.


Dia boleh stucked dekat page yang kita nak buat new entry tu berjam lamanya. So, right now I am writing it in MICROSOFT WORD for the very first time of my life after I think 6 years in blogging world. WTV. I hope once I am done with this entry, lets select all, copy and paste this entry on the retarded page that I’ve mentioned just now. ;p


Soooooooooooo!

…..what….to……write…….



I thought I’ve done with the introduction part? Zzzzzz… I am not actually. -.-‘’

Lemme check my internet’s line first. Hurms.

Hm. Its still stuck. I wish Microsoft Word can autosave itself…

Tomorrow is my ayah’s birthday (27th November 2013). Taktau nak beli apa sebab saye memang takde idea nak beli apa…saye bukan orang yang banyak idea sangat…but once idea saye datang nak bagi hadiah apa, saye tak cukup duit pulak. Lebih-lebih lagi nak bagi hadiah kepada seseorang yang terpaling PRECIOUS dalam hidup kita.

Ibu ke ayah ke, kalau kita tanya nak hadiah apa for birthday? Mesti jawab, result yang excellent dalam exams and jadi manusia yang berguna.. Zzzzz? Lamenya! Hahaha… Material laaaa ayah ibu! Material!!

I wish I can get 4 flat for this semester but I can just HhhhhMMmmMMmmmMMmm… HAHAHA

Ayah bought me perfume for my birthday this year. Since saye pun tak ingat bila ayah belikan saye hadiah birthday. LOL. Takpe ayah…saye faham ayah pun taktau nak beli apa untuk saye dan ayah mesti bersyukur sebab ayah can save duit ayah…HAHAHA

Saye takkan mintak kalau saye taknak apa-apa atau saye taktau saye nak apa. Saye bukan jenis yang suka meminta-minta. Hahaha… Belanja makan merupakan hadiah birthday yang okay...but a bit lame sebab hanya bahagia di tekak for few seconds kemudian jadi nyahtinja. Hikhik. Okay jer if you want to bring me to my favourite restaurant. Hiks. Make sure its exclusive. I eat almost everything but not lamb, ok? :P

Me and poyos statement berpisah tiada~

Ayah was in Japan during my birthday. So I texted him. Mengada mode ON.

Me: Ayah… I want perfume for my birthday’s present!! Don’t buy me anything! I don’t want weird souvenirs.. I just want PERFUME.

Ayah replied: Ok I inshaa Allah.. But which brand??

Me: Errrr maybe Daisy by Marc Jacobs or Lady Million. Don’t straight away buy it! Bau dulu! If its sweeeeeet, baru beli ok. Hahak!

Ayah: Ok.. Ayah busy and rushing sekarang. Nantila sampai KLIA ayah beli!


Me: Yayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy Unstoppable YAY. :D



Baru-baru ni, masa balik rumah.. Cuti midterm break ke apatah saye tak ingat..saye bagitau ayah.....

Ayah! I really need a vacation! I dont even remember when was our last vacation! 2011 perhaps?? Sekarang dah 2013. It has been 2 years! Seriouslyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy? I know vacation to Japan is quite ridiculous. Takpelaaaa, Langkawi would be fine.. Romantic.... 
*and ibu can shopping pinggans mangkuks..tambahku di dalam hati.

Ayah replied,

Yeah we will see..

Few days ke few weeks saye tak ingat. Ayah berkata,

I've booked resort for us in Langkawi. 5 days 4 nights. Cuba tengok ni, romantic tak?

My expression?!!! 

WHAATTTTTTTTTTTT SERIOUSLYYYYYYYYYYYYYYYYYY?!! Okaylaaaa I woudnt explain more about my expression. You guys know me well. I hope so. ;p

My ayah can be very superbly annoying at times.. Menggelabah tak tentu pasal dan lain-lain lagi. Haha. Menggelabah gila di atas jalan raya sehingga saye pernah terlintas nak belikan dia GARMIN GPS bagi memudahkan perjalanan kami sekeluarga. Haha but whatever I dont have enough money for that....lagipun, alaaa we can use WAZE whaattt... still okay and acceptable..and practical coz its in the phone.. ;p







Satu hari tu dia menggelabah nak jawab phone, that time phone dia merupakan Samsung Galaxy Note II, telah jatuh di atas jalan yang bertar lalu retak seribu. My expression when I saw his phone.

Whatdaaaaaaaaaaa?!! Apsal boleh jadi macamni??? Ni yang nak membebel ni! Ayah ni gelabah laaaa tak reti jaga barang... I am starting to membebel now..

And he replied...whatever...jangan ko berani membebel...aku tendang kau kang.. 

HAHAHAHHA LOL. Sounds harsh kan? Tapi kami dah terbiasa.. Lawak gila. I just LOL (LAUGH OUT LOUDDDDDDDDDDDD) Nanti dia bising, ko ni ketawa macam setan laa..

HMMM HAHAHHAHAHAHAHAHAHA..............


Apa-apa jela.. Ayah repair la phone cepat. Then give me. I love the camera anyway. Hhmmmm yeah saye selalu selfie pakai phone dia. Nanti carik balik gambar-gambar selfie tersebut dalam gallery dia, dia dah delete. OK FINE. Dan sekarang I am using that phone yang dah terkopek banyak gila walaupun screen dia dah okay.. Dan dia telahpun tukar phone which is waaaayyyyyyyyyyyyyy canggih! OK FINE. And that phone punya camera lagi stylo. HHMMMM.

Kalau ingat balik, masa kitorang kecik-kecik dulu, ayah selalu belikan CD game Barbie dan bermacam CD game lagi. Kitorang pun duk ulang-ulang main game yang sama sampai muntah. Haha.. Tapi game tu semua best pada kitorang masa tuu laaaaa, haha.. *'kitorang' tu refer to Me and Rah* Fa and Adik kecik lagi...nyemak je asyik nangis and kacau kitorang main game.. Zzzzzz

The thing is, kitorang TAK PERNAH mintak kot suruh beli cd game ke apa ke.. Mana tau apa-apa. Tau main berangan-berangan jerr.. Agaknya tahap berangan dah teruk, tu yang ayah belikan cd game bagi fun sikit hidup ini. Haha..

Selain itu (haha tak boleh bla), bila teringat balik, masa kecik-kecik dulu ayah ada beli set karaoke dan beberapa keping vcd karaoke album Siti Nurhaliza dan Ziana Zain. PALING TAK BOLEH BLAH. HAHA. He taught us how to use that thing and disebabkan dia maybe perasan kitorang dah boring gila babas main game barbie and elmo kat computer, dia suruh kitorang nyanyi pulak. Yang anehnya, my parents memang NOT INTO nyanyi2 ni. TAK LANGSUNG. Jadi, adakah ayah pernah bercita-cita mahu salah seorang anaknya menjadi penyanyi? HAHAHA.. So masa ayah baru beli benda alah tu, aku dengan Rah makin kuat berangan nyanyi-nyanyi bajet suara sedap.. Beberapa kali jugak kena rotan and hanger dengan ibu sebab asyik nyanyi je tanpa mempedulikan adik2 lain yang tengah tido... HAHAHA ZZZZZZZZZZZ?

So bila dah kena rotan and kena marah dengan ibu, Me once pernah call ayah..masatu dia kat office..call guna telefon rumah yang bernombor 07-3547858. HAHA ingat lagi weh!

Ayah...ibu marah... kitorang kena rotan..

Siapa suruh nakal? Padanla muka.

Hancur hatiku~~~~ Lalu meletak gagang telefon perlahan-lahan.... Rah yang sejak tadi berdiri di tepiku memerhati sayu.....

Lawak laa bangang betul.. :P

Kemudian............... ayah belikan kitorang CD cerita fairytales and disneys. Termasuk juga CD Teletubbies and Hello Kitty.. Kitorang pon layan semua cerita tu tengok ulang-ulang setiap kali balik dari tadika.. Zzzzzzzz.... What a life.. ahahaha... Harini Sleeping Beauty... Esok Cinderella... Lusa Teletubbies... Mickey Mouse... Hello Kitty... dan banyak lagi saye pon dah lupa. HAHA..



Hari berganti hari, minggu berganti minggu, bulan berganti bulan dan tahun berganti tahun................ Ada satu hari ni tanggal 11 Oktober tahun apa aku tak ingat. Ayah belikan Rah Barbie for her birthday present. I WANT BARBIE TOOOOOOOOOOOOOOOOO! Jeritku di dalam hati. Barbie tu bukannya best pon. Tangan bengkok sebab dia Barbie keje pegang dulang sambil bawa minuman dan kuih muih untuk minum petang. Tea-time Barbie kot. Dahla hitam..baju pink kasut putih. Tak match langsung.. Haha biasala Barbie fesyen lama... 

Entah mengapa, aku merasakan seperti ingin lari ke batu belah batu bertangkup...........


I want Barbie too............... T_T

Hari berganti hari, minggu berganti minggu, setiap kali pukul 6.30 pm-7pm weekdays aku tercongok di tepi tingkap apartment kami di blok 3 tingkat 4 tunggu ayah balik kerja dengan harapan membawa sebungkus plastik berisikan Barbie yang lebih hebat daripada Barbie tangan bengkok milik Rah tu. Masatu ayah kerja kat bangunan KOMTAR kat tengah bandar JB tu..dan aku tahu sangat sebelah KOMTAR tu City Square...yang mana yang aku tahu masatu, City Square banyak jual Barbie best2.. Hihi..

Dan penantianku berakhir!! I got my own Barbie!!!!!!!!!! Even its not on my birthday!!! Yayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

Ternyata lebih cantik dari Barbie Rah. HOHAHAHAHA..

Taktaula Barbie apa tapi Barbie ni top dia pink glitter2, kain kembang warna pink ada banyak gambar strawberries.. Hot gilerrr rambut dia ada line purple sikit tapi yang slacknya, lipstick dia purple la pulak! HURM. Lipstick purple pon okla asalkan ada barbie... Dan didatangkan bersama free gift perfume berbotol heart-shape.. Cute sangat!! Bau dia pun wangi! I sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... Dan dia berkawan baik dengan Barbie tangan bengkok milik Rah.. Tak semuanya sempurna. Sorang bibir purple pekat, sorang tangan bengkok.. Hhhmmm.... Redha~



Tak lama kemudian, aku pun telah reveal perangai sebenarku dengan mengasah bakat menjadi seorang barber/hairdresser. Nak tukar kaler bibir dia macam mustahil plak kan. Maka aku gunting rambut dia!!! HOHAHAHAHAHA..

Kena marah teruk dengan ibu. Bangang kan...gunting rambut Barbie kat dapur.. Mestila kantoi! Apalaa... Zzzzzz.. Dah rambut tu bersepah-sepah... Adoi.. Sengal.. Sengal..

I asked for another Barbie of course.. Dan ayah tak beli dah!! HAHA.. Siapa suruh tak appreciate pemberian orang! Potong rambut la apala.. 

Sejak peristiwa itu, aku dan Rah kumpul duit raya setiap tahun.. Tiap2 tahun beli Barbie.. AHahakahahaakaka

Dah bosan beli Barbie, beli set bilik air pulak.. Lepastu nak set kitchen la apala dan lain-lain lagi.. Duit raya selalu habis beli benda takde faedah. Haha.. Last sekali sebelum akil baligh (haha), kitorang beli MyScene Dolls. Lagi stylo woooiiiiiiiiiiiiiiii.... Hahahaha... 




I guess I should stop writing now. Hahahahha gigil-gigil tangan ni pasaipa pon tatau.. Maybe I should have my lunch now.. Hehe..

However, dalam banyak banyak banyak memories bersama ayah, ada satu memory yang aku takkan lupa sampai bila-bila..

Ayah merupakan satu-satunya CIKGU MENGAJI kami adik beradik bermula daripada Muqaddam, Al-Quran, sehinggalah selamat khatam dan kami pun meneruskan pembacaan al-Quran untuk selamanya!!:D
Kami memang tak mengaji kat siapa-siapa. TAK PERNAH. Semua mengaji dengan Ayah. Lepas Maghrib je get ready la kau..duk sebelah ayah bersama rotan azimatnya. Teruk weeehhhhh belajar ngaji..

Sebelum atau selepas ngaji, ayah akan tanya ikut suka hati dia sama ada sifir atau doa qunut atau mana-mana doa dalam solat.. Balik sekolah mesti aku tercongok kat depan dinding, hafal sifir yang ibu dah siap tampal kat dinding bilik aku. AKU BENCI HAFAL SIFIR. I hate numbers.. Hahaha... Sifir yang paling aku lambat hafal merupakan sifir 6. Zzzzz?! Coz I was born in June???

So here, I just wanna wish my munchkin lovely adorable annoying ayah,

Happy 44th Birthday!!! 

Yeah he still young. Baru 44. Biasalaaa kahwin muda.. Tengok? Muda-muda dah dapat anak yang se'cool' dan secomel ini.. hurm?

Thanks for being such a lovely husband to ibu and a father to your lovely stunning daughters and charming sons. Semoga dimurahkan rezeki oleh ALLAH SWT, dipanjangkan umur dengan KEBAIKAN, dikurniakan kesihatan yang HEBAT and what else??? Ohhhh dan juga kesabaran yang tinggi terutamanya bila membabitkan anakmu  yang sorang ni yang begitu tinggi maintenancenyaa...dan banyak permintaan....hohahahhaa.. Thanks lots for EVERYTHING especially telah membesarkan saya dengan jayanya...anggun dan menawan... ??!!!! You should go eat now...you are making people pissed already.... ;p

I have only card.. ONLY... I know....lame kaaannnnnnn birthday card ni.. But I think its ROMANTIC? Hahahahaha..

I LOVE YOU TILL JANNAH 

(NI BARU BETUL......APA BARANG TILL JANNAH DENGAN PAKWE......)


27TH NOVEMBER 2013


OK KHALAAAS~~

WASALAM~

3 comments:

Anonymous said...

This is a cool entry. I love it.

Pika Wany said...

thanks! whoever you are :)

Aelia Insyeera said...

i can feel all the stories inside this romantic-birthday-card. haha and the most lovely thing is the gelabah part. i can feel itttt ;PPPP