Yours Truly;

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Tuesday, November 6, 2012

There's something

Assalamu'alaikum warahmatullah =)

Hey! How's life?! Hahah..

Pika, nape tetiba update blog ni? Khkahka.. Hari ni takde house works, hari ni free, hari ni internet's line laju, hari ni update phone (sedang update) so keadaan sekarang sangat membolehkan saya untuk updating my blog. 

What am I doing right now, I mean, nowadays, hihi. I am doing house works laaa.. Bibik belum balik lagi cuti raya haritu. So this is the hikmah or advantages la memandangkan saya masih ada kat rumah kan, jadi urusan rumah tangga are all in my hands. Ibu tak payah la risau sangat kan. I am here! ALWAYS here! Hiks. Tapi ada juga makhluk yang jealous and busuk hati dengan pekerjaan mulia I ni. Ingat I duduk rumah terbonghkang je ker? Eeeeiikk I dont like passive peepo, buwek. Patutla golongan suri rumah selalu naik hangen bila ada orang pertikai, ala duk rumah senang je...vlavlavla. Hang try duk umah. Nak tengok gak, lagu mana ghumah hang jadik satgi. Annoying peepo is always around you k, Pika, hang sabaq ja. Depa ni mana tau papa. Tau complain ja. Tampaq satgi senget muka! Hang mau takmau!? Muahaha.. 

I am missing my lil sister, Rah. She is such a sweet, obedient, brilliant and cute sister. Saya rindu semua tentang dia. Dia sedang jawab paper English (SPM) hari ni. Moga Allah permudahkan Rah for getting A+++!! ^.^

Rah's last paper is on 27th November. Dia takkan lama di rumah which is mengundang sebak di dadaku. Hukhuk, annoyingnyer~ ;p She will be going to Japaaannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn on 5th December. Bosannya!!! Berjauhan lagi dengan kekasih hatiku! Once dia balik je, saya maybe dah takde kat Mesia. Yelaa kata nak study kat Curtin. Lololol.. This is only a du'a. Hiks. Hiks. 

Baru-baru ni, saya telah sedar bahawa saya kerap jugaklaaaa membebel. Rah pernah complain berkenaan ini juga. Laaa..kata suri rumah~ Mestila suka membebel. Bye, takde kaitan.. Khakhakha *gelak kahak

Well you should know guys, we, woman hanya membebel untuk kebaikan hangpa. Macam saya, lorh, mestila amek contoh diri sendiri, hahaha, saya hanya membebel jika membabitkan kebersihan diri, terutamanya orang terdekat. I keep remind my two lil brothers yang tak berapa nak little, pleaselaaa kalau mandi tu gosok-gosok badan jangan sampai berdaki baqhangggggggggg! Jaga gigi, jaga muka. I bought porestrips banyak-banyak pun bukan hanya untuk pakai sendiri tapi untuk adik lelakiku juga. Muka penuh blackheads baqhang laa..


Porestrips terbagus k. Kalau yang baru nak berjinak-jinak pakai porestrips tu, I recommend you these!! Tarik keluaq semua black and whiteheads. 



And my new skincare! Yeaayyyyyyyyy!  I'm officially quit from Safi, Reiss Skincare, Bio Essence, Sabun Beras lah hapalah semua benda I nak try!

Hanya didapati di Guardian! My dream skincare mestilah ada kat tempat yang I senang nak cari. I malas nak beli online la hapalah, pegi Tesco Tebrau la yang jauh dari rumah I tuh. So, yes! I found you! Setakat ni alhamdulillah. Kulit memang smooth sesangat, cuma scars tu lambat sikitlah. Bagi yang ada masalah scars memang digalakkan untuk pakai set vitamin E ni k. Hari tu ada jerawat baru nak tumbuh kat dagu sekali jek dia tak jadi nak tumbuh! Best kan?! I tak suggest sangat la sebab Cosmoderm setakat ni memang sesuai untuk muka cam I ni. Oh ya, kulitku jenis kulit kombinasi k. I cakap I tak suggest sebab nanti mana tahu ada yang try ke sekali jek tak sesuai dengan muka dia lepastu marah kitew. Kononnya kitew yang suruh awak try..wuwu. Pernah kena k kes ini! Haha taubat taknak tunjuk gaya macam I yang suggest!

Oh ye! Ini bukan entry iklan yek. Saya memang suka share benda yang best-best. Kebanyakan share hanya terdapat di Instagram saya. Muehehe.. Sape yang terbaca entry ni memang bernasib baik. Semoga anda sentiasa lucky pada masa akan datang! Amin! :D



Yours truly with my very lil brother :)





*Gambar diambil dari Instagram Yours truly.

Bye~ ;')