Yours Truly;

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Sunday, March 11, 2012

How Do I Organise My Hijabs Part II

Assalamualaikum..

Entry kali ini merupakan sambungan kepada entry ini

Sedikit complain yang saya nak share bahawasanya saya dah tak suka si bulat-bulat penggantung tudung tu. Kurang kemas lah. Saya lebih prefer, lepas lipat je terus simpan somewhere berbanding kita lipat dia lagi sekali secara memanjang pulak untuk gantung pada si bulat-bulat tu. I hate dua tiga kerja. Tambahan, jumlah tudung yang bertambah membuatkan si bulat-bulat macam dah tak dapat nak tampung. Jadi, saya telah mencipta satu solution lalu melaksanakannya!




All new tudungs yang saya biarkan dia bersepah kat ats meja study Rah sebab saya kurang rajin nak gantung dia semula pada si bulat-bulat.



All old tudungs yang saya dah geram tengok. Mereka masih cantik cuma nampak macam bersepah sangat! Sangat menyakitkan mata sebab saya tak suka mereka kelihatan tak kemas.


Tadaaaaaaaaaaaaaaaa~ YEAH! This is a display wardrobe! Hahaha but who cares!! Asalkan tudung saya terjaga dan lebih senang nak ambil dia! Lagi best, sebab lebih tampak kemas dan bergaya! Hehe! Before this, saya sort mereka mengikut warna. But this time, in this display wardrobe, saya telah sort mereka mengikut material. Pashminas, cotton, bawal, and silk.


Ada laci bawah dia.


Laci yang mengandungi all those inners.


When Rah was gedik sebab turned off lampu bilik dan turned on lampu rumah tudung saya. K.



Full of satisfaction! ♥ Saya suka kekemasan! Ahaks!


Oh ya, sorry for the pictures quality. Ihihi.. Bolehla tuu..

3 comments:

amal said...

Assalamualaikum. Hyee salam ziarah :')

i just fell like , whoaaaaa when seeing yr collection of tudungg , so many :')

kann ,lipat mcm biasa is better instead of letak dkt lubangg2 tuu , rimas je tgok , hehe ;p

follow sini ;)

ada mokhtar said...

bernas gak idea kemas tudung ni.. i pun dah rs semak sangat tgk shawls bergantng kat penyangkut bulat pun.. lipat lgi kemas..

Pika Wany is also me :) said...

amal, hehe wasalam..ahahaha bila dh berlambak tu yg kena ada solution lain utk tampak kemas :P

ada mokhtar, ya. sama juga mcm almari baju, tudung juga perlu ada 'almari' atau tempat khusus utk simpan dia biar kemas dan terjaga =)