Yours Truly;

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Saturday, February 11, 2012

Rahsia Kulit Wanita Arab Mulus, Cantik

Assalamualaikum

Saya baru je berborak dengan sepupu saya sorang ni.. Sama-sama sedang online, tiba-tiba dilanda kebosanan setelah puas mencuci mata di blogshops. Tiba-tiba saya berkata, 'Hah! Aku nak cuci mata usha gambar Neelofa lah..' Wuwu lalu saya pun buka google images dan menaip Neelofa Cantik. Dia memang cantik pon. Saya adore dia sangak.. Saya bahagia menjadi penonton setia gambar-gambar Neelofa. Sepupu saya pun adore dia gok. Kami sama-sama pelik kenapa tak berminat langsung nak google gambar mana-mana artis lelaki.. Malaysian ke, Korean ke, Japanese ke... Kalau saya, memang google Neelofa jelah.. Lapyuh Lofa!!

Cakap pasal Korean2 bagai ni, Kpop2 segala kaann... Ya Allah petang tadi saya telah bermimpi bahawa saya telah dikahwinkan dengan seorang lelaki berwajah Korean look. Dahla dia rendah orangnya! Namo! Namo! ARGH! Dalam mimpi tu, saya tak rela langsung dikahwinkan.. Saya menangis sangat-sangat. Saya dapat rasa betapa pilunya hati saat saya tahu parents saya dah pilihkan 'dia' untuk saya. I dont wanna get married.......uwaarghhh I dont like him..... Walaupun dia hensem sangak, saya masih dapat merasakan sampai sekarang betapa saya TAK RELA LANGSUNG dikahwinkan dalam mimpi tu.. Dah siap2 pakai baju nikah kaler putih lagi ni, lagi sikit je nak kahwin.. Lalu saya tersedar. Fuuuuuuuuuuuuuuuuuu.... Mimpi rupanya.. Syukur.. Bahana tidak berminat dengan Kpop.. ;p


Hi Lofa! Lets get married. LOL.

Sepupu saya ternampak gambar Lofa yang kat atas ni dan kami sama2 adore la kulit dia memang mulus gila.. Takde noda satu hapak pon! Tu yang dia tiba-tiba tanya,
'Nape kulit dia lawa sangat eh? Dia pakai minyak yang orang arab pakai tu ke?'
Saya dah macam agak pelik sebab saya tak pernah tahu pun orang (wanita) arab pakai minyak untuk cantikkan kulit mereka. Tapi saya pernah wonder kenapa kulit mereka sangat bersih dan mulus sedangkan kat arab sana suhunya tinggi dan berdebu pulak tu kan!

Memandangkan saya blur dan tak pernah tahu pasal minyak tersebut, sepupu saya pun explain la sikit lalu saya cepat2 google..

Bacalah sendiri kat sini. Saya agak malas nak menaip banyak2 ni sebab jap lagi saya nak menonton Lofa saya di Tee Vee Three. ♥


Minyak Argan



Boleh beli online kat link yang saya bagi kat atas tu. Harga dia memang agak mahal errr memang mahal pun sebab minyak ni dah jaaaaraangg sangat nak jumpa.. Susah nak carik la.. Sebabtu mahal.. Kalau pakai, kena jimat2. Wuu..

Lalu kami pun buat conclusion, mungkin Lofa pakai minyak tu sebab kulit dia lain macam mulusnya dan dia ni tak mustahil pon ada keturunan Arab.. So dia taula kot pasal minyak Argan ni.. haha





Cantik kan? Gambar koleksi sendiri ni. Berebut-rebut orang amek gambar dia.. Suka je muka dia masa ni.. Hihik.. *Iran's Pavillion, Shanghai's Expo. She's from Iran by the way. Teheee~ ;)

16 comments:

nurayunni said...

cmne nak beli ye?berminat!

Pika Wany is also me :) said...

ayunni mungkin boleh pegi kat link yg saya bagi tu. boleh beli dari situ. saya pon mungkin akan beli juga. nak juga try.. hehe

azalia hjsalleh said...

fee beli ke?

Pika Wany is also me :) said...

belum lagi. hehe.. kumpul duit dulu.. mahal naa.. :)

me ;) said...

haha.orang dlm gambar kt link tu mcm muke kak fee lah !

Pika Wany is also me :) said...

Alaahaaaaiiiiiiiiiii :P

me ;) said...

haha. btol lah. xtipuu. ape fb kak fee ?

me ;) said...

haha. btol lah. xtipuu. ape fb kak fee ?

Pika Wany is also me :) said...

heheh search je Afeeqa Hazwani! nama awak apa di fb? terus akak approve nanti :)

me ;) said...

haha. akak x approve siap akak ! name sy nik syafiqah.. hari tu sy cari minyak argan x jumpe ppon ='( .. sy tanye org arab tu.. ' argan oil?' .. pas tu x paham die jawab ape =='

KARINDANGAN2U said...

minyak argan di dibawa dari morocco. kulit orang sana memang cantik2 belaka, malah orang barat sendiri mengakui tentang kehebatan minyak ini. boleh order online dari web www.karindangan2u.com tu...

Anonymous said...

gday afeeqahazwany.blogspot.com admin discovered your blog via search engine but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have discovered website which offer to dramatically increase traffic to your website http://mass-backlinks.com they claim they managed to get close to 4000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my site. Hope this helps :) They offer most cost effective services to increase website traffic at this website http://mass-backlinks.com

ojousara said...

saya dah try pakai argan oil dari morrocco.beli dari orang arab sendiri selama 2 bulan, perubahan die sikit sangat cuma buat kulit saya x berminyak tapi still x hilang jerawat dan parut jerawat.mungkin makan masa yg lama,atau x sesuai dgn kulit saya.

Anonymous said...

Hye. Kami ada menjual 100% pure organic argan oil import direct dr morocco. Argan oil mmg minyak yg terbaik di dunia. Dan susah utk didapati di mana2 kerana harganya pun mahal. Kalau berminat bole whatsapp or sms saya di 0197773371.thank you. Sorry spam tuan blog ye.jgn marahh.. :)

Imran said...

Assalamualaikum!

Minta izin nak war-warkan Argan Oil saya di www.facebook.com/arganoilmy dan Instagram di @arganoilmy.

Fatimah Bt Tony said...

Wah.. Perkongsian yang sangat menarik. Tq admin.. Tips Awet Muda