Yours Truly;

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Thursday, January 19, 2012

Persepsi III

Assalamualaikum dan salam perpaduan. Hangpa apa habaq? Hope you guys are doing fine.. I mean, veeryyyyyyy fine :)

I am gewd here. Work also good. No handsome architect but I am just fine. Hahahaha.. Bekerja di dalam bidang ini (construction), akan memudahkan anda untuk bertemu dengan si hensem yang bijak pandai. I dont know why but I have something with Architect. Aku taklah minat nak sambung degree in architecture kan haha of courselah! Tapi pada aku, arkitek ni kerjaya yang melahirkan banyak jejaka hensem lagi berkaliber. Begitu juga dengan wanita. Melahirkan para wanita bekerjaya arkitek yang anggun bergaya. I met someone yesterday, an architect I think... Sebab dia datang dari sebuah syarikat architecture. Perempuan laa of kos! Bertudung bawal coklat cair yang simple, bertubuh agak berisi tetapi berwajah menarik. Penampilannya simple tapi attractive sesangatlah!! Biasalaa arkitek... heheeee.. Ayah also used to tell me that pelajar architecture memang paalinggg glemer semasa di universiti. Yang lelaki memang kacak-kacak, yang perempuan pula vogey the vaazzzz.....

Ala cerita kosong je.. Yang pi baca tu buat apa.. Hehe.. Saya suka menyatakan kepada anda semua tentang pendapat saya. Tentang apa-apa pun lah! :P

Sorrylaa saya malas lah nak upload gambar.. Saya sendiri pun suka baca entry yang bergambar. Suka hati you alls la nak baca sampai habis ke tak sebab cerita kali ni SANGAT menarik... I tell youuuuuuu...

Harini saya beraerobik.. Saya terima pelawaan Kak Y untuk join aerobik bersama dengan dia. Saya dengar aerobik yang dia join tu menarik yang teramat sangat. Lalu saya pun joinlah.. Kenapa saya skema ni??!!! Hahaks! Aku join jer... (haha) Sebabnya aku tengok testimoninya sendiri. Kak Y la! Beliau agak rendah orangnya, tambah2 lagi, dulu beliau juga gempal orangnya. Tapi sekarang ni aku tak nampak pun perut dia?? Oh gosh.. Tengok perut orang sambil meraba-raba perut sendiri...-selalu dibuat oleh saya. HAHAHAHA



These are what I made today.. Banyak lagilaaa aktiviti yang guwa buat dengan bola ni.. Peluk dia guna kaki sambil baring pun boleyyyyyyyyy.. Aiyaaakkk sakit wooo.. Tapi.... Seriously this ball is awesome!!! Boleh juga buat sit-up dengan bola ni.. Masa aku tenyeh dia dengan perut (gambar satu), aku rasa cam bola tu nak meletup.. Tapi mustahil la kaaanzz you ols.. hahahaha


I really had fun.. Insya Allah kalau ada kelapangan, akan join lagi. Aku malas sikit kalau sukan yang boring2 ni....jogging misalnya.. Haiyaaaaa boring teramat sangat!! Dahla jogging kat tempat open! Namo namo....... Oh ya, tempat aku beraerobik tu tertutup. Kira studiolaaa.. Semua pun perempuan. Nak pakai bikini pun voley you ols untuk keselesaan.....



I wanna share with you guys about errr something...haha.. Something jerrr..  Saja je nak kongsi-kongsi merangkap luahan perasaan. Hehehe..

Telah berlaku satu insiden antara aku dan seseorang beberapa hari yang lepas. Aku rasa insiden ni biasa-biasa jerrrr tapi makan dalam jugakla..sob sob.. hehe.. Dalam masa yang sama, jika terdapat pembaca blog aku yang errr simple ni (hahaa simple??!) berjantina lelaki, harap ambil perhatianlah yek..

Aku suka dengan orang yang bijak mengatur ayat. Kreatif dalam pembikinan ayat. Ayat yang tidak terlalu hiperbola tapi dah cukup buat kita rasa saaangaaaattt errrr berada di awang-awangan... (haha K poyo I knowww)..

Aku ialah Afiqah Hazwani. Seorang perempuan. Berhati halus (mungkin). Kebanyakan perempuan macam aku sangat ambil berat akan hal ini. Tapi, aku punya ambil berat ni bertan-tan beratnya. Taknak ada kesalahan bahasa! Kata pemeri kena betul.. Kata tugas.. Fonologi.. Morfologi.. Semantik.. HAHAHA.. Voley gitu?

Orang yang bijak mengatur ayat juga merupakan orang yang tangkas berfikir... Yelaa orang kreatif kaaan.. I likeeeeeeeeeeeeeee!!! Aku suka orang yang tangkas berfikir, plus, cara dia bercakap mesti menarik, takde omong kosong punya! Sekaligus, penampilan dia pasti menarik juga! Memang ada kait-mengait.. Memang!!

Oklah pendekkan cerita...

Kes ayat penegasan yang LANGSUNG tak kena pada tempatnya.. Kes ayat penegasan yang diucapkan oleh seseorang yang LANGSUNG tidak bijak berfikir semasa mengatur ayat.. Kes ayat penegasan yang tak berguna langsung! JANGAN SEKALI-KALI MENGGUNAKAN AYAT INI SEMASA INGIN MENEGASKAN BAHAWA ANDA HANYA MENYAYANGI DIA, TIADA YANG LAIN!! (kononnya yucks!)

Polan: Saya sayang awak.. Hancur hati saya bila awak cakap macamtu.. vlavlavlavlavlavla
Polani: Pergi carik orang lainlaaa.. Saya...errr...*simpati akan nasib Si Polan.
Polan: YA!! Memang saya dah jumpa orang lain. Dah date pun dengan dia.. Tapi hati saya masih pada awak.. Dia cantik... LEBIH cantik daripada awak.. LEBIH kurus daripada awak (damn!), LEBIH manja daripada awak.. LEBIH SEGALA-GALANYA daripada awak.. Tapi awak tetap yang istimewa...


 Dia cantik... LEBIH cantik daripada awak.. LEBIH kurus daripada awak, LEBIH manja daripada awak.. LEBIH SEGALA-GALANYA daripada awak.. Tapi awak tetap istimewa...

 Dia cantik... LEBIH cantik daripada awak.. LEBIH kurus daripada awak, LEBIH manja daripada awak.. LEBIH SEGALA-GALANYA daripada awak.. Tapi awak tetap istimewa...

 Dia cantik... LEBIH cantik daripada awak.. LEBIH kurus daripada awak, LEBIH manja daripada awak.. LEBIH SEGALA-GALANYA daripada awak.. Tapi awak tetap istimewa...

 Dia cantik... LEBIH cantik daripada awak.. LEBIH kurus daripada awak, LEBIH manja daripada awak.. LEBIH SEGALA-GALANYA daripada awak.. Tapi awak tetap istimewa...

 Dia cantik... LEBIH cantik daripada awak.. LEBIH kurus daripada awak, LEBIH manja daripada awak.. LEBIH SEGALA-GALANYA daripada awak.. Tapi awak tetap istimewa...



Polani tersentap. Diam. Bungkam. Membalas mesej tersebut dengan ayat yang agak panjang. And that was the last. Si Polan sangat bangang. Kerana Si Polan tidak tahu ayat tersebut boleh dinyatakan dengan lebih sopan dan indah, seperti:

'Dia cantik.. Tapi saya hanya dapat lihat cantik awak..'

Ayat di atas JAUH LEBIH RINGKAS tetapi SANGAT PADAT. Why are you so noob?



Saya cantik.. ALLAH cipta saya.. Alhamdulillah.. Terima kasih Allah kerana cipta saya dengan sangat sempurna.. Cantik saya, manja saya, hanya untuk insan yang menyayangi saya sepenuh hati, jiwa, dan raganya. Gemuk atau kurus saya, insan tersebut tetap dengan pujian. Insan yang menghargai senyuman saya. Yang menerima saya seadanya... Yang hanya memuji saya tanpa pernah memuji orang lain selain saya.. 

........

Banyak lagi yang perlu aku describe, dari situ, hilang terus perasaan simpati yang selama ini tertanam.. Hilang terus! 

Dari ayat tu, kita dah boleh nampak, jika aku masih menerimanya, TERNYATA jika dia sudah bosan dengan kehodohan aku, dengan kegemukan dan ketidakmanjaan aku, dia akan cari yang lebih cantik pada mata dia, lebih manja pada mata dia dan yang lebih kurus agar mudah untuk ditimang-timang lalu dicampak ke dalam longkang.

Harap-harap tiada yang berfikiran bangang membaca entry ini. Aku taknak dengar apa-apa lagi. We can forgive but we can't forget. 

Susah nak kenal aku. Aku memang sangat sensitif sehingga kau langsung tak boleh bayang betapa sensitifnya aku. Dengan ayat kau yang langsung tak guna otak tu, kau telah berjaya buat aku berkata, SAH! KAU BUKAN UNTUK AKU.

5 comments:

Anna said...

Haha sentap wehhh kalau lelaki cakap macam tu.. :) obviously nampak sangat diri kita tak secantik, sekurus, semanja & etc etc =.=

Afiqah Hazwani said...

Kannn??? :<
Tp dlm masa yg sama, ada je yg hargai. Apadaaaa ;p

Shaheera Harun said...

hahahaha noob

Vaniella Sherene said...

Aaaa sengalnya -.-'

Afiqah Hazwani said...

kannnnnnnnnn?? :'(((