Yours Truly;

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Thursday, January 12, 2012

Persepsi II

Alangkah malangnya nasibku apabila ayah bawak laptop sepanjang beliau beroutstation.. Tambahan lagi, tak boleh pulak bukak blogger dot com di pc kat umah ni.. Nasib baik sikit ada alternatif lain untuk menjayakan entry bertarikh 12 Januari 2012 ini.

Betapa malangnya blog yang menggunakan tulisan aneh yang sukar dibaca oleh para pembaca. Tengok macam blog aku ni? Kemas yet berketrampilan. Tengoklah pemiliknya. Aloh pika ni, tiap2 entry nak masuk bakul sendiri angkat. Meluat aku! Kata si .... err malas nak namakan dia.. Hihi! Ala gurau2 je.. Jangan amek hati sangat.. Nanti cepat nyanyuk..

Adakah anda pernah terbaca di blog ini bahawa saya sudah bekerja? Mana tahu anda terlepas entry yang lalu ke kanz.. So, I nak habaq ni, I am happy with my job. If only ada kerja nak buatlaa.. Kalau tak, aku mati akal serta mati kutu.

Nak buat apa? I am NOT the type yang buka facebook masa kerja. I rasa buka facebook semasa waktu kerja tu macam kesalahan disiplin berat. Orang lain nak bukak takpe. Sebab I yg taruk hukuman terhadap diri sendiri. I feel guilty to myself.. Hehe.. Paling2 pun saya cek emel kot2 blogshop emel invois.. Yelaa.. Asal balik keje je, datang malam je, I do window shopping.. And make order! Hahaks!! My feveret!!!!

I did lots of work today. Macam2! I've satisfied enough.. Puas hati. Sebab tu la asal malam je bagi reward terhadap diri sendiri dengan window shopping.. Hihi.. Ala window je..

Selepas lunch, around 4 pm gitu, when I was busy doing account's filing, saya tertangkap kelibat seseorang melalui ekor mata. Saya tak nampak dengan jelas. Sebab pertama, saya rabun. Sebab kedua, antara saya dan kelibat tersebut, terdapat cermin pemisah berwarna gelap.

There were also Kak Y and Kak J. Dua2 masih bujang. I saw Kak J was sengih2 lain maciam punya style. So do Kak Y. I've became weird..

Once that kelibat (actually tak la kelibat sangat sebab I nampak macam seorang lelaki yang tinggi, tegap, berkulit cerah, dan berbaju kemeja hitam belang putih) keluar dari office, Kak J and Kak Y both were like:

'Ya Allah hensemnyerrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!'

Screamed like crazay!! Ahaks! Cute!! Menjerit teruja sampai terbongkok2.. Haha. Saya pun cuba2 lah nak tengok sang kelibat tu tadi, tapi dah hilang..

Saya pelik. Ekspresi yang ditunjukkan oleh mereka tu seolah-olah macam itulah lelaki paling hensem yang mereka pernah jumpa sepanjang mereka hidup.. Hehe!! Teringin juga nak tengok, nak tau gak mata guwa cakap apa.. Hahahahaha

Me asked: Hensem sangat ke?
They both: Hensem gilerrrrrrr Pika..

Pastu mereka ketawa2. Me ketawa too sebab lucu tengok gelagat mereka..

Selang beberapa minit, saya tanya Kak J..

'Si mamat hensem tu nak apa tadi?'

Kak J: Hantar drawing.. Arkitek tuu.. Y tu yeye je kata hensem.. Pada akak, biasa jek.. Hihik hihik.. Y pantang tengok mamat hensem.. Huehuehue

Kak J sengih2.. Saya pun ikut tersengih.

Selang beberapa minit lagi, saya menuju ke drawing tersebut kerana drawing yang baru diterima harus dicop 'RECEIVED'.

Ooohhhh... I saw sang kelibat workplace has been written on the bottom left of the drawing. Saya tak terfikir apa2 lalu terus cop RECEIVED pada drawing tersebut..

Saya tak pernah puji seseorang tu hensem melambung2.. Haha pelik kan? Kalau orang tanya hensem tak? Bolehlaa tahan is my answer.. Aku pun tak sure hensem pada pandangan mata aku tu apa. Pada aku Aaron Aziz tak cukup hensem. He is bolehlaa tahaann.. Hehe.. Laki orang is not hensem to me.. ;p

Aku belum ada la hensem tu apa.. Teringin juga nak describe.. I mean, hensem pada pandangan mata aku la.. I mean lagi, hensem dari segi rupa, dari segi fizikal..

Gigi bersih. Tinggi. Sasa. Steady. Nice skin. Tak merokok. Wangi. Looking stable. Must drive Bentley. CEO.

Hahahahahahahhahaha merepek!!!!!