Yours Truly;

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Friday, January 6, 2012

Its have been a week :)

Assalamualaikum guys!! * letak guys kt belakang agak lame bagi shayew..hihik.. Pandai2 you ols la tukaq yg lain..hihik..

Hey. Dah seminggu kan saya bekerja sebagai big boss di Syarikat Yang Dirahsiakan? So far so gewd. Bisnes berjalan lancar.. Banyak projek masuk...well..sejak saya jadik big boss kaaaaannnn you ols....

Esok merupakan hari sabtu, I bagi staff I cuti.. Dilarang buat OT. Sebab ayah I kata, kalau kita bekerja ni, kita akan sangat menghargai weekends.. Woohooo!! I tak plan apa2 lagi. Ingatkan nak pegi Paris. Tapi I malaslah.. Paris Van Java jerrr.. I ni walaupun big boss, I berjimat cermat orangnya... You ols tau tak Paris Van Java tu apa? Alaa I tau yang tengah baca ni semua para cendekiawan kaaann.. K..bagi yang tak tau aka noob, Paris Van
Java tu Bandung lah derr.. Hey! Bukan air bandung soda atau mee bandung muar yek! Bandung, Indonesia! Yang dekat pulau jawa tu... Eeee namola noob cangat!

*carik idea.......

Ada anak kawan mak kita dah nak kawen tau..... Dia dah beli dah barang2 kawen.. Dia baru je habis spm.. Kita pelik cangat kenapa banyak gadis nak cepat kawen.. Dia ingat kawen ni cenang ke? Kawen is not that easylah... Pagi tadi ayah kita bagi satu tips. SATU jek eh! Tips perkahwinan yang bahagia.

--------> DAPAT RESTU
Dari kedua-dua belah pihak..

Hmmm.. Anak kawan mak kite tu dia beli barang kawen suka hati dia. Pakwe dia bank in kan duit lalu dia pegi shopping barang kawen n letak kt umah nenek dia. Mak dia tau daripada orang lain. Can you ols imagine her mum's feeling??

Dia baru 17 (anak kawan mak kita la bukan kawan mak kita!), ingat 17 tu dah cukup matang ke nak kawen?? Bibik kita kawen umur 16. Dah kawen pun bila kawan2 ajak dia main ting ting (ke teng teng..i'm not sure) dia ikut tau.. Best je dah jadi bini orang pun cute je main teng2.. Kawen tak senang! Jangan menyesal kemudian hari.... Pastikan dah betul2 bersedia baru boleh kawen. Argh. I've learnt from others experience. Pengalaman memang guru terbaik. Tak kisahla pengalaman sendiri atau pengalaman orang lain... Kalau dah kawen, jangan fikir yang indah2 belaka kerana berpeganglah pada kata2 'bumi mana yang tak ditimpa hujan' DAN rumah tangga mana yang tidak dilanda badai. Bila kita fikir yang indah2 belaka, kita tend untuk tak prepare langsung untuk saat2 kita jatuh. Hidup kan macam roda.. Berpijaklah pada bumi yang nyata yek..

Ibu kite cakap, carik pasangan yang tinggi ilmu agama! InsyaAllah bahagia dunia akhirat. Kalau dia diduga pun, dia senang untuk kembali ke jalan yang benar..

Okay harini kita dah belajar dua tips rumah tangga bahagia. Ingat lagi tak yang pertama tadi?? K awak di hujung sana! Apa?? Ya! Pandai! Jangan lupa restu ibu bapa.. Yang kedua?? Ala yang kita baru cakap tadi takkan dah lupa... Ha... Carik yang beriman...yang soleh.. Pandai... Boleh dapat A subjek munakahat.

Hahaks!!
Lari daripada tajuk sungguh!! K, kalau nak buat tajuk entry yang menarik serta takde lari2 tajuk, kosongkan dulu ruang title. Tulis dulu entry baru buat title. OK?

Gambar saya pada hari ini! Pagi Jumaat yang indah lagi berseri sehingga terpancar keseriannya ke muka saya! Hmmmm comelnya dia niiiii.... ;p Not bad...... HAHAHA