Yours Truly;

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Monday, January 2, 2012

So.......................... Hi back!

Assalamualaikum!

Heyyyyyyyyyy.. Blog dah upgrade rupanya ya! Ya Allah, pening sungguh tadi sebab tetiba terklik upgrade blog. Dah terpaksa ambil masa hampir setengah jam menggodeh blog baharu. Hey hai! Lamanya tak jumpa! hahaha.. I was busy playing The Sims 3. Kesiaaan...banyak yang terbengkalai sejak exam tamat beberapa minggu yang lalu. Hehe how I LOVE The Sims 3 sampai banyak pihak terasa loya dengan aktivitiku yang tidak ada perubahan sedikitpun ini. Aku pun turut berasa loya. Hari-hari aktiviti yang sama..hehe.. Saya juga turut sibuk menghabiskan cuti tahunan. Hahaks! Alaa kan dah cakap kat previous entry....

So, how do you do? Haha tak tahu nak cakap apa lagi tah dengan keadaan blog ini yang ohhhhhhhhhgewdness sangatlah terbengkalai! Takde moodlah der. I am happy enough skodeng-ing twitter, fb yang merepek... fuuuhhh I am seriously happy! Senang jer nak hiburkan diri sendiri..hehe.. Hey, cantik tak warna blog kitew? Lupa nak tanya tadi. Warna-warna pastel yang lembut menyerlahkan perwatakan penulisnya...... HAHAHA.

I am not my blog designer. So not me! Well, mungkin sebab saya berpegang pada prinsip, Tak bergaya takpe, asalkan bersih, kemas, dan wangi.. Heeeeeeeeeeeeeeeeeee... Ada kaitan ke dengan pembikinan blog? Ouh dear! Me? Care?! No no no.. I dont even care! hihiks.. Cuba selidik diri sendiri, anda rela bergaya atau rela busuk? Rela bergaya atau rela gigi kuning? Rela bergaya atau bilik bersepah? Sorrylah kalau terasa sebab memang bertujuan untuk buat anda terasa pun... Hehe okay lupakan entry ini! Saya bimbang hati anda akan busuk. LOL. ;p

Argh.. I'm bad... I'm bad person.. Forgive me.. Setelah sekian lama tiada update (entry baharu) daripada saya, saya sepatutnya mengambil hati anda semua.. Huehue.. (comel kan gelak yang ni?) Kadang-kadang kita terperasan kan terdapat orang di sekeliling kita yang gelak secara pelik. Contohnya, huhuhuhu (ni bukan sedih ke?), atau wakakakaka atau haharZz (motip ada 'z' kat belakang?) atau muahahahaha atau miahahaha... Menyedihkan....sebab pelik sangat... But 'kikikiki', sounds cute. Kan? :)

Heyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy! Today is my first day working!!! Alhamdulillah I won the fight...between me and my feeling. My negative feeling. ERGH, that was ^*&^$%@@!?!! no laaaaaaaaaa...its not that bad.. I'm good. I'm fine. I'm brilliant. Yes I am! :D


It's me today! 10 kg of cheeks! HAHAHA.. Yeah, I look pale and boring. I was trying to look as formal as I can. That's why I chose black tudung even someone ever told me that I look old and boring with black tudung. Oh! I do realize that! No more black tudung for this week. Okay? *promise to myself.

Anonymous: Fiqa, where do you work at? 
Fiqa's answer: My dad's office somewhere in Skudai!:D :D
Anonymous: In what position?
Fiqa's answer: Big boss laaaaaaaaaaa... 

;p

At first, I dont hv a feel to work. No at all. But cmon............. mana ada elaun masuk lagi tahun ni! I am not schooling anymore!!!!??!!! Mana nak dapat duit? Takkan sugar daddy kot?! Dear sugar daddy, can you buy me a Bentley? I WANT BENTLEY!!!

'What is Bentley??! Fiqa!! TELL ME WHAT IS BENTLEY!!' 


















Hello, I am Bentley, noob.
Kata Bentley dengan kacaknya.

I saw one on the highway when I was on my way to KL. There was a white man drove it macho-ly. What are you mean by macho-ly, Fiqa? Why haa your words are weirdly?!

HEY! He drove relax-ly on the left lane, dude!! Can you see how pretty is the color?? It's Vanilla!! Did you ever drink Caramel Steamed Milk from Starbucks? The color is just the same! Uuuuuuuuuuuuuuuuuu tastyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!


So, back to the main topic. Aduhhh, yeah I think you know my point. I have to work hard to fulfil my dreams. What dreams? That will be my biiiiiiiiggggggggg secret. Ihiks! Alaaa back to the peribahasa laaa, Kalau tidak dipecahkan ruyung, manakan dapat sagunya. 

Kan?



I love my job. Semoga Allah permudahkan segalanya :)


*anti klimaks. hihihi

No comments: