Yours Truly;

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Wednesday, October 26, 2011

Kesalahan Bahasa dalam Lirik Lagu Bahasa Melayu di Malaysia : Satu Tinjauan

Assalamualaikum!

I'm not in the mood to use laptop to write this entry. Cuba untuk update melalui iphone je. Ok je nampak gayanya.

Alhamdulillah beberapa perkara sudah selesai dgn jayanya. Termasuk kolokium peringkat negeri yg berlangsung pada 21,22, dan 23 Oktober lalu bertempat di Jabatan Pelajaran Negeri Johor. Alhamdulillah..Alhamdulillah..kami telah present yg terbaik. Sgt baik I guess. Syukur.. Tajuk yang kami bentangkan ialah ... (sila rujuk tajuk entry ini).

Soalan pun telah dijawab dgn sangat baik. Alhamdulillah.. Sehari sebelum keputusan dikeluarkan, ketua juri dah umumkan dua kertas kerja terbaik, iaitu sekolah Batu Pahat (lupa nama sekolah) dan sekolah kami, iaitu ... (rahsia, hahaha). Esoknya kami secara officialnya telah memenangi kertas kerja terbaik dan pembentang terbaik. Tak keterlaluan kot kalau cakap dari segi persembahan, ketrampilan, slide show, dan isi pembentangan, aku rasa mmg hebat. Huehuehue syukur Alhamdulillah. Thanks Cice Fidz yang terlalu banyak membimbing kami. Moga Allah merahmati Cice...

Ada 4 sekolah yg dapat anugerah, iaitu anugerah pendeta, jauhari, nilam dan bestari. Sekolah-sekolah tersebut ialah sekolah daerah batu pahat, iaitu ... ( dah ingat dah nama dia, hehe) SMK Tunku Putra, sekolah kami (nama rahsia, again..), Sultan Ibrahim Girl School (SIGS), dan SMK Sultan Ibrahim, Kulaijaya. Masing-masing buat tajuk berkaitan Sains kecuali sekolah kami yang membentangkan berkenaan bahasa. How we LOVE Bahasa.. Hewhew..

Selepas diumumkan kemenangan, Cice belanja makan pitse di ... (tempat rahsia, hahaha). I am too happy sebab dapat makan something cheesy sebabtu terover pula dalam gambar ke-3. Ampun ya.

Update secara pantas ni.. Ahaha. Kalau ada apa2 lagi, i'll update more soon.

Toodles~~ xoxo





#here are the pictures during the competition..

Saturday, October 15, 2011

I MISS YOU

Assalamualaikum!

Lamanyaaaaaaaaaaa saya tinggalkan afeeqahazwany dot blogspot ni! Okay I was super daymn busy with this and that, that and this.... vlavlavla.. I miss my blog though. Haihhhh... I miss to write craps either!

I've done lotsa things past few weeks... Oh and the bad new is, I AM NOT A GOOD RECALLER. hehe..

Ok lah saya cuba... err.. last 2 weeks was the graduation day, vlavla means, there was no weekend for the last 2 weeks. Seriously! Sabtu ada event, and same goes to Ahad! Gilak ah. And I was busy preparing for kolokium peringkat negeri..... Sekarang pun busy dengan kerja yang sama... making video et cetera.. Next week will be the competition!! Tatotnya! Next week also we will start to practise for the presentation! Haiyak... In this case, I feel very blessed.. For peringkat daerah, the slide shows and the videos was almost 100% done by Nadia. Tapi untuk peringkat negeri ni, Nadia takde dah... And guess what, I've made the slide shows k! The videos too! Gaah, I know its not that hebat lah kan, but I'm proud with myself. I can do the things that I thought I cant.. I am vey very very proud of myself.. :D

Last week also was pengetua's retirement day. Oh I forgot pengetua in English. Apa eh? Macam biasa, I delivered a speech. I've seen my ex PK pentadbiran.. She smiled at me. She taught us Physics form 4 k!! We learnt Physics form 4 in a very super dark room because she prefer to use LCD rather than only write on the white board. Dah bilik gelap, Physics pulak selalunya lepas recess, tuntasnya mengantuklah gila! Tapi dia ni, mengajar bersungguh betul..mengajar tanpa jemu.. Hehe..

Hey 4 days ago was Rah's birthdaaayyyyyy!! Dia kena rumble teruk gak ah. Budak2 asrama ni memang main rumble2 eh kalau birthday? Gilak ah. Rah kena teruk gak tapi ada yang kena lagi teruk kot.. Mula-mula beg dia hilang. Dalam tu ada banyak barang penting, purse etc. Pastu tengah-tengah nak mandi, kena siram dengan air campur, iaitu kopi dll. Fuuhh.. patutla dia nervous je menjelang birthday. Hewhew. Tujuan rumbling ni I think takda lain, mengeratkan silaturrahim selain rumbling is a legacy okay! Begitu juga dengan party dorm. Dorm Rah buat party dorm sampai pukul 4:30 a.m. Lampu2 semua mereka balut dengan kertas warna pink. Feel2 clubbing gittew. Haha takdalah. Kasi lampu malap2 sikit biar takda orang boleh kesan. Bahaya..sebab party dorm ni haram. haha.. Tapi dah legacy nak buat camna. Wajib buat every year. Oh ya, Rah berada di ranking ke-6 dalam kalangan form 4. Beratus kot form 4 sekolah dia. Rah memang hebak ah. I'm proud of ya. ^^.

Oh..........one month to go before STPM.. Pray the best for me!! haih, you can do it la Pika! ;p

Ada gambar sebenarnya nak upload, tapi I didnt find my camera... Hadeh........... Later2 lah!

But hey! Got a song for you! My song for now! Heeeeeeeee..




Xoxo