Yours Truly;

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Saturday, January 22, 2011

Thursday, January 20, 2011

Friend Request Di Facebook

Assalamualaikum dan selamat bertemu di entry kali ini.

Memandangkan saya sentiasa beridea untuk mewujudkan entry baru, jadi, rasa macam rugi pula tak curahkan idea tersebut di sini. Hehe.. padahal idea tersebut takda lah gempak mana.

Memandangkan juga saya agak free pada waktu ini, jadi, waktu ini tidak akan ku siakan begitu saja.

Baru-baru ini saya realize saya telah menjadi seorang yang agak loading. Sebagai jalan penyelesaian, semua benda yang saya rasa penting, saya akan catat. Kalau dulu, saya bajet otak cukup kuat untuk ingat semua benda namun telahan saya tak pernah benar.

Oh ya, tadi saya belek friend request di facebook sebab semakin lama tidak dibuka, semakin meningkatlah jumlahnya, semakin serabutlah kepala otak, semakin sakitlah mata sebab mengadap skrin lama-lama dannnn akhirnyer boleh bikin gue pusing donggggg

Hampir 90% merupakan mereka yang berjantina lelaki.

Tapi memang mintak maaplah banyak-banyak coz hampir 90% daripada mereka juga telah saya ignore.......

Kebiasaannya atas sebab:

a) Kiterw tau awak bukan betul-betul nak berkawan dengan kiterw, jadik tokleh semakkan friendlist kiterw..nanti account kita cepat full...tak sukerw.... (walaupun kita tak pasti apa niat dia add kita, biasanya kita akan automatically assume dia memang tak betul-betul nak kita ada dalam friendlist dia)

b) Saya takut sikit dengan para lelaki especially yang dari profile picture je dah kelihatan lain macam jer gayanya...

c) Err especially yang tua...

d) Yang tak letak gambar sendiri. (letak gambar spongebob atau naruto atau chibi maruko chan etc)

e) Yang letak gambar orang lain. (Hanis Zalikha atau Irine Nadia Marcello) ;P

f) Mutual friends takda sorang pun atau ada sorang dua yang saya sendiri pun kadang-kadang tak kenal.

g) Dari negara seberang...errr tak tahu apa motif tapi memang tak berapa nak rajin untuk accept as friend.

h) Profile picture tak jelas dan default name pelik-pelik.

Tu jelah. Bukan apa, untuk mengelakkan kejadian pelik daripada berlaku.


Dan yang selalu di accept ialah:

a) Kawan-kawan lama.

b) Kenalan satu sekolah. Kecuali yang kelihatan aneh, err

c) Mutual friends yang kebanyakannya saya kenal.

d) Orang yang memang saya dah lama nak add dia tapi saya malu.

Tu jelah setakat ini. =)






Tapi apa-apa pun, bagi mereka yang pernah add saya dan saya terignore mereka, dan mereka baca entry ini, bolehlah gegar je inbox facebook saya. Saya betul-betul tak kisah pun. Bukan nak demand ke apa tau, tidak sama sekali tauuuuuu TAPI saya pernah alami kisah ngeri sebab dulu sesuka hati je approve entah siapa-siapa. Sejak kes itu, 600++ friends telah selamat ku remove.. sobbbssssssss...

The Love Song II

Friday, January 14, 2011

The Love Song

Saja je nak share dengan you ols my fevret song & video clip ever..dulu, kini & selamanya. Macam yang saya pernah cakap dalam entry yang lepas, bila saya bercakap tentang lagu fevret ni, bermakna lagu tersebut wajib ada pada hari bahagia saya. aicehwah. Pada pendapat saya, lagu ini merupakan lambang cinta sejati seseorang terhadap seseorang itu. Memanglah banyak lagu yang bertemakan cinta sejati TAPI pada saya My All ni lirik & melodi dia betul-betul meaningful lah! Dan saya yakin, pada ketika lagu ini dirakamkan, Mariah memang betul-betul feel lagu ni. Mungkin masa tu dia pun berada dalam mood yang loving-loving orang kata kann sebab tu lagu ni menjadik. Sampai bila kita dengar jer, terus rasa macam hanyut gituw.. Ke aku sorang je yang terlebih berangan?


*err tak galakkan you ols untuk tonton..heheh..

Susah juga nak betul-betul dapatkan video clip My All Official nie. Sebab kadang-kadang tak jumpa atau tak boleh dimainkan langsung. Well, kali ni memang rezekilah dapat feel video nie. Takpe..saya tak feel sorang-sorang, saya ajak you ols sekali. HEHE... Err susah juga nak bawak lagu ni. Alangkan Dato Siti bawak pun tak berapa nak okay, lagikan gue dongg... Ngak bisa ngak bisa.... Dodoikan bayi tidur bolehlaaaa...tehee..

Saya dah lama dah admire lagu ni. Sedari form 2 ke form 1 gituw tak ingat ah. Tapi memang gila ah kat lagu ni. Memang gila. Takde lagu lain dah yang betul-betul boleh buat haku deeply in love secara tiba-tiba dengan sangat mendadak pulak tu! Tapi persoalannya di sini, deeply in love sama shiapa dongggg

Well, dengan sukacitanya saya ingin bertanya. Lagu apakah yang betul-betul boleh buat you ols gila bayang, lagu yang you ols takkan pernah jemu, lagu yang boleh meruntunkan perasaan tatkala rindu sedang membuak-buak, lagu yang sering menjadi lullaby you ols atau pasangan you ols, lagu yang mesti ada dalam koleksi lagu-lagu you ols & lagu yang you ols wajib hafal! Woww... Lagu apa agaknya ek? Jom kongsi.

Tuesday, January 11, 2011

Yang Tersayang's Birthday


First of all, mari kita ucapkan Selamat Ulangtahun ke 32 kepada Dato' Siti Nurhaliza my feverettttttttttttt!!!





memang pun!!!!



comeyyyyy!


Saya malaslah nak cakap banyak sebab rasanya saya dah cite banyak pasal Dato Siti dalam blog ni dan saya tau tak ramai yang betul-betul sukak sama Dato Siti ini but who cares??? HEHE... Yang penting, saya dan Rah merupakan peminat sejati beliau & sering teruja melihat beliau di kaca TV. Saya & Rah sama-sama setuju bahawa beliau sangat cantik dulu, kini & selamanya. DOA NI TAW! Dato Siti jangan lupa aminkan ye!



PASTIKAN


Ini merupakan lagu feveret saya. Maksud lagu feveret tu, masa saya kawen nanti, lagu ini wajib ada di majlis saya itu. Dan saya juga suka nyanyi lagu ni. Dan lagu ni OP COS lah, saya tujukan buat yang tersayang saya yang bernama ....................................




THE MOON REPRESENTS MY HEART


This is also my feveret song, dan saya fasih mendendangkannya sekarang! Walaupun gua tak tahu langsung apa maknanya, yang gua tau dia banyak sebut 'ai' yang bermaksud cinta. Tapi gua sertakan video yang berserta dengan lirik dan maksudnya. Khas untuk si dia juga. Dan wajib ada di majlis gua nanti juga! haha



AGAIN, HAPPY 32nd BIRTHDAY MY SAYANG DATO SITI NURHALIZA!!


Monday, January 10, 2011

Pabila kita bicara tentang rindu,

akan jadi sebak sesebaknya.

tambah-tambah lagi dalam keadaan cuaca yang begini.

buat aku cam nak nyanyi lagu kita. bukan 'lagu kita' Aizat tu. tapi lagu kita, kita...lagu kita lah! kita je yang tahu. kan sayang?

dan lagu yang buat aku nak nyanyi sangat sangat sekarang ni ialah lagu, Tanpa.

rupa-rupanya aku suka menyanyi. macam dah lama tahu ek. tapi aku belum suka sangat nyanyi depan orang ramai. masa zaman dulu-dulu sukalah. daaann.... agaknya suara aku hanya sesuai didendangkan buat orang yang tersayang je kot.. tu pun aku malu-malu. haha buwek geli! dan lagi, kadang-kadang aku suka nyanyi sorang-sorang, menghiburkan hati sendiri.

hmmm..

aku rindu suaranya.

aku rindu gelak tawanya.

aku rindu gurauannya.

eee aku suka betullah bila bersama dengan orang yang buat aku rasa sempurna sangatttt!!!

orang yang buat aku rasa diperlukan.

aku betul-betul dalam mood loving-loving sekarang.

dan aku rindu dia sampai aku rasa nak menangis sangat! tapi ku tahan jebat sebab aku malu kalau kejap lagi kantoi dengan Rah.. haha.

dan aku malu kepada sesiapa yang baca entry ni. nasib baik aku tak boleh tahu siapa yang baca. malu, kerana sifat sebenar aku sejak dua menjak ni, aku tak suka nak tunjuk perasaan sangat dalam blog. tapi perasaan cinta ini mendahului segala-galanya.

Saturday, January 8, 2011

Entry tahun 2011 yang pertama! Woohooooooo

Assalamualaikum

Lama betul rasanya tak ada entry baru kat blog ni kan? And.....rasa macam dah lama sangat saya tak hadap laptop ni lama-lama macam ni (hari ini hari Sabtu). Antara sebab-sebabnya adalah:

-Broadband giler
-Sibuk dengan homeworks yang baru terhegeh-hegeh nak disiapkan.

Tu jelah kot. Hek ele....tu je... ingat busy sangat lah tadi..

APAA?? Wahai pembaca sekalian, wajiblah bagimu untuk mengetahui bahawasanya kesan faktor pertama tadi tu (broadband giler) memang betul-betul menakjubkan dan mengencourage diri ini untuk terus menyiapkan homework dengan serta merta! Kenapa ek broadband ni tak giler sebelum start sekolah haritu iaitu semasa sepanjang-panjang cuti sekolah selama satu bulan setengah yang lalu?? ahaaa no komen! Masih sempat untuk tambah lagi azam tahun 2011 iaitu sentiasa tidak lupa/tidak lalai/tidak kurang rajin untuk menyiapkan homework. KAMON GUYS! STPM STPM STPM.

Banyak perkara berlaku sepanjang blog ini tidak berentry baru. heeeheee... Antara yang masih segar dalam ingatan:

-Baju kurung sekolah tak cukup 5 inci. heee yang ni mestilah ingat sebab baru kena semalam kot! Kurang 1 inci je..... Kena beli baju yang lebih lebar. Dahlah memang selekeh, bertambah selekehlah nanti bila pakai baju yang gedoboh (gedebeh).

-Stay kat sekolah sampai pukul 5.15 pm untuk menyiapkan nota sejarah 2 yang betul-betul buat temulang jemari tangan kanan jadi lenguh like crazy (lenguh gila la maksudnya). Jari Farhana keluar sesuatu yang pelik. Mungkin melecet sebab menulis lama sangat. Atau Farhana telah menulis dengan teknik yang salah. HEHE...

Err tu jelah buat masa ni sebab mood untuk mencipta entry yang bombastik telah hilang serta merta. Sorry lah ek.

Kepada Salahuddin Al-Ayubi, sila bersabar ye.. Apa-apahal, blog kita kan ada? OKAY? =)

Hava perfect & nice weekend readers! heeeeeeeeeeeeee..