Yours Truly;

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Wednesday, October 26, 2011

Kesalahan Bahasa dalam Lirik Lagu Bahasa Melayu di Malaysia : Satu Tinjauan

Assalamualaikum!

I'm not in the mood to use laptop to write this entry. Cuba untuk update melalui iphone je. Ok je nampak gayanya.

Alhamdulillah beberapa perkara sudah selesai dgn jayanya. Termasuk kolokium peringkat negeri yg berlangsung pada 21,22, dan 23 Oktober lalu bertempat di Jabatan Pelajaran Negeri Johor. Alhamdulillah..Alhamdulillah..kami telah present yg terbaik. Sgt baik I guess. Syukur.. Tajuk yang kami bentangkan ialah ... (sila rujuk tajuk entry ini).

Soalan pun telah dijawab dgn sangat baik. Alhamdulillah.. Sehari sebelum keputusan dikeluarkan, ketua juri dah umumkan dua kertas kerja terbaik, iaitu sekolah Batu Pahat (lupa nama sekolah) dan sekolah kami, iaitu ... (rahsia, hahaha). Esoknya kami secara officialnya telah memenangi kertas kerja terbaik dan pembentang terbaik. Tak keterlaluan kot kalau cakap dari segi persembahan, ketrampilan, slide show, dan isi pembentangan, aku rasa mmg hebat. Huehuehue syukur Alhamdulillah. Thanks Cice Fidz yang terlalu banyak membimbing kami. Moga Allah merahmati Cice...

Ada 4 sekolah yg dapat anugerah, iaitu anugerah pendeta, jauhari, nilam dan bestari. Sekolah-sekolah tersebut ialah sekolah daerah batu pahat, iaitu ... ( dah ingat dah nama dia, hehe) SMK Tunku Putra, sekolah kami (nama rahsia, again..), Sultan Ibrahim Girl School (SIGS), dan SMK Sultan Ibrahim, Kulaijaya. Masing-masing buat tajuk berkaitan Sains kecuali sekolah kami yang membentangkan berkenaan bahasa. How we LOVE Bahasa.. Hewhew..

Selepas diumumkan kemenangan, Cice belanja makan pitse di ... (tempat rahsia, hahaha). I am too happy sebab dapat makan something cheesy sebabtu terover pula dalam gambar ke-3. Ampun ya.

Update secara pantas ni.. Ahaha. Kalau ada apa2 lagi, i'll update more soon.

Toodles~~ xoxo





#here are the pictures during the competition..