Yours Truly;

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Thursday, September 15, 2011

I am having my STPM's trial

Assalamualaikum!

Yeah, saya sedang menghadapi peperiksaan. Sudah 3 paper berlalu dan setakat ni saya rasa okay. Apakah yang dimaksudkan dengan 'okay' Cik Afiqah? Maksudnya, saya rasa okaylah! haha.. Paper BM 1 harini....aaaaa...telah berlaku cuai! isk.. menci ah!

Sekolah saya sedang sibuk. Teramat sibuk. Pagi ini, ketika sedang khusyuk menjawab paper kegemaranku iaitu, Pengajian Am kertas 1, tiba-tiba bergempita bunyi paluan kompang disusuli dengan lagu Gemuruh nyanyian Faizal Tahir. Oh ya, sekolah sedang melakukan raptai penuh sempena menerima kedatangan Datuk Dr. Syeikh Muszaphar Shukor Al-Masrie pada Sabtu ini. Afiqah, adakah anda sedang menipu saya? Eh, saya tidak menipu, saya berkata benar. Adakah anda jeles? Afiqah bertanya. Tidak perlu jeles kerana beliau sudahpun berumah tangga. Oh! How I love his daughter's name!! Sophea Isabella. Me likey! Nama untuk seseorang yang jelita.. Pastilah jelita, lihatlah bapa dan emaknya. =)

Saya lebih suka jika saya diberi peluang untuk face to face dan berdua saja dengannya. Saya akan mengambil gambar berdua dengannya tanpa gangguan orang lain. Berkongsi cerita dengannya tanpa gangguan peminat lain atau press! Saya benci berkongsi! Saya benci orang yang saya suka disukai oleh orang lain! Menci tauk! *perenggan yang tidak sepatutnya ada. Maafkan kitew. Cowi yew..

Jadi, ehem..ehem.. *betulkan suara setelah berkata-kata ala-ala rewmpitz tadi..

Paluan kompang dan lagu Gemuruh was absolutely distracting! Segalanya telah berlaku secara tiba-tiba.. Tiba-tiba teringat wajah dan senyuman beliau, tiba-tiba terbayang wajah isteri beliau yang cantik jelita, si kecil molek comey lotey Sophea Isabella, malam final Gadis Melayu etc etc.. HAHA kan dah kata, sangat tiba-tiba! Ohh cepat-cepat saya bawa diri ke bumi yang nyata.. sheezzz... Dontla distract me coz I easily can get distracted!! LOL.

Oh ya, sila doakan saya dipermudahkan oleh Allah untuk menjawab soalan-soalan exam di dalam semua subjek terutamanya Sejarah.. Did I ever tell you how hard Sejarah Form 6 are? Why 'are'? There are two papers of Sejarah ya knowwwwww! Satu paper 4 karangan... Tanpa membaca dan tanpa fakta yang penuh di dada (haha should be minda), silalah engkau membikin fakta sejarah sendiri. Atau bahasa ringkasnya, sejarah hidup sendiri.. hahaks!


Okay..sila berkelakuan serius Cik Afiqah.Ya Allah, permudahkanlah Afiqah Hazwani untuk menghadapi peperiksaan percubaan STPM 2011...

Permudahkan dia untuk mendapat keputusan yang cemerlang, ya Allah..

Permudahkan dia untuk menjawab soalan subjek Sejarah ya Allah.....

Sejarah.... Sejarah... Sejarah....

Permudahkan dia untuk memperoleh markah yang cemerlang di dalam kesemua subjek yang diambil...

Amin Ya Rabbal 'Alamin.......
Penutup bicara untuk hari ini: http://afeeqahazwany.blogspot.com/2009/07/happy-birthday-kekasih-lama.html

3 comments:

Nzyrahun said...

all the best sis :) saya doakan awak hehe :D

pink said...

Sysssss ! You amik STPM? wahh same goes me!
Boleh kasi nasihat sikit tak ttg stpm dkt budak lower6 ni? :(

Afeeqa Hazwani said...

thank you nazyra hun! Xx :D

Pink, ya stpm syg. stpm aliran apa? apa2pun, buat betul2. buang perspektif negatif masyarakat ttg form 6. mereka tak tahu apa2. sdgkan jika dibandingkan dengan matriks dan diploma, budak2 form6 lebih byk priveleges dia! OK? yang penting, buat betul2, buktikan pada dunia, bhw awak boleh! :D