Yours Truly;

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Tuesday, August 2, 2011

Kenangan Ramadhan Bersama GM-ers

Assalamualaikum rakyat jelata beta sekalian! ho ho ho

Hahaks sorry for such an annoying intro. Just want you guys to imagine beta berkata sedemikian dengan suara yang besar dan bergempita. OKAY dahlah nanti ada orang menci titew mewepekz cenggeneh.. Alamarks terrewmpitz pulaks~~

Okay I'm back to normal. Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan! Ramadhan kembali lagi. Perasaanku? Subhanallah it was awesome! Biasanya orang suka nak puasa ni sebab nak raya kan? Tapi pada pendapatku, Ramadhan sememangnya teramat istimewa. I can smell the sweeeeet smell of Ramadhan. Rah also smells the same. Yeah, we're absolutely weird and insane. Bagi sesiapa yang merasainya, you can feel how Ramadhan is different with the other months. Nak tahu tak kenapa Pika bukan dalam mood nak raya macam semua orang yang baru puasa dua hari dah tergedikz-gedikz cakap pasal raya? Hal ini kerana, baju raya yang telah siap ditempah langsung tidak menepati cita rasaku. Menci Menci.........sobs! Kalau baju rayaku benar-benar menepati cita rasaku, pasti baju raya tersebut telah siap kubasuh, gosok dan gantung tinggal pakai je takdelah simpan terperuk di dalam beg plastik si tukang jahit seperti sekarang DAN aku pasti juga ikut tergedikz-gedikz macam orang lain yang tak sabar nak raya tuwww. Dahla tahun lepas takda baju raya sebab semua baju yang kononnya ditempah untuk raya telah kubawa sempena program GM 3.

Hey! Motif sangatlah perenggan di atas neh. Motif entry ini sebenarnya adalah untuk berkongsi pengalamanku menyambut Ramadhan di perantauan pada Ramadhan yang lepas.. hihik..hihik.. 

Pika tak berapa terang, jelas dan nyata kat mana kami sembilan finalis GM 3 menyambut Awal Ramadhan  sebab masatu kami hidup secara nomad..hehek.. Rasanya sambut Awal Ramadhan di Kota Damansara. Masatu kami tinggal di sebuah tempat penginapan yang namanya dirahsiakan..ngeee~

Beberapa kali terlajak tak sahur sebab aktiviti siang hari yang meletihkan sampai sahur langsung tak larat nak bangun. Biasanya sedar-sedar mesti nak dekat pukul 6. Kecewa sangat sebab Nasi Kandar Ayam Madu tu dah beli siap-siap tinggal nak makan jer... Ralat sangat sebab akhirnya kena buang sebab basi.. Tapi puasa tetap puasa.. Petang je kalau balik tasking or shooting awal, kami jalan-jalan lah pergi carik bazar.. Pernah juga pegi Bazar TTDI yang famous amos tuww.. Masatu memang letih sangat-sangat rasa macam nak pengsan je..wuwu...

Puas di Kota Damansara, kami berpindah ke Hotel Pan Pacific KL. Atau nama lainnya Puteri Pacific atau Seri Pacific.. Banyak kali tukar nama..confuse daaa... Yang juga merupakan penaja program kami.. Kat sini berbuka meriaaaahhhhhhhhh... Berbuka kat hotel biasalah kan, berpusing sana sini ambil juadah.. Sampai dah bosan dah hari-hari berbuka kat hotel... 

Ha, yang ni bukan hidangan buffet. Rasanya ni masa kami supper kot.. Makan dekat cafe dia secara ala carte. Mula-mula I refused..ecehh..haha. Sekali je Kak Fatheen kata, TV9 akan bayar apa yang kita order untuk supper malam tu. So... I punnnnnnnnnnnn apa lagiiiiiiiii..... hahaha.. Oh ye! Makhluk menyelerakan kat atas ni merupakan Cheese Cake k! I forgot the name tapi dia memang Cheese Cakelah.. *Tak sangka sangat Pika masih simpan gambar ni. Nostalgia gila!


Its meeeeeee! Masa ni I cuti puasa..hehe.. Orang lain dah naik untuk solat maghrib tapi Pika bersama geng tak puasa masih duduk di sini searching for food...searching ke analyzing food? haha pukul 9 baru naik bilik kaaannzzz... Kat belakang tu Kak Zakiah! I adore her natural beauty. Bangun tidur pun cantik. To me, she's a pure Perempuan Melayu Terakhir.. Oh ye, sekarang dia berlakon watak antagonis dalam drama Ana Lu'lu. Dia pelajar Akademi Seni Budaya dan Warisan Kebangsaan (ASWARA)..maka dia sememangnya datang dengan berlatarbelakangkan dunia seni. I got her picture tapi entah ke mana sejak laptop I telah mengalami proses reformat.

Heeeeeeeeee... Masatu ada program Melodi Raya kat PWTC, and I saw Datuk Siti Nurhaliza with her husband also her sister in law.. OMG! She's very exquisite! Mereka berjalan di hadapan kami yang sedang berbuka ni menuju ke pwtc. Masatu Pika was the most teruja k! Cepat-cepat makan lalu curik-curik masuk pwtc gaks! Pergi bertiga, Me, Kak Zakiah & Kak Dayah.. Peminat fanatik Datuk Siti lah of cozzzzzzzzzz... Tapi tak sempat kejar. Mereka dah masuk kat tempat artis-artis tuwww.. Tapi Pika ni pun bukan seorang yang teruja sangat nak bergambar-gambar dengan orang femes-femes ni..hihik melainkan Datuk Siti lah of cozzzz lalu bila nampak Mawi dan Ekin, pun jadiklah kanzz...tu pun sebab geram tak dapat kejar Datuk Siti yang cantik tu....aaaaaaa... T_T

Pika rindu kot saat-saat berbuka puasa di perantauan tahun lepas...hahaha geli pulak guna perkataan perantauan.. Lagi beberapa hari nak raya baru balik rumah dan sempat bertarawih selama beberapa malam jer.. Heeeheee Pika dapat idea nak buat entry ni pun sebab semalam dapat sms dari Kak Nana (Nur Diana Zainudin) finalis GM 3 gak, dia kata lebih kurang begini, rindunya kenangan kita berpuasa bersama tahun lepas.. Ya..Memang sangat rindu.... =)



And I miss my favourite sissy soooooooooooo much!! Kak Siti merupakan satu-satunya finalis GM 3 yang dah kawen dan sedang pregnant her first babyyyyyyyyyyyyyyy.. Mesti comel cam Pika! Hmmm.. dua-dua ni Pika.. Adakah Siti Nur Afiqah atau Afiqah Hazwani? Yang mana satu pilihan sanubari?
Tepuk dada, tanyalah hati..
Hahahaha sampai jumpa lagi!

XOXO

No comments: