Yours Truly;

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Sunday, July 17, 2011

Setanggi Syurga

Assalamualaikum.. :)

Ada kesempatan sikiiiit untuk menulis entry baru untuk minggu ini. HEHE.. Apa khabar semua? Ni hao ma? Genki desuka? Anyong haseyo? Como estas? Kabare? ;p

So..lets make it short. I went to Abang Amir's wed semalam! Hee tak sangka abg amir dah kawin dah.. Teringat dulu-dulu masa selalu pegi umah Makyah kat segamat tu (abg amir's mum) wajib bermalam sekurang-kurangnya satu malam. Sebelum nak tidur tu, pika and rah mesti paksa-paksa abang amir atau kak faiz atau kak ain untuk ceritakan bedtime stories tapi nak dengar cite antu jer. Paksa juga! tapi mereka semua tak pernah marah-marah, layankan je budak dua orang ni masatu. tapi cite Kak Faiz paling best sebab masa tu dia belajar kt Uitm segamat (skrg dah jadi lecturer), jadi dia banyak cite antu. Tapi taktau la cite betul ke cite tipu sebab budak dua orang ni suka paksa suruh cite jugak. Tapi satu hari tu, kak faiz dah kehabisan idea lalu kami paksa abg amir untuk cite. mula-mula dia kata takde cite tapi kami tak pedulik. lalu dia pun cite jerlaa kann...layaaannnkaaann jer... kami pun khusyuk je dengar..best gila cite tu... last-last je dia kata camni, 'nak tahu tak abang amir tahu cite ni kat mana? ni cite betul tau..' 'ha kat mana kat mana?' pastu abang amir jawab selamba je.. 'majalah ujang.' aaaaaaaaaaaaaaaa abang amir tipuuuuuuuuuuuuuuuuu!! aaa menci menci!!! hahaha padan muka. 

Mereka adik-beradik ni best gilerrrzzz... Abang amir kelakar..pandai..hensem..baik...(tengoklah sepupu siapa) kak faiz and kak ain pun sama. Kak faiz muka cam Heliza.. Kak Ain muka cam Abby Abadi..(again, tengoklah siapa sepupu dia...HAHAHA apa jengkel jengkel, keluar sekarang!) *tapi tak sempat bergambar dengan mereka sebab mereka busy..biasalaa orang kuat majlis... Dulu mereka suka sangat layan kami adik beradik.. Dari kecik-kecik dulu memang dah rapat sangat sangat sampailah sekarang di mana fizikal haku kini lebih besar daripada kak faiz and kak ain..heheh.


Kak Su bertuah sangat kerana berjaya memenangi hati abg amir kuh! Sejak dulu lagi saya wondering, agak-agaknya macam manalah taste wanita idaman abang amir sebab dia ni cam takde perasaan je kadang-kadang..ahaha. Perasaan dia hanya pada kanak-kanak macam aku je dulu..dia ni suka sangat dengan budak-budak..heeeeheeee.. Congrats abammir & kak su. *bukan abammir dengan ciwo eh. HEHE ups ;p




Errr tapi tapi tapi, saya bukanlah jenis yang suka sangat nak pergi majlis-majlis ni...aaaa i hate when i'm bored! lagi-lagi bila ada beberapa manusia yang mungkin dah lama tak jumpa dan yeaaahh i know i'm 'growing'.. tapi tak perlulah kot begini, 'dia ni dah makin bulat sekarang.' pastu ayah jawab bagi pihak saya, 'bapak dia bagi makan..eh jangan cakap camtu, dia marah.' masani muka guwa dah kelat kelat pahit dan kebulur tiba-tiba sebab dah nak bertukar jadi kanibal. Orang tersebut menyambung lagi, 'betullah dah bulat.' Lalu dengan mulut yang errr masih lagi mahu menjaga perasaan dan rasa hormat, 'takpe, asalkan comel. comel kan kan.' haha ikutkan hati nk cakap camni, 'motif sangat lah kau ni kan. cis bedebah.'

Ada juga yang memicit-micit lenganku kononnya asal lengan macam dah membesar ni. Tapi telahku mengerekkan mukaku plus jelingan yang mungkin bermaksud begini, dont touch me..kerana siku haku bakal melayang kat muka kau. sekian terima kasih k bye. haha. lalu dia cepat-cepat melepaskan jemarinya daripada lenganku. I easily get annoyed lah wey. Mintak maap sangat sangat. I am garang when i'm annoyed with people. I'll be cruel if i'm annoyed with somebody. Tak kiralah how tua or how muda you are.

Oooooo nasib baik sangat syukur alhamdulillah ada Naurah & Piya yang menyerikan hidupku semalam! I talked to Piya like I talk with Rah. Piya boleh dibawa bergosip..hahaks! Thanks Piya & Naurah kerana buat Kak Iqa kau ni happy.. I laughed because of you two! I smiled because of you two. Kalau tak, you have to know how kelat am i sebab bosan dan rasa jengkel yang amat sangat...hahaha. 5 jam kot kat majlis tu! aaaaaaa pengsan! How ugly am i tanpa kehadiran Piya & Naurah my lovely little angels. =)


Pengantin pulak sepatutnya bersanding pukul 2 kan. Pukul 3 lebih baru sampai! aaaaaaa pengsan lagi. Hal ini kerana mak andam tiba lewat. Saya bertolak dari rumah pengantin ke dewan lebih kurang pukul 12 pm. Masatu mak andam belum datang lagi untuk siapkan pengantin. whatt therrrr! Ingat keje siap2 mekap2 ni sekejap ker! Ni yang nak bebel ni. sepatutnya mak andam datang selewat-lewatnya pukul 10 am tau! Lain kali lantik haku jadi floor manager k! 


My comel pappa with his kakak ipar and his abang..encik YB yang seryes... ;p




Akhirnya pengantin pun tiba.. Yaaaaaayy japgi dah boleh balik dan singgah samura untuk jumpa kekasih hatiku buah hati pengarang jantung miamor te amor muches...............................

NADZIRAH HAZWANI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Us with Wafa yang comel dan suka sangat sebut perkataan comel. Rakan sekelas dengan Rah tapi hostel berbeza.YaAllah wafa ni memang ishhhhhh gewam betullah dengan dia ni! Berkenan betul haku dengan dia ni! Suka betul dengan mulut dia yang rajin betul pokpekpokpek dan pandai ambil hati orang. dari jauh lagi nampak pika dia dah kejar nak salam dan peluk ciyum. Padahal tak pernah jumpa pun sebelum ni.. 



Oh mengapakah title entry ini ialah Setanggi Syurga? Hal ini kerana semalam Rah cite begini,

Kak semalam Inteam buat show kat siniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii......

Yeke?? Best gilerrrrrrrrrr... dia buat show katne?

Dewan besar ah.. salah sorang cikgu kat sini kawan ngan inteam. aku amek2 gambar dengan dia.. nanti aku tunjuk kau k.

*pastu kami berdua nyanyi nyanyi sikit lagu-lagu inteam yang feveret. tiba-tiba sangat kaannzzz..

Kak, kau tahu lagu setanggi syurga?

TAUUUUUUUU!!

Best gila kannnnnnnnnnnnnnn?? Best gilaaaaaaa!!! *tiba-tiba Rah nyanyi lagu Bisikan Nurani, padahal tengah cakap pasal Setanggi Syurga. Kejernihan wajahmu, sempurna pada pandanganku, kau kirana, keturunan terpilih.....

Haaaaaa lagu tu pun aku suka! *kata pika.


Saya suka Setanggi Syurga!!*tiba-tiba wafa menyampuk... :P

6 comments:

Ailya Insyera said...

ahaaa jeles ni.jeles ni tak pergi.haha.selamat pengantin baru abang amir.dah lama tak jumpa haha

azalia hjsalleh said...

chantiknya feeeeeee
hahaha

shazzy :) said...

feeeeeee, i pun suke setanggi syurga! hehe btw jom la join giveaway iiiiiiiiiii :)

Ieda Zakaria said...

eh i met kawan you yang nama ain sofea tuh dekat uitm. 1st time i tengok dia, i keep thinking mana i tengok dia then i ingat pernah baca dekat blog you pasal dia. :)

Afeeqa Hazwani said...

ailya, nape tak pegiiiiiii....

azalia, aaa demokkk aaa...

shazzy, i jaraaaaanggg online skrg.. issskk

ieda zakaria, hehe i pon lama tk jumpa dia. tegur dia tak? dia frenly tau! :)

Amir Auxin said...

hahah ingatkan abammir mana tadi :p