Yours Truly;

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Monday, June 20, 2011

Who Am I? (2)

Entry Hari Lahir Pika (2)


Assalamualaikum 

Dah lama dah nak buat entry ini. Seperti mana Cik Husna, saya pun nak buat juger.. hihi.. Una, I really love this entry! I love your blog! Gaya penulisan yang kemas & brilliant, isi yang menarik, tak merepek dan jelek serta senang faham, simple, blog tak loading/berat, tidak meyakitkan mata & telinga..betul-betul menepati taste guwe. Paling best, Una menggunakan Nikon D3100! Kesemua gambarnya begitu classy.. Arghh i hate it because i'm jealous! Blog yang elegan. Errr Una tidak menggajikan saya untuk ini. HAHAHA :P

Baiklah, kembali kepada tujuan asal. Kita masih di bulan Jun, jadi, izinkan saya untuk menyambung tulisan kali ini. Hal ini kerana, Jun ialah bulan saya, semua entry should have ME as the isi utama..heeeheee

Walaubagaimanapun, tulisan kali ini berpandukan daripada Rahsia Bulan Kelahiran oleh Datuk Fadzilah Kamsah. Tak tahu sejauh mana kebenarannya tapi mungkin saya boleh ulas sikit dan tentukan adakah ianya benar atau salah. This will sound a bit annoying. ;p




JUN


  • Fakta:
  • Berfikiran jauh & berwawasan.
  • Huraian:
  • Absolutely yes. <---Huraian ke ni? hahaha. Apa-apa pun, memang saya fikir future. Saya boleh bayangkan future saya macam mana nanti.. Apa yang saya mahu... Impian saya.. Coz Ibu always reminds me to think deeply about my future..bukan rougly. Especially bila ibu selalu cakap saya suka beli barang, suka benda baru, suka shopping, suka kumpul itu & ini lalu ibu ingatkan saya bahawa saya TAKKAN selamanya bergantung kepada ayah or kadang-kadang ibu. Saya perlu usaha sendiri juga.. =) SEMESTINYA.


Fakta:
  • Mudah ditawan kerana sikap baik.
  • Huraian:
  • I dont really understand this. Later will think, hahaha


Fakta:
  • Berperangai lemah lembut.
  • Huraian:
  • Hahahaha lemah lembut ke? Saya pun tak pasti. Sometimes, i can't read myself. I love to laugh out loud which is LOL, i love to be crazy..Rah knows me better.. I'm NOT the kind which are diam sangat, cakap perlahan sangat macam dalam kelambu, jalan pun perlahan terkedek-kedek penuh kesantunan, TOTALLY NOT ME. Sebab tu mungkin ramai yang mempertikai dengan mengatakan bahawa, 'Gadis Melayu ke ni? Gadis Melayu apa macam ni?' yang langsung tak melukakan saya sedikit pun sebab orang yang cakap tu audition pun belum tentu lepas! *dan saya juga seorang yang laser. Saya boleh jadi seorang yang laser kalau ada seseorang yang cuba-cuba laser terhadap saya. Berbalik kepada Gadis Melayu itu tadi. Kita pun dah tahu, kita tidak berada pada zaman dahulu kala di mana semua anak dara sunti dan gadis-gadis pakai kain batik ke hulu ke hilir. Maksud Gadis Melayu yang cuba diketengahkan oleh TV 9 itu sendiri sama sekali bukan bermaksud sedemikian. Apabila pernah diajukan soalan berkenaan Gadis Melayu, saya lebih senang menjawab, gadis yang berani menyahut cabaran, berani menegakkan keadilan, mempunyai keyakinan diri dan mampu berdaya saing. Seingat saya, semasa audition pun, saya TIDAK LANGSUNG menonjolkan sikap keayuan (bluerks), kerana saya telah melontarkan suara yang sedia besar ini dengan kuat tanpa langsung kedengaran sopan ayu. MAKSUDNYA DI SINI, saya teramatlah yakin bahawa saya tidak dipilih kerana kesantunan & kelembutan yang ada dalam diri. Tapi tapi tapi, budi bahasa insyaAllah ada.. hihi

  • However, how I Loveeeee to wear baju kurung tak kira tempat dan masa. Masa pergi Jakarta & Bandung haritu pun ada satu hari saya pakai baju kurung dan orang lain tengok cam pelik di mana saya sempat baca hati dia, 'what the seh pakai baju kurung kat sini?' Pada saya, baju kurung ialah sangat selesa sebab dia masuk angin *you know what i mean haha.. berbanding pakai jeans.. Dah tak ingat bila last saya pakai jeans.
  • *Ini baru namanya huraian! HAHA...



Fakta:
  • Mudah berubah sikap, perangai, idea dan mood.
  • Huraian:
  • Semestinya.............. Mood saya cepat swing. Time mood baik pon, kalau dimarahi juga ditengking, siaplah orang tersebut.


  • Fakta:
  • Idea yang terlalu banyak di kepala.
  • Huraian:
  • Kalau tengah banyak, dia banyaklah. Kalau tengah blur, sorry....


  • Fakta:
  • Bersikap sensitif.
  • Huraian:
  • Yup obviously. I hate this. Mata saya cepat berkaca bila tersentuh & hidung pun cepat memerah lalu gatal.... Saya tak bermaksud untuk menangis dan saya benci. Saya might be loqlaq outside tapi inside tak siapa tahu. ECEH


  • Fakta:
  • Mempunyai pemikiran yang aktif (sentiasa berfikir).
  • Huraian:
  • ALWAYS. Sebab itu saya selalu blur bila orang tanya coz masa tu mungkin sedang memikirkan sesuatu atau angankan sesuatu..... ;p


  • Fakta:
  • Sukar melakukan sesuatu dengan segera.
  • Huraian:
  • Yang ini, istighfar dulu! Haiiissshhhhhh kelemahan saya yang paling teruk sekali!


  • Fakta:
  • Bersikap suka menangguh-nangguh.
  • Huraian:
  • Sama jelaaaaa... Tak suka! ARGHHH


  • Fakta:
  • Bersikap terlalu memilih & mahukan yang terbaik.
  • Huraian:
  • Absolutely YES. Sememangnya seorang yang sangat cerewet dan suka complaint. Hanger dalam almari dah cakap dengan bibik nak kaler pink, purple & hitam jer. Lain kaler, get out. ;p Dan beberapa perkara lagi... 


  • Fakta:
  • Cepat marah & cepat sejuk.
  • Huraian:
  • Disebabkan mood pun cepat berubah, sememangnya saya seorang yang cepat naik angin which is NOT GOOD AT ALL. Tapi okay apa cepat sejuk pulak tu.. Kombinasi yang baguslah kan... ;p


  • Fakta:
  • Suka bercakap & berdebat.
  • Huraian:
  • Nak menang sentiasa. LOVES to bantah orang cakap... NOT GOOD OSO.


  • Fakta:
  • Suka buat lawak & bergurau.
  • Huraian:
  • Ahaaa tak tahu pulak sebab takde orang pernah cakap. Saya selalu kelihatan serious. Eh, Rah baru cakap saya kelakar tadi. Dengan orang yang rapat je kot. Di luar? I mean di luar rumah, memang tak aa.. Baru je dalam minggu ni ada orang cakap saya sombong. Raut muka semulajadiku. Sebab tu banyak yang sarankan agar saya perlu sentiasa senyum :P
  • Senyum, tak perlu kata apa-apa....~~


  • Fakta:
  • Otaknya cerdas berangan-angan.
  • Huraian:
  • HAHAHAHA ten thumbs up! Pinjam ibu jari!! haha


  • Fakta:
  • Mudah berkawan & pandai berkawan.
  • Huraian:
  • Perhaps coz i loveeeeeee to talk.. & i easily get new friends :)


  • Fakta:
  • Seorang yang sangat tertib.
  • Huraian:
  • I think so. Dalam banyak perkara, saya suka cerewet terutama bab kebersihan.


  • Fakta:
  • Pandai mempamerkan sikap.
  • Huraian:
  • Sikap apa? tatau tatau...haha.. Mungkin tidak..


  • Fakta:
  • Mudah kecil hati.
  • Huraian:
  • Oh yes and i hate this. Bende kecik je ponnn dan biasanya tahan nak menangis tu macam nak gila!


  • Fakta:
  • Mudah kena selsema.
  • Huraian:
  • Yippie! Alergik to habuk gila-gila punya.. Sikit habuk pun haku boleh detect.


  • Fakta:
  • Suka berkemas.
  • Huraian:
  • Love mucho. Saya suka sesuatu yang kemas, saya suka orang yang kemas, saya suka kemas-kemas (hahaha) tapi satu benda je saya tak suka & tak boleh buat apa pun lah kan, saya tak punya tulisan yang kemas...... T_T


  • Fakta:
  • Cepat rasa bosan.
  • Huraian:
  • Teramat sangatlah tepat! Coz I love something new & unique! Saya juga tak suka kelihatan sama dengan orang lain.


  • Fakta:
  • Sikap terlalu memilih & cerewet.
  • Huraian:
  • Semestinyalah. Rasanya dah dua kali dah fakta ni. Ternyata tepatlah nampak gayanya. Nak hurai pun macam malas sebab banyak perkara saya cerewet.


  • Fakta:
  • Kurang mempamerkan perasaan.
  • Huraian:
  • Sometimes saya selalu takde perasaan & sukaaaaaaa sangat buat muka toye. Rah hates this type of me!! Hate like hell she said. Memandangkan saya juga seorang yang cepat berasa bosan, sebab tu lah kalau bosan sikit je terus buat muka toye. Bila bosan banyak, i'll turn to sleepy...menguap banyak banyak kali. Saya tak pernah bermaksud melakukan sedemikian..tapi itulah ciri-ciri Gemini.. hahaha


  • Fakta:
  • Lambat untuk sembuh apabila terluka hati.
  • Huraian:
  • Tak jugak.. Paling lambat pun dua hari.. 


  • Fakta:
  • Suka pada barang yang berjenama.
  • Huraian:
  • LOVEEE MUCHO. Tapi belum mampu lagi... sobs. Akan datang, insyaAllah... hihihi ;p


  • Fakta:
  • Mudah menjadi eksekutif.
  • Huraian:
  • Eksekutif apa? Ketua Eksekutif Tunas Bistari masa form 4 ada lah..heeeheee

  • Fakta:
  • Kedegilan yang tidak terkawal.
  • Huraian:
  • Ni menghina namanya neh....hahaha.. Taklah sampai tak terkawal wey!! Memanglah degil tapi TAKLAH sampai tak terkawal!!! LOL

  • Fakta:
  • Sesiapa yang memuji, dianggap musuh. Siapa yang menegur dianggap kawan.
  • Huraian:
  • Yeke? Pada haku, siapa yang puji kawan, tegur pun kawan... wahaha


  • Haha tu jelah kot. Toodles lovelies ~~ ♥

2 comments:

Husna Ali said...

eh eh thanks haha malu je wek :P


btw byk jugak yang sama ni hehe yang part mudah kecil hati tu, ya allah dengan kakak office highschool dulu pon kecik hati yg sampai nak menangis punya type. ish masalah mcm ni -_-"

Afeeqa Hazwani said...

hehehe..

betul.. apa yg dah kakak ofis tu buat? haha mesti teruk.. huuu