Yours Truly;

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Saturday, June 11, 2011

What Did I Do On My Birthday (1)

ENTRY HARI LAHIR PIKA (1)


9th June 2011 
heeeeeeeeeeeeeeee....


Went to Secret Recipe somewhere in JB and had a lunch there.
Me & the Lasagne.
While The Pink Panther (hahaha) chose Baked Fish with Mozarella Cheese. Yeke? Yela kot..hehe..


Sape punya kejelah ni kan? hahaks.. The Chocolate Cheese Cake. 


Betul la kan Baked Fish with Mozarella Cheese? teheeee... 


 The Pink Panther (hahaha) asked me to try this. Hi-Fibre Cake. Sedaaaaaaaaaaappppppppppp & menyihatkan jua. Better lah daripada Chocolate Cheese yang tadi tu.. hmmm..


Had our dinner at The Chicken Rice Shop, City Square..ahaaa jenuh juga discussed nak dinner apa akhirnya tekakku telah memilih Chicken Rice Shop..heee...

Balik rumah je Rah bagi kad...yang saaangaaaaaaaaaaatttttt comel! Yang belah kiri tu dia lukis sendiri. Keriting is me, straight is her. HAHA comel kannnnnnn???



Someone gave me these. A potrait & Fareeda's scarf. Which is haku naaaaaaaakk sangat kot Fareeda ni. Dia memang seorang stalker yang sangat stalker..hahaha.. Rasanya saya tak pernah cerita kot kat siapa-siapa betapa saya kepingin dengan tudung Fareeda ni kecuali kat ibu, Rah & Ciwo..haha. DAN juga blog ni. He knew from this blog. Kan?? Tau daaaahhh..

He also knew about status saya kat Facebook berkenaan kalau kita tepuk bantal sebelum tidur sebanyak 3 kali sambil sebut nama orang yang kita sayang, orang tersebut pasti bermimpikan kita. Saya tak sangkalah dia masih stalk saya lagi. Dan saya teramatlah yakin, sekarang ni, dia sedang baca entry ini!

Dia telah tinggalkan pemberiannya di atas tembok pagar rumah saya. He called me three times tapi saya tak sedar. He texted me and said; Saya letak sumting kat pagar rumah awak. 
Macam tulah lebih kurang. Gelabah saya keluar & ambil barang tersebut. Dia ada bagi salam tapi takde yang dengar & takde yang sedar..dia juga cuba cari bell tapi tak jumpa.. Kasihaaann... Jadi, dia pun tinggalkan je barang tersebut kat atas tembok pagar. Oh ya! Masa saya on my way back from CS, dia ada call, tanya saya kat mana lalu wish Happy Birthday. Saya konon-konon minta hadiah tapi dia kata dia takda kat JB, sorrryyy.. So I told him that I was joking. Seriously it was a joke!! Beberapa minit lepas saya sampai rumah, tudung pun tak sempat buka lagi, dia datang & letak hadiah kat tembok. Okay tu je.. hahah..


And this is from The Pink Panther!! aaaaaaaaaaaaaaaa sweeeeeeeeeeetttttttttt like cotton candy! aaaa diabetes! diabetes! hahaha.. How I LOVEEEEEEEEEEEEEEEE PASHMINAS!! Tentiu The Pink Panther... =)


On that day pun saya pakai pashmina. Sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
Demok? Who cares? Comel apa. hahahahaa dont puke! Ni entry birthday saya! Please forgive me for my annoyingness & stupidness........... Untuk kali ni saja sayang........... haha..




Thankssss semua yang sudi meringankan tangan SMS, WALL POST & CALL saya for wishing happy birthday...

Saya tak sweet sangat macam you ols, kadang-kadang dah tahu pun esok birthday orang tu, bila tiba harinya saya lupa nak wish. Bila tiba hari esoknya pulak, bukan nak wish happy belated birthday pun, buat bangang jerrrr... Saya tak sweet..sungguh! 

Sebab tu kalau ada orang yang sweet terhadap saya, saya terharu sangat! Terharu gilaaaaaaaaaaaaaaa nak pengsan.. Tapi kalau ada orang yang tak sweet, saya pun tak kisah coz saya faham perasaan dia yang malas nak jadi sweet macam saya..hahaha..

Tapi kalau mood sweet saya dah datang, saya akan jadi sweet sesweet sweetnya!!! Seriousssssssssss!! haahaaaaaaaaaaaa cmon dude...this is my birthday's entry!

Oh, saya tak dapat free call.. Sebab tu takda call sapa-sapa. Saya beli nombor saya sekarang masa saya form 2, register pakai IC ayah gue. haha.. Nak buat Youth Club pun tak boleh sebab aaaa ayah gue lahir tahun 1969 kot! Youth Club sampai umur 25 tahun je masa tu....aaaaa.... Sokay mayn.

Semua orang sangat baik hati sebab wish saya... Saya terharu lagi. ARGH... Kat facebook tu aiyoyo guwe baru je plan nak balas semua...wajib pika!! you have to reply all those wishes!! tapi apakan daya guwe.....

I do read all of them.. Yang saya tak sangka akan wish pun dia wish! Saya pelik macam mana semua orang boleh rajin nak wish sedangkan kalau saya lah kan, KALAU SAYA, nampak kat facebook tu today is si polan bin si polan birthday, si polan binti si polan birthday, belum pernah saya ringan sangat jari jemari ni nak taip HAPPY BIRTHDAY! haha... I told you kan, haku tak sweet langsung. Nyampahs.. Mungkin sebab jenis haku ni, kalau nak wish, mesti bombastik sikit. Tu yang tak berapa rajin nak cipta ayat metafora hiperbola personafikasi untuk wish birthday you ols. hahahahadooiii... Tuntasnya, takde birthday wishes dari guwe... ;p




Ish syok pulak buat My Birthday's Entry ni. Oklah sepanjang Jun ni saya nak buat entry yang syok sendiri lah semua. Cmon cmon, its my birthday's month! june beb june! hahaksssssssss!

8 comments:

Nzyrahun said...

HAPPY BIIIRRRRRTHDAAAYY SISSS !! HEHEHE

Fateen Insyirah said...

Happy Belated Birthday sis ! :D

azalia hjsalleh said...

woahhhhh afqh ada hard core fans nieeeee
dia mmg sweet laaaaaa
pe pun hbb dear

Afeeqa Hazwani said...

Nzyrahun,
thankss darlinggggggggg~

Fatin Insyirah,
hehe thank you!

Sis Azalia,
haha takdelah..
thx btw dearie =)

Dimas 'badunk' Marsono said...

Happy belated birthday Afeeqa. Wish you all the best. Sorry i miss it by that much. Have fun! Salam pertemenan daripada saya di Indonesia :)

Afeeqa Hazwani said...

thanks Dimas!! hehehe salam perkenalan =)

Dimas 'badunk' Marsono said...

Saya ni tak terlalu paham bahasa melayu, sebab saya ni seorang jawa totok. Tapi sebisanya saya akan mencuba untuk berbicara dalam bahasa melayu dengan fiqah. Sebab tu mohonlah dimaafkan apabila ada tutur kata yang salah ataupun tidak berkenan di hati fiqah. Pukul berapa ni kat tempat fiqah? Belum mengantuk ke?

YI said...

hey.birthday you lama lagi laaa