Yours Truly;

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Friday, June 3, 2011

Cerita Pendek Kegiatanku Minggu Ini..hihihi

Assalamualaikum darlingssssssssss ♥!

Oh gosh..sungguh sukar untuk daku update entry baru sekarang kan? Walaupun ketika ini daku sedang enak menjalani cuti-cutikuu...wuwu walaupun dua minggu sahaja...sokay for me...asalkan cuti... Daku telah memanfaatkan masa dan hari yang ada dengan melihat-lihat dunia luar kerana daku rasa sudah lama sangat daku terperap di dalam kepompongku iaitu rumah dan sekolah. HEHE.. Alhamdulillah....

So, let's start the stowi before I'll go merepeks merabans.. Guwa rasa skill menulis blog pun da hilang aaa.. mencik mencik!! So guwa update sesimple yang mungkin lah eh sebab mood guwa hampir hilang dah tadik masa upload gambar... (bab paling malas sebab nak resize lah, cut copy move lah, edit lah, whatsoeverrrrrrrrrrrrrrrrrr)

Tajuk entwi pun CERITA PENDEK kan....


Tuesday, 31st May 2011.

Saya telah pergi dating dengan nama dirahsiakan. Kami bersama berdua menonton Fast & Furios 5.. arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh two thumbs up!! Lima BINTANG!!! sorry titew excited terlebih..... Kami menonton di tempat dirahsiakan juga...hahakss... Jap nak tiba-tiba..




Hola Senor!! Eres hermosa! Puedo llgar a conocerte? tal vez ir a una cena con velas? heeee...



Oh yeah!


Darling bought me doughnuts form J.CO which is vewi yummaaaaayyyyyyy!! Muchas gracias mi carino! tehee teheee...


Darling brought me here! Had our lunch at err malas nak cakap. We ate rojak asma which is superbly yummmaaaaaayyyy oso! Kalau terror, buatlah DNA tengok tu tangan sapa...haha... Kalau terrorlaaaaaaaa...... :P


Wednesday, 1st June 2011.

Watched KARAK with Bee & Zaini. Thanks Zaini fr your gentlemanness coz accompanied both of us yang sumpah penakut giler neh!! Tengok tutup-tutup muka pakai bekas popcorn & chachos apa kess??! hahaha.. Bee lagilah....agak-agak hantu nak muncul dia dah tutup muka dulu.. Pastu tanya, 'Fiqa, dah?? Ada apa tadi?' hahaha serupa takyah tengok! haha lawak ahhh haku tengah ketawa nih...haha bee bee.....



Me with my demok face, Bee my bebeh and Zaini :)



Me with my bebeh agaiiiinnnnnnnnn...

Saya tak cakap Karak tu best dan tak cakap pun tak best. But I got something from the movie yang saya rasa sangat errr i dont know the suitable word but i think its err VITAL? Ohhh i dont want to force myself to think about the suitable word.. haha

Actually, when we recite ayat kursi, we have to know & understand the meaning. Neither memorize it nor dont understand the meaning. Its NOT ENOUGH.

Kalau nampak hantu pun pastu kau baca, hantu takkan lari lah sebab kau hanya sekadar baca jer! haha adakah contoh ini okay?
Hantu tak takut punnn...


However, when we recite al-Quran, we have been adviced that we HAVE TO read & understand the meaning!

Baca je tapi tak tahu makna memang tak dapat apa-apa sangat kot kan?

Walaubagaimanapun, part yang Sheira Ayob tu baca maksud ayat kursi, buat bulu roma saya meremang.. Sebab masa tu baru tahu maksud ayat kursi... Selama ni tahu hafal jer...isssskkkkkk......



Thursday, 2nd June 2011. Duduk rumah jer......... haha.. Ada..ada..ada aktiviti.... Tapi rahsia... haha janganlah nyampah kat I......


Friday (which is today), 3th June 2011.

Makan rojak asma lagiiiiiiiiiiii......


My darling Rah & My darling mum!


Aaaaaaaaaaaaaaaa nak makan lagiiiiiii......




Went to Jusco Tebrau City to buy some errrr somethingss? malas lah nak cakap banyak..haha

Ibu bought me a pair of wedges! Wedges ker? Entahlah... Bolehlaaa panggil dia wedges.. Lepas beli terus pakai sebab kakiku yang manjew ini dah mula sakit-sakit sebab pakai wedges jugak yang setinggi 5 inches...okayyyy fine................ sakit sampai sekarang.. sebab tulah saya lebih selesa dengan sneakers.. bolehlaa sneakers asalkan pink.. comel sikit... hahahahaha....



Me todaaaaaaaaaaaaayyyyyyyyyyyyyyyy! haha kenapa banyak A dan Y ni?



Got some video oso tapi malulah nak upload. I kan pemaluuuu...... Ohhh dont puke here! haha! Toodles~~~~~~

Oh! Sorry I was gedikz in this entry, hahaha... Already in fine condition now.. I'm gedikz sometimessss... Ada haku kesaaahh?? hahahaha

XOXO ;)


1 comment:

alfi kasran said...

sedapnya donut tu..eh eh comelnya orang tu ;)