Yours Truly;

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Sunday, May 15, 2011

How Do I Organise My Hijabs

Haiiiiiiiiiiiiii! I'm back with new entry! Heh. Entry ni sepatutnya merupakan entry 5 Mei tapi errr.. telah menghadapi masalah yang sama seperti entry sebelum ini (NEF file)..hihihihi.. sorryleww..

Pada suatu malam yang bosan & dingin, mood saya untuk bermain dengan kamera telah tiba lalu tecetuslah idea untuk menghasilkan entry ini. Well, idea tu memang banyak dan sentiasa ada je CUMA inisiatif untuk melaksanakan idea tersebut macam agak liat sikit ah..heheh..


Mempersembahkan..........................................................



Yang tersorok di dalam bakul ini merupakan yang takkan dipakai & tak tahu nak dibuat apa..
hhmmmm...



Yang selalu dipakai dan yang agak tak selalu dipakai digantung di komplement yang dibeli di Ikea ini. Bersepah-sepah dan menyakitkan mata! haha



Tadaaaaaaaaaaaa! Disusun mengikut warna! Tiru idea Sis Shazwani Hamid. Tapi dia punya komplement ni ada 4 kot! Lotssssssssss! Gewam!


Ada juga yang belum pernah sempat dipakai......... Saya ni pula jenis yang kalau selesa dengan satu tu, satu tu jelah saya pakai. Saya sekarang ni suka pakai pashmina je sebab besar, tebal, panjang & lebar. Lagi satu, dia tahan lasak untuk orang yang loqlaq macam saya. Nak tahu loqlaq tu apa hangpa pi tanya oghang utara naaa..

Kebanyakan yang silk, cotton, polyester ke, memang TAKKAN pakai lah kot. Kalau ada event je rasanya baru sesuai. Tu pun, saya kecek kat ibu tudung FAREEDA sebab nak pakai untuk event yang mungkin bakal dihadiri atau masa raya nanti. Jadi, yang silk yang pernah dibeli kat Arzu ke, memang good bye lah.. errrr... Lagipun terlalu mahal macam tak worth it. Saya kalau tudung yang agak-agak macam tak worth it ni memang good bye lah.. haha. Contohnya saya pernah beli selendang Ariani berharga RM 99. Kain terlalu lembut! Tak boleh lasak..errghhh guwa tensen...tensen...



My almari baju yang dah sarat tapi okaylaa masih boleh tampung lagi..ehekk.. Cuma nak cerita berkenaan laci kedua dari kanan tu. Laci pertama dari kiri & kedua dari kiri juga laci keempat takyah cerita lah ek apa kandungannya.. heeeeeeeeee..


Laci kedua dari kanan ini sebenarnya mengandungi inners, socks & belts.


Bersepah jugaaaakkkk........ :(



Different types of inners :)

Kat atas sekali dari warna hitam hingga pink tu merupakan inner neck covered. Kesemuanya beli dari Radiusite.
Dibawahnya, grey hingga light pink tu inner syria dari Najjah yang paling selesa dalam dunia!!
Dibawahnya lagi, inner cotton biasa. Bolehlaaa tapi tak sehebat Najjah. Najjah ni agak mahal laa RM15 satu tapi berbaloi! Suka!
Bawahnya lagi, inner syria juga tapi ada outer dia sekali. TAK PERNAH PAKAI. Siapa nak? PM me. teheee... *dark purple (purple manggis), gold & light blue.
Baaaawaahh sekali, inner syria juga tapi dari jenis lycra. Errr cotton is better ! Lycra dia suka bergerak lah bila pakai, dan... licin.




Belts. Tak pakai dah. Nak? pm me. :P



After susun!! Waahh kemasnya Pika! Suka suka!



Memenuhkan keseluruhan laci dengan socks juga my school's tie. teheee...







So, how do you susun & perkemas all your hijabs girls? Jangan letak bersepah & begitu sahaja sebab tudung ni mudah rosak especially yang silk lah kan jadi penggunaan komplement tu merupakan yang terbaik tauu! Good Luck!

XOXO

6 comments:

Nurul Fifi Amalina said...

I think fee boleh buat sales kot. shawl yang tak guna tu boleh jual. At least you got something kan $$$. HEHE

W A W A said...

wow ! banyaknyeeeee . jeles jeles .

Dea said...

wahhh..bnyk nyer...yg xpakai tu, post kat sayer je la..:P

Afeeqa Hazwani said...

Nurul Fifi Amalina,
sdg bercadang begitu but tak tahu lah camne...hehehe.. thanks btw dear!

Wawa,
byk yg dah tak pakai... T__T

Dea,
boleh2!! heeeeeee..

Nadia Khan. said...

hahaha banyaknye feeee!

i setuju gila dgn inner najjah tu memang terbaik dalam dunia walaupun mahal! tapi selesa sgt bila pakai! kan kan :) hehehe!

Afeeqa Hazwani said...

haa betul! selesa saje di atas kepala kan! mmg worth it lah! ;)