Yours Truly;

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Sunday, April 24, 2011

What I Did Last Night

Assalamualaikum.. =)


Nampak gayanya saya hanya update blog seminggu sekali ja. Pathetic sungguh.. Well, besides i have less time, i also have less idea to create such a fun & interesting entry. Kalau cakap berkenaan story tu memang banyak....tapi takkan semua nak cerita..hihihihih.. Entry berkualiti saja yang boleh ada dalam blog ini! HAHAHA haruskah kukata begitu? Tidak harus sebenarnya.. Cuma hukumnya merupakan wajib. tehehehe..chillax jangan bengang bengang.

Hari ni Ahad kan? Tak jenguk Rah pun coz this friday dia dah balik dah. Ayah dengan ibu je yang pergi sebab ada mesyuarat PIBG di samura. Ok juga saya tak ikut sekali sebab kalau saya ikut, jangan harap blog ini akan diupdate! Kesiaaaann blog.....


Hm! Lets go!

I wanna share with you guys on how to make flash cards which you can bring it wherever you go and read it whenever you want. Of course lah mende alah ni contains benda yang berguna..contohnya soalan-soalan pendek yg datangnya daripada subjek-subjek yang engkau amek for exam kan. Soalan berada di hadapan kad (padahal kertas a4 jer), manakala jawapan berada di belakang kad. Means, soalan kat depan, kau pusing je kad tu ada jawapan. Menurut pakar motivasi Osman Affan, kaedah ni lagi berguna daripada kau tulis jawapan semata kat nota kecik kau tu. Maksudnya bila ada soalan, ianya akan permudahkan lagi untuk kau jawab soklan masa exam nanti. Yelaa kalau kau hafal jawapannya jer, kadang-kadang mungkin soalan dia berbelit sikit je kau dah pening. Jadi, digalakkan untuk tiru soalan daripada soalan-soalan exam sebenar & bikinlah flash cards kau sendirik. Sorrylah kalau kau tak paham eh sebab i'm not a good explainer. hahakszzzz... Tapi sungguh tinggi harapanku agar kau tahu apa yang haku cuba sampaikan inih.





Sehelai a4 paper yang telah dijadikan 8 keping cards. Pepandai lah nak jadikan dia 8. Lipat-lipat lepastu potong je guna pembaris like i did. Pakai gunting lambatlah... Haku semua nak as fast as lightning jer...




Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...



Sementara itu, jom dengar my killer song evah...feel feel kejap..eh haku rasa lama aku feel dengar lagu ni.. tergendala kejap projek haku tadik..issskkk.... ;p
*Soundtrack Hikayat Mengong Mahawangsa. I was trying to feel stupid when i've spelled Merong as Mengong. haha tolonglaaahhhh Pikaaa.....



Contoh soalan. Subjek yang saya sedang buat ni merupakan Pengajian Perniagaan.
Oh ya, sila tengok jawapan kat belakang buku. Senang sikit hidup kau..takyah nak selak-selak buku nota lagi..









I took my dinner for awhile.. watched Majalah 3 & terpegun dengan kecomelan Nurul Syuhada. :P
Gedebak gedebuk.....

Skodeng blog yang paling saya minat (rahsia)....sampai saya rasa bosan dan mata pedih sebab blog tu warna putih semata...sobbss... *macam blog apikah hajwani jer....








Lalu flash cards saya tak sepenuhnya siap. Sambung hari ini (ahad)...


Tupun kalau Naurah dan Piyah yang dirindui balik awal hari ini bolehlah saya sambung buat flash cards saya ni...


Buat anda semua, GOOD LUCK & SELAMAT MENCUBA! Trust me, kaedah ini sangat berkesan untuk anda mendapat A dengan mudahnya di dalam semua subjek! InsyaAllah... =)








Masa untuk tidur......apply vaseline.....on feets, hands, jari jemari whatsoever....









And ready to sleep! :)

No comments: