Yours Truly;

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Saturday, April 9, 2011

Around Muet's Speaking Exam

Assalamualaikum! I'm back! teheee..

Sorry.. This is my habit..which always change my layout since errr...

Gemini memang cepat sangat rasa bosan. Rah selalu marah bila saya selalu sangat tukar layout. Hmmm... Apa-apa pun, esok mungkin saya akan ke Samura untuk menziarahi Rah! Yayaaayyy..

*Ada siapa-siapa tahu nama panjang bagi samura? Bukannya Sains Muar (di mana Muar tu terbalik jadi Mura, haha wadde? lol ;p) Tetapi sebenarnya, Sains Muar Royal Academy.

Takde apa sangat nak buat malam ni..sebab saya dah lama sangat kot tak rasa boleh relax camni.. Ohh bahagiaaa...

Hari ini merupakan hari persekolahan. Nothing much we did at school except keep practising for our muet speaking's exam which will be held next tuesday. Err dari pukul 8 a.m hingga pukul 11 a.m saya, elice & asmira (sesi pagi ada including Mai, sesi tengah hari ying hui pulak) asyik practise through the script that teacher gave us before sampai naik bosan sangat & mengantuk sangat & nak balik sangat. Akhirnya, kami berempat bukak topik lain (random topics) yang agak-agak fun hingga tup-tup dah pukul 1.15 p.m. & its already balik time!!! Nak tahu topic apa? It was Elice idea, she asked me first, Feeqa lets discuss about your favourite life partner? His characteristics perhaps? You start first, I really want to know. HAHA it was really fun & exciting!

Tak sangka pulak me & Elice mempunyai cita rasa yang sama. Saya buka lah cerita di mana saya tak suka someone yang asyik tanya soalan yang sama & tak pernah ada transformasi atau idea yang kreatif, balik-balik soalan yang sama & biasanya paling banyak pun empat patah perkataan jer. Ergh, boringgggggg.....

Hai, tengah buat apa?
Dah makan?
Sihat?

Ying Hui also agreed with me & Elice! HAHA ying hui kata, kalau dapat sms soalan tengah buat apa je mesti dia tak reply. its boring guys! Be more creative! especially with a geminian like me yang cepat sgt bosan & suka sesuatu yang surprise & baru & fresh!! :P

Begitu juga dengan lelaki yang suka cemburu buta, tak memahami, merepek & bak kata elice, morone guy. Saya tak cakap, elice yang cakap, hahaha.. Lelaki yang bila kita minta pendapat dia, dia bagi jawapan yang tak macam jawapan & sebenarnya dia tak tau apa-apa pun apa yang kita tanya tu & pretends macam tau lepastu bagi pendapat / jawapan yang sengal. Ini namanya tak matang. Elice kata lagi, dia sangat suka akan lelaki yang mempunyai confidence level yang tinggi, brilliant & intelligent. Elice juga setuju akan kata-kata saya which is tak kisah walaupun si dia berpuluh tahun lebih tua asalkan matang, tak merepek & mempunyai confidence level yang tinggi, boleh beri pendapat, bijak etc. Oh tidaklah berpuluh tahun! paling banyak pun 10 tahun je kot.. haha..

Kami juga langsung tidak kisah akan paras rupa. Eceh..haha.. Ying Hui buat lawak dengan mengatakan, 'When we wake up at night, suddenly feel damnly shock coz we see a super duper ugly ghost beside us..ugly giler!! after a few minutes, baru teringat yang tu husband kita bukannya hantu.' Wadde???

Kamonlah ying hui, not that ugly....teheheheheheheee...

We jumped from topic to topic & akhirnya secara tiba-tiba buat conclusion untuk takut untuk berkahwin! Argh, such a hard topic. Biarlah menjadi rahsia kami berempat..hihiks..






Guys, just now i've read my old entries around 2009. Almost 2 years before.


And I saw something that i really rindu mayynnnn....

Persoalannya, bilalah nak jadi kurus macam tu balik? Saya juga realize something.. Wajah yang sangat keremajaan! Well... sweet 7teen gitchuuuu....haha..

apa-apa pun saya bersyukur dengan apa yang saya ada sekarang. i'll never kutuk my own figure yang Allah telah reka dengan cantik & sempurna. I'll kutuk berkenaan gemok sahaja coz tu bukan Allah yang cipta, tu kita yang cipta! uwaaarrghh...
Cuma nak ingatkan pembaca, perempuan khasnya. Saya perasan sesuatu, bila upload gambar di mana-mana; facebook or blog, mesti caption akan kedengaran begini, tengoklah wajahku yang hodoh, gemok, hidung kembang kempis, berjeragat, tahi lalat bersepah, muka berlemuih! Sila scroll laju-laju kalau taknak tengok! errrr..

Apa yang saya cuba cakap sekarang, kebanyakan mereka ini sememangnya sudah cantik jelita. Takda langsung & tak sesuai langsung & tak kene langsung dengan caption yang ditulis sendiri itu. Apakah motifnya? Tak bersyukurkah anda dengan kurniaan Allah yang sememangnya sangat indah itu?? Saya merayu, agar janganlah anda menulis sedemikian. Kalau muka memang berlemuih takpe kot.. Ni, kulit umpama telur rebus yang baru dikupas kulitnya, hidung umpama seludang, bibir bagai delima merekah, pun tulis caption yang takde kena mengena tu dok watpa? Awaaat? Habaq maaaiii!

Kamon, jadi bersyukur. Ucaplah Alhamdulillah selalu k!



Barakallah,
A :*

2 comments:

Ieka Ahmad said...

Suka tgk awak :D comel and cantek !

Afeeqa Hazwani said...

hihi.. awak juga Ieka Ahmad =)