Yours Truly;

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Thursday, February 3, 2011

How to hide those lemaks on your beautiful cheeks? ahahaha

Assalamualaikum..


Ohhhhhhhhhhhhhhhhhhh beloggg sungguh daku merinduimu. Rasa macam dah lama sangat tak menulis benda merepek-merepek dalam belog nih. Bukan takde idea tauuuuuu.. idea memang sentiasa je ada (heheh) tapi disebabkan broadband cap ayam yang tiap kali hujung bulan dan awal-awal bulan camni dia suka buat perangai, lepastu nak update belog jadi cam tak osem dah sebab idea pun dah malas nak keluar lepastu kaaannn kalau pergi www.blogger.com pun loading macam betul-betul nak menduga kesabaran daku dan tuntasnya belog tak terupdate-update sekian terima kasih.

Eh belummmmmm belummmmm habis lagi entry ini. Memandangkan line internet ini sedang bermurah hati dengan saya dan mungkin dia dah bosan asyik nak moody dan kemudian buat orang moody, jadi dia pun jadi baik hati hari ini. Kesimpulannya, di kesempatan ini, saya pun mengambil kesempatan atas kemurahan hati broadband cap ayam saya ini. *Tak perlulah beritahu apakah cap ia yang sebenarnya, cukuplah saya gelar dia cap ayam sahaja sebab susah sangat nak berjasa kepada pengguna internet tegar di rumah ini. Hehhh

Dah lama rasanya tak jalan-jalan hiburkan hati di belog-belog kegemaran saya. Memang betul-betul hiburkan hati sebab selalu ketawa sorang-sorang bila baca belog-belog feveret tersebut. Dah lama juga tak cuci mata di belogshop feveret seperti radiusite dan najjah. Cuci mata ke cuci mulut ek sebab tiap kali bukak belogshop yang best best kan mesti drooling macam nak gila. Ulang taip, macam nak gila. HEHEHE............. Oh ya, jalan-jalan kat belogshop kan, saya rasa sama je macam kita window shopping dekat mall kan. Cuma tak dapat nak belek, sentuh, pegang jelah. Window shopping kan terapi yang boleh memberi ketenangan buat si pewindow shopping. Terapi, terapi jugak. Tapi apsal haku tak boleh berasa tenang langsung sepanjang haku window shopping kat belogshop hah??? Kenapa asyik menggelabah?? Kenapa asyik droolinggggggg...uwaarrgghh tension tension. haha


Taraaaaaa.... Me & Rah latest pikcah*sebutan picture secara mengada-ngada.


I prefer photo daripada pikcah. eeuww yuckss geli kot ejaan dan sebutan pikcah tersebut.. ahahaha

*Credit to Cikgu Fidz. Saya copy pikcah ini daripada facebook cikgu. eheeeee..

Oh yeah my bebeh sekalian sila lihat wajah latestkuh yang sangat montel itu.. ahahaha.. Terserlah pipi tergedebeh ku pabila memakai syria. Sebab tu sekarang tengah kumpul koleksi inner neck banyak banyak banyak. Sebab taaaauuuu inner neck sajalah yang mampu menutup pipiku yang selalu sangat terkeluar daripada framenya itu.




Tadaaaaaaa~~~ Ni lah inner neck cover. Eh yang kaler kelabu tu tau. Ye aaaa... saya tau pipi masih terkeluar kaannn... Tapi tapi tapi! Cubalah bandingkan dengan gambar atas, yang mana satu lemak pipi paling banyak sekali terkeluar? HEHEH..


Inner neck cover ni boleh didapati di radiusite.com. My feveret belogshop! Berapa kali nak cakap kaannn....heee.. Inner ni pendek je, sekadar tutup leher. Pakai pun kat dalam kan.. kat luar tu pepandai aa lilit selendang. tapi memang syok ah. Khas untuk mereka yang berpipi tergedebeh. Atau mereka yang pipi banyak lemak terlebih. Tapi tapi tapi! Mereka-mereka ini maintain comel hokaay.. haha. Selain tu, inner neck ni juga merupakan jalan penyelesaian untuk korang yang selalu tetas-tetas inner syria untuk nampak muncung sikit yang kononnya dapat membujurkan muka korang tu kan. Tak, tak, jangan lakukan pembaziran dengan cara sebegitu. Sayang je inner syria korang bila korang tetas dia camtu.. Baik beli inner neck cover ni terus. Senang cite. =)



Haaa you olssss inilah dia wajahku tatkala memakai syria lalu lihatlah pipikuuuuuuuu ituuuuuuuuu!!!


Berbeza beno dengan bentuk muka Kak Ct yang bujur tu..ahaha. Cantik kan Kak Ct.. Dah kawen dah diaaaa.. :)

Oh ya, kalau nak pakai syria, tidak digalakkan untuk menutup dahi. Macam ada yang kurang. tak tahulah apa yang kurang. Mungkin kalau tutup dahi, muka nampak macam sempit gitu. haha saya pun tak tahu lah sangat tapi itu apa yang saya perasan lah kan. Kalau nampak dahi, rasanya lagi nampak selesa dan kemas.

Dulu-dulu masa mula-mula pakai syria pon saya pakai anak syria tu ke depan. Tapi setelah belek-belek muka Kak Syarifah Nur ni lama-lama, rupa-rupanya, dia pakai anak syria ni nampak dahi. So, untunglah kalau siapa-siapa yang punya dahi yang luas. hehee


Kak Nur yang cantik bangetz! My idol! hee tantek tantek! Comeh-comeh!

5 comments:

Lupi said...

pipi tembam!

SYAFIQ TENGKU said...

dulu sy gmuk..putus cinta jd kurus..hehe

awk meh layan vid arahan saya(^^)v

Ida Fahani said...

comelnya lar...hehe..penat tunggu awak approve friend kat FB

Afeeqa Hazwani said...

lupi, ahahaha

ida fahani, sorry internet slow..... skrg bru okay.. akan diapprove secepat mungkin =)

Faa Niza said...

fifi, pipi i pun tembam tauu ;) i rasa kalah u, i punya more tembam!!! haha ;)