Yours Truly;

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Sunday, December 26, 2010

Telok Chempedak, Kuantan @ Jalan-jalan Carik Makang


I LOVE YOU NAZRAH. I used to call her NAZRAH lately. Macam comel. Kalau marah je baru panggil RAH. Sebagai contoh, RAHHHHHHHHHH!!! Errr.. Tak ingatlah bila last marah gila dekat dia. Well, budak dah besar & getting mature dari hari ke hari kan, dulu-dulu selalu kena marah, lama-lama jadi baik lah dia.. heheh..





Nazrah loves pantai so much! Dia berangan nak honeymoon dekat Jeju Island, Korea. Feeqa pulak berangan nak honeymoon dekat Surfers Paradise, Gold Coast, Australia. Ihihihi... Tak kisahlah mana-mana pun as long as berdua bersama, di mana-mana tempat pun akan ku gelar ia as bulan madu di awan biru tiada yang mengganggu...bulan madu di atas pelangi hanya kita berdua mengecap nikmat cinta yang putih tak terbanding sesuci embun pagiiiii....

BAIKLAH NEXT!









Sangat pale. Tahu dah... Muka lapar memang macamni..







Malamnya seperti kebiasaan (kalau datang Hyatt Kuantan laa), tak sah kalau tak feeling-feeling mendengar deruan ombak sambil menikmati hot chocolate & marble cheese cake! Walaupun mataku sudah layu apatah lagi selepas menikmati hot chocolate, harusku segarkan jua mataku untuk feeling-feeling romantis walaupun Nazrah berada di sebelahku, Fa di hadapan Rah & ayah berada di hadapanku. Romantis anak beranak lah kan :)


MINE.

Hot Chocolate & Marble Cheese Cake.










NAZRAH'S.

Oreo Mousse Cake & Vanilla Milkshake.



Tak lupa ayah punya Banana Split yang sangat menggoda jiwa! ARGH IT'S SO NYUMMAY!








Nazrah sedang menikmati Oreo Mousse Cake nya.













Dipendekkan cerita, tak sah perjalanan pergi atau balik yang melalui Rompin jika tak singgah makan tengah hari untuk menikmati udang galah paling menggetarkan jiwa ini! ARGH jiwaku bergetar-getaran bila tengok balik gambar di bawah ini!



Bersama budu atau belacan untuk menambahkan KICK!




Singgah juga di Mersing untuk minum petang.

Nazrah's Chocolate Milkshake.




Feeqa's Nescafe Tarik yang paling sedap pernah rasa ever!




Daaaaannnn.... Muka bahagia kerana seronok menikmati percutian yang boleh dikatakan sebagai Jalan-jalan Cari Makan neh...hahahaha!







Dan jangan lupa snap spesies beruk yang berkeliaran di sepanjang jalan Rompin-Mersing. Their sangat cute!
The mommy with her baby! CUTE! :P









Bila dah makan banyak, mari kita kerjakan lemak yang mula berkumpul di dalam tubuh ini dengan menggunakan alat ini!!! Lets burn the fat! The stupid ugly fat!




Satu kali sehari, kalau rajin, saya cuba sedaya upaya untuk membakar sebanyak 1000 kilojoule kalori. Petang tadi saya berjaya bakar sebanyak 1045 kJ kalori. Saya gembira tapi tak guna juga kalau esok saya tambah lagi 500kJ kalori. Memang tiada gunanya berhempas pulas. Mesti ada inisiatif yang tinggi ye kalau nak slim ye si gemokz.

SOBS.

Saya kena teruskan pakai Premium Beautiful lah. KENA TERUSKAN.





Apa-apa pun, mari berbalik kepada my feveret quote ever, Life Is Short, Make It Sweet. EHEHEHE..

XOXO

No comments: