Yours Truly;

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Wednesday, September 22, 2010

Anugerah Allah :)

Berpeluh sakan harini! Maklumlah jadi bibik dekat rumah sendiri....

Well..ni la dia Afiqah Hazwani kalau nak tahu. Once bila takde siapa-siapa dekat rumah, she can perform well. HeHe. Maksudnya, kalau takde bibik (Kak Yuni) dekat rumah, I can perform well lah! Sebab kita tahu theres someone yang boleh diharapkan to do this and that. Bila takde siapa-siapa yang patut diperlakukan seperti bibik, so lets volunteer jelah. Weehuu..

Its fun you tahu! I love sweating actually. Sebab gua rasa gua sedar gua realize, gua malas sangak sangak nak jogging ke apa ke sebab gua malas sangak nak pakai suit bersenam. CEHWAH CEHWAH. Bersenam pun got suit huh? :P

Anyway, Sabtu ni Feeqa and gang masuk Nasi Lemak Kopi O. Wowowo, Feeqa adore gila sangak Sharifah Nur. Shes superbly pretty lah.





Haritu masa Wanita Hari Ini episod raya, Feeqa tertoleh dekat dia lepastu dia senyum selebar-lebarnya! Awww cair mak! Tapi paling Feeqa tak boleh tahan langsung kalau terjumpa Nurul Syuhada Nurul Ain. My Idol! Ada beberapa kali terserempak. Ishhhhhhhhhhhhhhhhhhhh rasa macam nak peluk-peluk je! Feeqa terus jadi gila bayang lepastu. Selagi tak peluk dia, selagi tu gila bayang. Kenapa dia terlalu comel di mata Feeqa? KENAPA?




She's too comelicious and delicious. I loike!! :D


Baiklah. Sebelum I hilang idea, betterlah I proceed to the idea yang sedang berlegar-legar di ruang legar mindakuh. CEHWAH.

Feeqa bukan lah nak masuk bakul lepastu angkat sendiri ke apa kan, you know lah peribahasa...janganlah bayangkan Feeqa masuk bakul picnik ibu Feeqa lepastu Feeqa angkat sendiri OH APA INI?!

OKAY.

Tapi Feeqa ni kan, jenis ingatan kuat. Takdelah kuat gagah perkasa ke apa sangat kan, tapi bayangkanlah apa yang berlaku masa Feeqa 2 tahun pun Feeqa ingat lagi. Feeqa ingat lagi masatu dekat Puchong Perdana, ibu kerja, ayah pergi belajar, ibu tinggal Feeqa dekat rumah nenek depan rumah Feeqa tu. Dekat situ, ada lagi sorang budak nama dia ERRA. Taktahulah ERA ATAU ERRA tapi Feeqa sedarlah masatu ramai orang panggil dia ERA atau ERRA whateverlah. Nenek tu macam sayang lebih dekat ERRA. Taktahu kenapa. Feeqa selalu terfikir, Feeqa nakal ke? Suka usik barang dia ke? Kencing bersepah ke? Feeqa tak faham. Yang Feeqa tahu, Feeqa selalu menyusahkan dia bila Feeqa gedik nak duduk sorang dekat rumah lalu menyebabkan dia kena selalu tengok-tengokkan Feeqa. Feeqa nak duduk rumah sorang pun sebab Feeqa taknak pergi rumah dia sebab dia pilih kasih. KONONLAH. Feeqa masih berumur 2 tahun masatu tapi Feeqa berani duduk rumah sorang dan sudah ada perasaan macam-macam. Feeqa reti. Boleh berfikir secara waras dah masatu. Weeheehuu

Eh apa yang aku dah melalut ni?

Alaa intro je tuuu...you ols ni....

Sebenarnya, Feeqa cuma nak sampaikan, Feeqa juga ingat Feeqa pernah berkawan dengan siapa dan siapa. Bayangkanlah kawan masa 2 tahun pun Feeqa ingat kan. Feeqa tak pernah lupa kawan..setakat ni alhamdulillah Feeqa ingat lagi kawan-kawan Feeqa...

=)

Cuma nya...kelemahan Feeqa, Feeqa tak reti sangat nak helo2 kawan-kawan Feeqa selalu. Taktahulah kenapa ek..sebab Feeqa kedekut credit ke? Agaknye lah kot kan :P

Tapi Feeqa ingaaatt taw you ols....jadiknye....kalau orang kata Feeqa lupa kawan, meh sini heret dia depan Feeqa!

Feeqa tak pernah lupa. Lagi-lagi kalau yang selalu buat perangai sama-sama Feeqa, degil, nakal, kelakar, dan lain-lain lagi. Memang Feeqa ingat. Takpayah nak ingatkan Feeqa sebab Feeqa yakin Feeqa remembers everything! More than you think!

Entahlah kan. People do mistakes. Nobody is perfect..nak buat macam mana kan.. :)

Tapi Feeqa akan cuba improve lah kelemahan tu sedikit demi sedikit. Deep down inside, Feeqa rindu sangat semuaaaaaaaaaaaaaa kawan-kawan Feeqa. SEMUA ♥






Hmmmmmmmm...manalaa ayah ni tak datang datang lagi. Feeqa dah lapar ni. Dari pagi tak makan apa-apa..ngehee..


No comments: