Yours Truly;

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Monday, September 20, 2010

Feeqa is rinduing to write...

Memang. Memang rindu. afeeqahazwanydotblogspot kan my kekaseh.. Kesian dia dah lama kena tinggal.. Nasib baik semangat dia kuat, so dia masih lagi bertahan waiting for the owner to sign in. Teheeee..

As the finalis of Gadis Melayu Musim ke 3, memang Feeqa tiada masa langsung nak blogging dah. Cewah, macamlah busy sangak kan. Tak busy lah, tak..tak.. Cuma bila terlampau banyak benda yang nak kena fikir, memang tak sempat lah nak sentuh blog. Poor babyy... Sekarang ni sedang bercuti. So adalah sedikit masa senggang untuk tulis serba sedikit bahan bacaan buat you ols.

Serba sedikit je ya. Lots to tell, lots to story, tapi memang Feeqa tak mampu lah nak cerita semua! hehe

Hari ini hari Isnin. Hari naik persekolahan selepas beraya sakan. Feeqa suppose to turut serta tapi Feeqa masih lagi dikira berada di dalam program, jadi Feeqa tak pergi sekolah la harini.. ngehee.. Jadi, adik-adik, ibu and Kak Yuni juga atok semua pergi rumah lama. Well, dekat dengan sekolah kan.. So, Feeqa and ayah dekat rumah Skudai. Feeqa loves rumah Skudai. Tak tahu kenapa. Peaceful kot :)

Ayah suruh Feeqa masak. Feeqa tahulah masak sikit-sikit tapi tak lah lancar. Ish, kelam kabut jugak tadi bila dapur masak tak boleh pasang. Ish ish. Feeqa terpaksa lah tunggu ayah balik. Ayah bebel jugak sebab dia dahla balik kerja nak makan, tengah lapar gegila pulak tu..hehe

Akhirnya, siap jugak sardin and telur dadar. Haha! Mesti you ols ingat Feeqa masak gempak-gempak kan? Takdalah, paling gempak Feeqa boleh masak ... emm... tiba-tiba tak tahu apa yang Feeqa tahu sangat masak sampai gempak-gempak. Tapi haritu classmates Feeqa datang, Feeqa gorengkan mihun goreng. Feeqa rasa macam best je mihun tu. Bolehlaaa....berdikit-dikit.. :P

Cooking is fun. Language is magic.. hee tetiba.. Takdalaa tibe-tibe teringat dekat Cikgu Hafidzah... Rindu! Tu kan favourite quotation dia..kikiki..

Feeqa mengantuk. Harini Feeqa jadi bibik dekat rumah. Best sebab exercise! Feeqa kena turunkan berat badan, tinggikan kadar metabolisme juga stamina..hahaha..cey. Feeqa tak obses sangat nak kurus..cuma Feeqa rasa, I HAVE TO KURUS. Eh salah, bukan kurus. Turunkan berat badan ja. Tak sama okay dengan NAK KURUS. Lain tu....lain...lain.... Feeqa suka Halle Berry tapi Feeqa lagi suka Beyonce. Faham tak? Thanks la bagi siapa-siapa yang faham. Feeqa sayang orang yang faham bahasa. :P

Daa!

No comments: