Saturday, July 3, 2010

Kesalahan Bahasa pada Papan Tanda dan Iklan


Kononnya kami nak study tentang benda alah ini semua dekat library tapi LUPA minggu ini minggu pertama, library tutup. Ayah drop aku dekat library lepastu Didie datang and bawak kami semua pergi breakfast and kami pun berdiscussing. Kak Fadh tak dapat datang since Kak Farid call dia kata library tutup padahal ini semua Kak Fadh punya idea hehe... Sarizan tak datang, Abang Haziq pun tak datang. Yang ada cuma kami berlima, Me, Didie, Nadd, Amir and Kak Farid. Nasib baiklah ada Kak Farid! Dia lah satu-satunya harapan kami nak study berkenaan tajuk kat atas tuh memandangkan kami sebagai lower sis langsung tak tahu apa-apa. B.M baru je belajar sampai Bahasa Melayu Kuno.. :P

Cerita sebenarnya macam ini,

Aku, Nadd, Didie and Amir terpilih untuk mewakili sekolah untuk kolokium apatah nama panjang dia. Kena present tentang tajuk tuh la. Kerjanya macam dah last minute je kan sebab due date dah dekat sangak sangak dah.. Redha~



KESALAHAN BAHASA PADA PAPAN TANDA DAN IKLAN.



Kena letak kata hubung DAN antara kedua-dua jenis haiwan tersebut.



Kesalahan penggunaan imbuhan MEM. Sepatutnya MEN.



Kesalahan ... eh kesalahan apa ni Kak Farid? :P



Kesalahan ejaan.



Kesalahan ... aduh. Lupa. Hahahh


Salah jugak!


Merayau satu JB jugaklah semata-mata nak carik kesalahan bahasa pada papan tanda dan iklan ni hah. Sampai je Jusco Tebrau gamaknya. Hehee..

Usunglah bag sekolah berisi laptop tu ke hulu ke hilir... Haih Haih :P



Mentor yang comel sangak! ^^



Benda ni nak siap cepat. Harapnya dapatlah siap secepat mungkin. Cepat-cepatlah kolokium tu berlangsung... Hmm.. Jadi orang sibuk juga aku sejak dua menjak neh. Macam-macam nak kena settle. Ish ish.

Oh ye. Semalam merupakan Hari Usahawan. Awesome! Busy jugak, tapi kira okay lah kan tak balik maghrib sebab aku cabut awal pukul 4.30 teheeeeeee... And and anndd.......dapat masuk rumah hantu.. Tak takut tapi kelakar gila sampai tersembur-sembur saliva aku kat tudung Nani sebab ketawa dahsyat sangat! HAHA

Paling penting, cuma nak cakap dekat sini, aku tak pernah rasa sekolah ni seronok rupanya sehinggalah aku join form six nih. Guys, janganlah pindah mana-mana lagi! Duduk lah sekolah tu diam-diam. Apeng nak pindah dah this Tuesday. Walaupun kau macam sial, takda kau boring lah jugak weh. Amir pun macam nak pindah sebab dia tak beli nametag. Tapi bila tanya, taktau lagi...taktau lagi... Shuk pun macam nak pindah sebab ada dengar khabar angin gitu. The girls pulak, please jangan ke mana-mana ya! Pleaaasseeeeee ^^

I Love You guys!

9 comments:

Cik Akma said...

owh okay kedai KERITING rambut tu agak kelakar. hahaaa~

LUT said...

asal sayu sangat lagu blog u ni..

:(

Ieeko. said...

Comel la you syg ;'D

Afeeqa Hazwani said...

kak ma,

haha tapi rasanya macam kerinting, kan? teheee :D

Afeeqa Hazwani said...

kak ma,

haha tapi rasanya macam kerinting, kan? teheee :D

Afeeqa Hazwani said...

lut,

yeke? hahahaha hehehhee :P

Afeeqa Hazwani said...

dear ieeko,

tembam kan? hahaha :D

Ooήey™ said...

huhu...lega skit tension hatiku bila tgk2 ni..tq..

d!LLah said...

salam...
hai...
emmmm...keriting tu dah betul dah...