Yours Truly;

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Saturday, June 26, 2010

Nak move out. Nak!


Dah korek dah pond nya. Bukan pool, pond eh. Tapi boleh jugak panggey ikan punya pool. Bukan human punya pool. Haaa tahu tahu takyah explain dah.





Extension bahagian tepi, untuk dining room. Makan-makan nampak pond :)











Our room ♥
Rah and meeee :')
Lighting mesti kena romantis, baru kena dengan jiwa si penghuni bilik, huehuehue gelisss





Tengok lah bilik tak siap ni puas-puas sebab kalau dah siap dengan furnitures semua memang dah tak post dekat blog lagi dah ;P









Family hall




Extension at the back




Guest room



Main entrance, hihik..


Front view



Living room, dining room


Side view lah kira, hehe..

InsyaAllah nak pindah secepat mungkin. Kami semua memang tak sabar-sabar dah. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan licin dan lancar. Moga Allah permudahkan semuanya =)

Tema bilik aku dengan Rah? Kami sedaya mungkin akan menjadikan bilik ini seperti yang kami idam-idamkan. Tema pada mulanya nak buat English style tapi English style ni macam dah terlalu amat amat common kan, makanya seperti tema keseluruhan rumah, designnya agak moden dengan percikan comel comel di sana sini. Katil memang tiru katil princess (hahak) sebab dia ada kelambu heeeeeeee dengan furnitures seperti katil, meja solek, side tables, wardrobe juga meja study yang berwarna ivory (creamy creamy yummy)! And mesti gantung gambar banyak-banyak.. And mesti ada benda-benda yang comel dan unik! Annddd bilik mesti sentiasa wangi.. Macam biasa, pilihan pertama adalah wangian dari Lovely Lace. Gila sweeethanol!
*Dekat body shop ada wangian berasaskan rose, bau dia sebijik bau Lovely Lace sebabtu tak jadi beli sebab hidung kata, bau ini adalah bau bakal bilik kami, bukan bau perfume yang disembur di badan, hahah tak sesuai.

Oh ye, pilihan warna? Heee apa warna bilik princess? Ohh tak tak...tak semestinya pink. Kami main warna-warna lembut, tapi untuk tak nampak boring, kami akan campak sikit warna-warna garang seperti merah since aku pun suka merah sebab merah merupakan warna semangat dan warna keberanian!

:)

Kan seronok kalau pindah rumah macam pindah rumah dekat Sims. Kan best kalau nak design rumah macam design rumah dekat Sims. Kan happening kalau hidup macam kehidupan dalam Sims. Hahah.

8 comments:

Faisal & Farida said...

nak tdo umah fyqa yang ini pulakkk ! yayyy !

Ieeko. said...

I love sims! Memang game yang paling I adore nak mampus ♥

Afeeqa Hazwani said...

kakda,

bolehhhhhhhhhhhhhhhh! hehehe dialu2kan!

Afeeqa Hazwani said...

ieeko sayang,

sama2! ish adore sangakkk! :D

LUT said...

nak tumpang tido setahun bole? :D

Fatin Aliyya said...

wah...superb..

eiqa marshmellow said...

koleksi barbie ade lagi tak???

Anonymous said...

kaya nampaknya ni....