Yours Truly;

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Sunday, April 11, 2010

Rumah Manis Rumah

Memandangkan our future home ni nak kena renovate bermula minggu hadapan, so semalam kami pun buatlah lawatan macam yang selalu kami buat yang kalau rajin seminggu sekali tu. Tak tahulah apa yang aku cakap ni sebab dalam waktu-waktu gini otak aku ni kejang sikit. Nak makan tapi takde sape teman. Aku tak suka makan sorang-sorang sebenarnya. ^^

Sementara ibu dengan ayah buat discussion together-gether mereka, aku dengan Rah dengan adik main-main. Main apa? Main lah apa-apa yang patut dimainkan. Biasanya kalau sempat masuk show house tu paling best bila dapat main sorok-sorok. Best gila.

Kami empat beradik memang suka sangat main sorok-sorok. Dekat rumah selalu sangat main. Tapi main dekat bilik ibu je. Pemangsa pakai tutup mata sambil meneka kat mana mangsanya berada. Ha macam senang je bila dengar si penjadik tu tutup mata kan. Sebenarnya tak senang. Sebab bila main ni, gerak sikit, ketawa sikit, pemangsa dapat detect lepastu dia pun teraba-raba sambil kejar. Masa ni lah siapa-siapa yang ketawa paling kuat dia jadik. HAHA biasanya aku lah. Aku selalu gak jadik oleh kerana takde tempat nak sorok sebab semuanya adik-adik yang lain dah cop. Pastu bila si penjadik menuju ke arah aku, aku mesti gelak ketakutan. ;p Best sangat main ni. Sebab tak payah exercise susah-susah sebab main ni je dah peluh macam apa dahh.

Mungkin sebab tu bonding kami adik beradik ni kuat. Kira macam kita sedar lah yang adik beradik kita ni wujud. Kadang-kadang ada orang yang lupa dia ada adik, dia ada kakak, dia ada abang. Gitulah..

Tambah pulak aku ni entah bila tah nak matang. Kalau pergi kedai kain (contohnya macam Jakel Trading dekat Tampoi tu), masa ibu dengan ayah tengah pilih kain baju diorang, aku dengan Rah (kalau ada Fa dengan adik lagi best), sempat jugak main sorok-sorok sambil cak baa. Main sorok-sorok dekat kedai kain pun best gak. Lantaklah orang nak cakap apa. Memang muka aku ni tak tahu malu sangat dan tak berapa nak pandai control anggun. Mungkin sebab tu lah aku senang dengan adik-adik, adik-adik pun mungkin senang dengan aku. Wakaka gelizz nya statement neh. Best jugak kadang-kadang masuk bakul angkat sendirik. HEHEHE..

Haa..aku nagging berjela-jela ni sebab aku tengah tunggus video Rah joget siap diupload. Nah, sementara menunggu.........






Tak sempat pulak nak snap future paradise (biasanya panggil bilik) aku dengan Rah. Later later lah ek. :)








Boleh pause lama-lama untuk kelancaran video di masa akan datang :')

12 comments:

AM SYA said...
This comment has been removed by the author.
AM SYA said...

rah je ke??

kakak dier pnyer vide0 lak tade ke fee?

hehe~kak sya2 nk tgk gak ;)

AM SYA said...
This comment has been removed by the author.
Afeeqa Hazwani said...

hehehe! takde maknenye la nak letak video fee kat sini. lagi2 video joget. fee tak reti! ngee :P

NadNod said...

haha, mmg comel rah menari ;D suke lagu baby :)

full of love,keyna said...

comel gegile lah !:D

Afeeqa Hazwani said...

nad; hehe dia suka menari! haah baby bestt! :)

Afeeqa Hazwani said...

keyna; HIHIIKK :D

shazzy :) said...

haha shazzy ade wat jugak tp gamba muke jek :P

Afeeqa Hazwani said...

alaaa mane?? tapi macam i dah tengok je, hee!

Azza Syzna said...

weee best gila rumah baru. nak pindah jugak -.-

Afeeqa Hazwani said...

Aza; JOMLA! hihihi