Yours Truly;

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Sunday, December 27, 2009

Sg Petani and Penang jugah

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I could't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith coz you believed
I'm everything I am because you loved me :')






Hari ini Ahad bukan? Khamis hingga Sabtu yang lepas saya dan keluarga telah bertolak ke Sungai Petani, Kedah atas sebab em..em...balik kampung ke? Tak tepat. Memang tak tepat langsung. Tapi kalau every year punya raya pun kitorang mesti balik Sungai Petani. Berkumpul di rumah salah seorang aunty saya. Memang takde kampung. Tanah rumah kampung di Tanjung Piandang, Perak dah lama kena jual. Sebelah ibu memang tiada kampung. Sungai Petani tu kira kampunglah kut sebab atok berada di situ. *Teringin nak ada sebuah rumah kampung yang berada di tengah sawah macam rumah Aidil dengan Adam kat drama Nur Kasih tu. (^.^)v

Memang tak berapa tepat sangat kalau kita nak panggil dia percutian yang manis sebab ayah macam rush nak balik JB. Dia kata banyak kerja blablabla, mungkin sebab dia baru balik haji, jadi memang banyak tugas tergendala. Kami pun redha jelah. Dalam diam dah plan dengan ibu nak balik Kedah again cuti raya cina. Nak menambah pemandangan hingga ke Langkawi nun. Saya berdua saja dengan ibu mungkin. Best-best. Rah taknak ikut. Muka dia muka study. Awal-awal dah berkepit dengan buku. PMR kunun, hahaha. Seiingatnya, saya dulu masa PMR, 2 minggu nak exam baru pulun macam apatah. Sebab tu result sederhana jah. :'P

Berkampung di Sungai Petani sehari setengah je kut. Lepastu terus ke Penang. Tak dan nak mesra-mesra dengan atok juga Mak Andak juga anak saudara saya yang nama dia Haikal yang comel lagi manje dengan orang yang comel sahaja. Ini tak tipu. Nenek dia sendiri kata macamtu. HAHA. Tipulah. Dia cuma mahu dengan orang yang humble je, yang pandai layan dia, yang rajin dukung dia yada yada yada. Yeler, semua babies macam tu kut. Teringat pula ibu Naurah call saya haritu. Naurah rindu saya katanya.

'Nak pigi uma Kakak Iqaaaaaa!' Naurah menjerit nyaring.
'Kakak Iqa kat Kedah la sayanggg...'
'Err.. Ohh.. Kat Kodaaahhhhh...' Ceh macam tahu je Kedah atau Kodah tu apa. Comel! :D Tapi dia memang suka sebut macamtu. Sedap pun dia kata Kodap. Comel Comel Comel.















Tak tahu nak merapik apa lagi di sini, persilakan tuntun gambar. Eh, bukan ke tuntun tu macam bonceng something? Okay, TONTON.



Takboleh puji neh. Okay mari kata, INI GEDIKS.

Dia dah lama mengidam akan fedora tersebut. Hah, try jangan tak try.


Tak beli. Tak beli. Test Fa punya jeh. Geli giler muka neh.


Berangan macam kedai ni bapa dia yang tukang kutip sewa.


Muka pale annoying irritating jangan tengok lama-lama sebabtu I tak kasi klik nanti you all kira jerawats I hahahaha



Fa & adik

Adik-adik kesayangans. Kadang-kadang tak sayang sebab punyai hobi suka melawan bila akak dia babbling. Haha



Pantai Batu Feringghi, Penang :)


Panas. Panas. Selebet gila muka aku. Panas sampai baju pun melorot. HAHA

Jangan amek gamba aku kata... Panas la dol.


Bajet Nasha Aziz

Saya suka inih. ♥

Muka moodless camni ah sebab tadi panas lepastu rasa rimas dengan baju nih lepastu kena paksa berposing (-_-")

Selebet kan? Tak boleh deny dah. Rah dari tadi energetic gila. Aku je cam loser hahaha








Ha, bila dah mandi muka kira can go lah kan HAHA kantoi gambar atas muka tak mandi HAHAHA
HUHEHE ketat-ketat


Sayang Ayah,

Alamak habislah tudung I ditiup angin yang tak berapa nak sepoi bahasa sangat.


Sekali sekala macam ni memang fun jugak ah. Masa tunggu turn nak mandi aku juga Rah sempat pinjam Fa dengan adik punya hat lepastu menari ala MJ depan cermin nih. Siap nyanyi Billie Jean lepastu Beat It lepastu You're Not Alone. Selekeh gila perangai. Again, memang tak boleh deny dia. *Pernah juga buat tarian MJ masa kelas tambahan tak jadik harituh, sebelum SPM. I ada simpan video dia. Gelimaaattt :D
What a sweet memory of us :')




Okay nak balik dah. North to South punya journey memang memeritkan. Dinasihatkan jangan pakai jeans. Haha tiba-tiba. Tapi I memang tak gemar pakai jeans ekceli sebab tak selesa lepastu kalau nak buang air ke apa ke nak kena angkat sampai betis biar tak kena kotor blablabla lepastu ketat bila lepas makan lepastu rasa buncet hahaha apatah. Sebenarnya ini alasan bagi perempuan yang punyai punggung dan peha yang besar. Sendiri punya problem nak salahkan jeans. Atas sebab yang agak memalukan itu tadi, I lebih selesa memakai legging bersama long dress (: Memadai. However, jeans tetap pilihan pertama untuk bergaya. ^^ Yelah, nowadays, keselesaan tidak lagi dihiraukan atas sebab ingin berfesyen. Contoh termudah, bila ibu membelikan dua pasang wedges yang agak comel untuk kami berdua. Dah namanya wedges mestilah macam (konon) ala-ala vogue dan nampak anggun gitu kan. Tapi bila pakai dia, sampai merah-merah jari kaki kelingking. Seksa.. Takpun, kita amek contoh pompuan yang main botox-botox kejadah neh. Nak kelihatan cantik, kesan sampingan dia langsung dia buat dek jeh. Taksub gila, haihs haihs.







Melalut. Ergh ergh.





Okay nak balik dah,




Sampah gila muka adik. Macam cerita Ceplos kat TV9 yang bangang gila aku rasa. Ceplos heh? Bangang bangang... Tak tahu? Search ah sendirik. Aku tak caya cite macam tu boleh wujud dalam dunia ni. Memang puaka. Hahah


Tak pandang camera sebab flash dia memang cam hagham.







Anyway, aku masih lagi tidak ada sebarang buah fikiran (ceh) apa yang perlu aku lakukan sempena cuti yang agak panjang neh. Bosan, bosan. Terasa seperti diri ini tiada gunanya lagih, haha. Any idea guys? :') Aza, bila nak lepak sama nih? Fea bila nak shopping sama? Bila? Bila? Tolonglah ajaaakkkkkk.... Haha desperado.