Yours Truly;

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Friday, September 18, 2009

Suasana hari raya empat beradik

Dah besar-besar pun masih takut nak bakar mercun. Tak kisahlah mercun yang kecik-kecik pun masih takut jugak. Bila mercun yang terbang-terbang tu (adik kata mercun butterfly) mula menerbangkan dirinya, kelam kabut kakak-kakaknya menyelamatkan diri haha. Kakak kedua hanya main fire flower atau dalam bahasa malaysianya bunga api. Kakak pertama tahu ambil gambar ja. Malas nak main apa-apa. Sayang jari HAHAHA.


Tetapi, kakak pertama takde skill. Kena banyak belajar lagih tapi kira okay ah neh. Sekurangnya masih reti sangkut camera tersebut di leher. WTH?



Tersalah ISO. Sepatutnya menggunakan ISO 800 atau 1600 kut.


Wit witt.


By Nikon D60. Agaknya Nokia Express Music 3.2 Megapixels boleh snap jadi camni tak? KAHKAH.









Beberapa minit selepas berperasaan excited sebab dapat snap gambar unik sikit ja, tiba-tiba dunia terasa gelap. Cuma ditemani cahaya pelita minyak tanah. Lihat sekeliling, LOH, kok ngak ada karen (sebutan E adalah E epal bukan E emak, faham?) Ayah dengan ibu dahla takde. Pintu pagar otomatik dahlah ternganga. Lepastu ada sebuah kereta berekzos besar dengan ampaian baju di belakang (ayah yang kata), dan berwarna putih berhenti tidak jauh dari hadapan rumah. Memang macam scary. Cepat-cepat suruh Rah tutup pagar and masuk rumah lalu kunci pagar lalu naik atas and mengendap kereta ampaian baju tersebut melalui tingkap bilik ayah ibu di tingkat atas. Kereta tersebut mematikan lampu keretanya dan mendiamkan diri selama beberapa minit. Kami dah nak call police dah. Lepastu mungkin dia perasan kut kami hendap dia lalu dia pun pergi. Memang saya rasa dia ada niat jahat. Entah-entah dia yang memutuskan bekalan eletcric sebab dia nak main rompak-rompak. Isy isy. Apa entah.


Lepastu ayah dengan ibu pun balik lalu mengajak kami empat beradik keluar minum-minum. Dengan tee dan seluar tidur bersama selendang tanpa anak tudung, saya dan Rah pun ikut je ah dengan redha sebab malas nak naik atas gelap-gelap, nak makeup ke apa ke kan. Lepastu sesampai je di tempat minum-minum yang telah disebutkan tadi, PEH, gila ramainyahh orang. Segan gila. Like I told you, dahla pakai seluar tidur. EUWH. Lepastu ada mamat dengan adik prempuan dia kut, asyik pandang-pandang. Mungkin dia macam kenal kami tapi dalam hati dia, 'Betul ke nih? Entah minah indon mana entah. Tak jadi ah nak usha.' KAHKAHKAH.


Lepastu balik rumah jah, a few minutes lepas tuh, terus ada current. Dahlah mengantuk, terus ah tidur....




Okay jom tutup entry secara sangat tiba-tiba.