Yours Truly;

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Saturday, September 19, 2009

Diari terakhir sebelum Aidilfitri

Betul ah kata ayahanda bahawa sepuluh Ramadhan terakhir merupakan detik terpaling menyeronokkan sekali! Mendengar lagu-lagu Raya, sibuk mengprepare persiapan Raya and macam-macam lagilah!


Bonda dan ayahanda sedang sibuk membikin ketupat di bawah sambil ditemani lagu raya yang tak habis-habis berkumandang. Saya pula mengambil kesempatan untuk mengpost entry terakhir sebelum Raya. Kehkeh.


Err, anyway, semalam kami sekeluarga bersama beberapa kenalan ayahanda berbuka puasa dengan suasana tenang di Mesan Mutiara Hotel Johor Bahru. Memang ah ramai betul budak bawak 12 tahun bermain kejar-kejaran. Hal ini kerana, ayahanda mendirikan rumahtangganya ketika umurnya 22 tahun lepastu terus beranakkan saya. Eh, apsal ayahanda yang beranakkan pulak? Adeehhh.. Rakan-rakan ayah pula kawen ketika umur mereka mungkin dalam 30-an kut. Tu yang anak-anak mereka muda-mudi jah tak macam saya dan Rah yang sudah retro. HOHAHAHA.


Sila pertonton foto di bawah neh. Malas dah nak taip apa-apa sebab ibu dah suruh lipat baju (dah lama tak buat kerja nih). Bibik buat apa entah, ni yang nak marah neh! :P


Ceh, konon beli untuk Raya aa kan. Hampeh, semalam dah rasmikan dah.




Phewit phewit. Kalau saya tak pakai kasut berplatform 3 inci tersebut, habis aa Rah lagi tall dari saya. Cannot happen! Cannot cannot!
(maaf kualiti gambar menghampakan, maklumlah, 3.2 Megapixels jaaa)
























Kita edit sikit dengan tambahkan sedikit colour padanya lalu makin terserlahlah jerawat raya tersebut. Dia macam tau je esok nak raya, tu yang sibuk nak keluar.
(kenapa mesti ada gambar Afiqah Hazwani di blog Afiqah Hazwani? Hal ini kerana, saje je nak tunjuk selendang hijau pun boleh pakai dengan baju soft pink. KAHKAHKAH)





Salam Aidilfitri again buat semua pembaca afeeqahazwany.blogspot.com!
:)