Yours Truly;

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Friday, August 21, 2009

Salam Ramadhan :)

Tak pergi tarawih kut malam nih. Semua Nur Kasih punya pasal. Haihh.. Malam esok baru pergi agaknya. Tarawih ni seronok I Told You. Tak tahulah apa sebab utama tarawih ni seronok tapi, memang seronok ah. Memang susah nak describe. Very calmful. Ewah. Lepastu boleh membakar kalori yang banyak itu setelah berbuka puasa. Especially bila kita tarawih jalan kaki je like Fee & family lah sebab rumah dekat je dengan surau. I lupalah macam mana nak solat tarawih. Esok nak tanya ayah. Mungkin sebab once a year je buat so lupalah pulak dah.


I nak cerita ni. You all taknak dengar sudah tapi dengar jelah I penat mengarang neh.
Tadi petang, I, ibu dengan Rah pergi jalan-jalan cuci mata. Tempat biasa ah, Jusco Tebrau. Tak ramai orang. Bagus jugak lah kan sebab potential nak dapat H1N1 pun probably rendah. InsyaAllah. Before tu, singgah sebentar di kedai gambar Kodak. Mahu mengambil gambar untuk lesen P. Lesen P I siap selasa minggu depan tapi I dah ada job pada hari Isnin iaitu mungkin kena hantar ambil si Fa sebab dia ada kelas tambahan sebab lagi beberapa hari je mahu UPSR. Fa merupakan; (adik lelaki I yang nombol tigaa ohkay). Parent tiada di rumah kerana ke Kuala Lumpur menjenguk atok sakit lalu ibu tinggalkan kereta dia di rumah lalu I bakal pakai. I suka. HOYEAH. Tapi I tak suka sangat. I tetap mahu Satria Neo. Mungkin sebab comel. I tak berani kendali kenderaan yang like ibu-ibu or ayah-ayah yang pakai. Err, motif I cerita pasal kedai gambar tadi tu adalah untuk menceritakan bahawa, apek kedai gambar tu tanya I dah kawen ke belum. I macam kecik hati dah. Tua sangat ke I look? HAHA. Okay tak ah. Cuba ah kita anggap dia nak ngorat kita. Even he's just an apek (HAHA), dia ada perniagaan kedai gambar and anak dia yang snap gambar I tu pakai Nikon D60 just like mine. HEE. I tak tahu apa kena mengena dia entah.


I nak pendekkan cerita. Nur Kasih dah start kut.



++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++




I teringin Green Apple Kasturi. Terdapat di Secret Recipe only. Lalu menyinggah di restaurant tersebut. I tak faham why must gambar budak atas nih yang masuk blog. Why not gambar I? Kahkah. I hodoh kut masa ni. Pengcahayaan tak sempurna. KAHKAH again. Dah hodoh, hodoh jugak. Dont blame the cahaya tak baguslah, camera rosaklah, blablobla. DONT DONT.


Ibu terpengaruh dengan iklan ice cream Walls Double Dutch kut. Tapi gambar di atas macam tunjuk I yang macam nak angkut semua. Haih. Pengaruh bulan puasa betul. Tapi not good ah salahkan bulan puasa. HEHE.

Kalau pergi shopping barang dapur, I taktau ah why I suka jadi pentolak troli. Sumpah suka!



I memang suka tolak troli! Baiklah, hobi baru neh.



Suka snap gambar di tempat awam juga di hadapan cermin fitting room. Miahaha.
















Okay chow.
I nak makan ice-cream double dutch sambil tonton Nur Kasih.
Nikmat betul ah, I suka! ;)



HEY!

Selamat Menyambut Ramadhan :)