Yours Truly;

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Tuesday, July 28, 2009

Al-Kisah Si Loser

Ada budak ni loser sebab dia tak reti addmaths (nak cakap bodoh sebenarnya tapi hormatlah diri sendiri sikit kaann). Sedih sebab tak pandai additional mathematics tersebut! SEDIH! Ye aa I tau aa you all semua yang tengah baca entry ni mesti cakap cam ni en, Hak elaa Fee ni add maths very small the keping laaaa.. Okay la mari buat perumpamaan. Bagi sape-sape yang tak suka subject Est atau English contohnya. Dia pun tulis ah kat blog dia yang dia benci English dengan Est tahap super punya benci la kan, kalau I baca pun I cakap camnih, Hak elaaa dia ni setakat English dengan Est tu very tiny miny punya problemlaaaa... Camtu aa lebih kurang kan. I saje je bagi perumpamaan. Taknak orang pandang rendah sangat bila I cakap I bongok add maths. T__T


I memang rasanya macam takde inisiatif nak dapat cemerlang dalam subjek tersebut memandangkan I dengan selambanya tak amek pun tuition subjek itu. Homework pun buat tak buat. Dasar loser betul ah. Lempang muka sendiri ah kejap lagi.

Dalam class add maths je mesti kena aim dengan teacher. Specially I dengan Shiro sebab teacher tak faham feeling kitorang bila teacher suka SANGAT bagi penerangan dekat white board sebelah sana yang kitorang memang tak nampak langsung memandangkan kitorang menetap di hujung sebelah sini. Nampak tingkap punya biasan sahaja di situ. Bila tak nampak, I fed up lalu buat cengkerama sendiri di sebelah sini bersama Shiro gila tersebut. Tiba-tiba nama I dipanggil dan diminta menjawab soalan yang diajukan. *tak dapat jawab macam biasa. Nasib baik sistem denda bila tak dapat jawab soalan sudah tidak diguna pakai KAHKAH.


Begitu juga semasa subjek Mathematics. I tak faham betul kenapa dua-dua cikgu subjek ni suka sangat menconteng di white board sebelah sana. I macam nak jerit bagi satu sekolah tau yang I TAK NAMPAK APA YANG CIKGU TERANGKAN TU! I macam biasa, naik fed up ah lalu hilang mood rasa macam nak campak kerusi kat orang belakang lepastu amek balik kerusi campak kat orang sebelah depan pulak. (TIBA-TIBA. Tak payah layan dah)


Okay ar stop ah cerita yang menyedihkan dan mensadiskan ini. Cuma I baru sedar yang Shiro ni perangai macam baby. I mean, bayi baru berapa bulan yang asyik uwek uwek tuh. Sebab dia suka buat perangai, taknak layan I sume, bila dia mengantuk. Sumpah, I rasa macam nak lempang je dia masa dia buat perangai tu. Kalau baby I macamtu, I pass je kat laki I suruh diamkan baby tersebut. I nak tidur. Tak diam baby tu, siap lah orang yang I pass kan baby tadi. HEHE

Okay kemudian, bila dia dah tidur selama DUA MASA waktu sejarah, I mean SATU MASA kan 35 minit kan. So sila buat kira-kira kalau dua masa. THEN, OMG, bila dia bangun, dia punya hyper perh I pun mula jadi culture shock. Eh minah ni dah kenapa siak tadi SIKIT punya moody, sekarang dah mula jadi gila. I pun terfikir. Okay. Dia ni memang like bayi-bayi gitu. Belum tidur, mengantuk sume, buat perangai, muka merah-merah, merengek-rengek. Bila dah cukup tidur, like bayi-bayi kan bila dorang bangun tidur je habeh aaa alas meja mak, alas TV, kerusi meja sume HABEHH. Again, kalau baby I camtu, I buat cage dekat rumah. Duduk diam-diam. Habeh aaa I punya set pinggan mangkuk buatan LONDON kangg.


Oraite. I ada cerita happy buat I. Bukan buat you all. Malam ni I takde tuition Chemistry memandangkan cikgu mintak postpone. So, I boleh enjoy la neh. Takdela asyik balik pukul 11 p.m je. Mensadiskan. Cuma tuition Biology yang sampai pukul 9.30 itu masih dijalankan seperti biasa. Ewahh.





Mengundurkan diri dahulu.
Assalamualaikum w.b.t dan salam muhibah :)