Yours Truly;

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia

Saturday, April 4, 2009

Tercinta


Yeah dah lama sebenarnya aku nak post pasal beloved foster sister aku ni :)
Iye. Aku akui aku sayang dia tight-tight punyaaa.
Heheh.

Okay pertamanya aku nak story macammana kitorang boleh kenal, jumpa & rapat sampai sekarang.

Masa aku form 3 dulu aku sukaaa sangat-sangat lepak library awam dekat larkin tu (sekarang budak-budak dah tak lepak sini dah semua lari kat library baru kat town tuh. Ngehngeh).
Lepastu adalah one day ni me & the gang tengah studylah kut plus bergosip baek punyaa tiba-tiba terdengar satu group budak perempuan cantik bergelak-gelak lagi kuat dari kitorang. Rasa tergugatlah pulak. Sempat kitorang cakap, Waaa cunnyaa. Kitorang pun asyik tenung dorang je. Haa lepastu sudden je the prettiest among them tu tengok aku & she's smile. Aww manissnyaaa!

Then dia tanya,
'Sekolah mana?'
And I said,
'Taman Daya. Awak?'
'Seta.'
'Ohh i see.'
'Form berapa?'
'Form 3.'
'Ei form 3 ke? Takpercayalah. Hee. Kite form 4.'
:)

Dalam hati, agak dah. Tak Seta mesti Sigs takpun Convent. Tengok muka memang muka budak sekolah famous. Tapi takjangka dorang semua tu tua setahun dari kitorang. Hee lagi-lagi yang paling cantik tuh.

Lepastu masa dah nak balik tu kitorang perhati je budak cantik tu. Atas & bawah termasuk flip flop yang dia pakai. She's so cute with the flip flop. Simple but so so so adorable of KAK SHEEPA.

Okay sampai situ je perkenalan kitorang. Tak sempat nak bermesra dengan lebih mesra lagi. Haihh. Tapi aku tetap berdoa aku dapat jumpa dia lagi. Entah kenapa aku rasa macam kitorang ada chemistry.

Sehinggalah suatu hari aku terjumpa Myspace dia dekat one of my schoolmates. Kira cam senior aku gak ah. Budak Tunas Bistari. Setelah aku stalk comment dorang, rupa-rupanya Kak Sheepa & senior aku tu agak kamceng sebab dorang sama-sama budak TB.
Satu je perkataan yang sesuai untuk mendescribe perasaan aku masatu setelah terjumpa Myspace Kak Sheepa,
TERUJA.

Aku apa lagi!
Cepat-cepat add & alhamdulillah Kak Sheepa cepat approve.
Yang bestnya, dia still ingat aku. Yeay!
Kitorang rapat & rapat sehinggalah dia secara rasminya menjadi kakak angkat aku.
Tarikh bila eh? Tak sempat save dekat calendar laa.
Yang pastinya, dah 2 tahun perkenalan kitorang kan Kak Sheepa kan? :)

Sejak dari tu, baru dua kali kitorang jumpa face to face tapi tak sempat lagi nak lepak sama-sama sebab selama 2 tahun tu masing-masing ada komitmen masing-masing.
Tapi kitorang dah plan, once Harry Potter & The Half Blood Prince keluar je, WAJIB untuk kitorang lepak sama-sama.
Tak lupa juga yang menariknya dekat Kak Sheepa ni sekali imbas dia ada iras Dynaz. Terutama, dari segi kepohnya & gaya gelaknya. Hee.

Serious, i'm so in love with you my dearest Kak Sharifah Nabilah alias Sheepa :D